SR > Vetenskap

Saturday, 22 February, 04:10

SR - 22 jan 20 kl. 12:07

Högre pris på vatten kan bli torkans pris i AustralienI Australien är vattenbrist en av konsekvenserna av ett allt torrare klimat..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Australien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högre, pris, vattenkan bli , torkans, prisi , Australien
DI - 18 feb 15 kl. 10:07

Högre pris på hemlig bostadsmarknad

Allt fler bostäder säljs före visning.Och för att maxa försäljningen används ibland dubbel prissättning: ett högre pris på den dolda förhandsmarknaden och ett lägre på den stora öppna marknaden..

Sydöstran - 03 okt 16 kl. 14:47

Högre pris på mat och drivmedel

Att den s-ledda regeringen vill ha en kilometerskatt på alla lastbilstransporter med uppemot 26 kronor för varje mil de kör är mindre bra för samhället. Ovillkorligen leder detta högre pris på mat och drivmedel..

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 09:11

Ny lösning ger batterier bättre livslängd och lägre pris

En hybridteknik som ska ge batterier bättre livslängd och lägre pris. Vid universitetet i Toledo har man hittat en ny lösning för batteripack. "Det är ett genombrott eftersom vi löser problemet med den svagaste cellen i litiumjonbatterier", säger Ngalula Mubenga..

Skånskan - 09 dec 16 kl. 14:00

Villaägare kräver lägre pris för fiber

Eslöv David Kindborg och hans grannar vill ha reducerat pris för en fiberinstallation eftersom nedgrävda rör redan fanns i marken.
Kraftringen vill ha betalt för ett arbete de tidigare har gjort, även om de inte visste att rören fanns. ERWP.

Nyteknik - 06 dec 17 kl. 08:28

Kvinnor sätter lägre pris på sin kompetens

Kvinnor bedömer sin kompetens högre än vad män gör. Men prissätter den lägre, enligt en ny rapport från Jusek..

DN - 11 aug 14 kl. 11:16

Privata säljare sätter lägre pris

Är du på jakt efter en begagnad bil? Då är chansen större att du hittar en bil till bra pris på privatmarknaden än hos en bilhandlare. Det menar företaget Autouncle, som analyserat 248 000 bilaffärer som gjorts de senaste tre månaderna..

Länstidningen i Jämtland - 28 mar 16 kl. 08:00

Högre pris på plastkassen förelås – var går smärttröskeln för plastkassarna?

I Sverige använder vi cirka 80 plastkassar per person och år, nästan 1,3 miljarder plastpåsar om året enligt Naturvårdsverket. För att värna om miljön rekommenderar de att lägga ett pris på minst fem kronor per kasse..

E24 - 30 mar 16 kl. 12:21

Foxconn köper Sharp till lägre pris

Efter flera förseningar köper Foxconn det japanska elektronikbolaget Sharp till ett reducerat pris..

BT - 11 apr 17 kl. 06:12

"Vi kräver lägre pris för webbdoktorn"

Västra Götalands sjukvårdsdirektör Ann Söderström välkomnar läkartjänster på nätet, men kräver en rejäl prutning av det pris som Region Jönköping idag tar. – Vi ska starta den här tjänsten själva och det pågår redan försök, säger hon..

SR - 14 nov 13 kl. 17:37

Swedbank: "Det kommer att bli högre pris på bolån"

Finansinspektionens förslag att kraftigt höja kapitalkraven på bankerna för att kyla ned bolånemarknaden kommer att leda till högre bolåneräntor nästa år, enligt myndigheten. Swedbanks finanschef Göran Bronner håller med..

YA - 13 feb 14 kl. 06:30

Lättare att sälja hus - men till lägre pris

Det är lättare än på länge att sälja hus i Simrishamns kommun. Läget tangerar de goda åren. Men samtidigt har priserna blivit lägre.

Fler nyheter från SR

SR - 21 timmar sedan

Ny snigel får namn efter Greta

En ny snigelart har hittats på Borneo. Det var en grupp medborgarforskare som träffade på den här lilla snigeln i en nationalpark..

SR - 22 timmar sedan

Arsenik i barnmat i Australien

Barn i Australien riskerar att få i sig hälsovådliga mängder arsenik om de äter barnmat som innehåller ris. Det enligt en studie som undersökt bland annat riskkakor, rismjölk och rispuffar..

SR - 22 timmar sedan

Ovanlig mätning av norrsken – äntligen blev den av

Raketen SPIDER-2 som skulle undersöka norrsken sköts upp från rymdbasen Esrange utanför Kiruna natten till torsdag..

SR - 22 timmar sedan

Kina släpper ny coronarapport

Det är inte lätt att hänga med i rapporteringen av antalet smittade av det nya coronaviruset sars-cov-2 och insjuknade i sjukdomen covid-19. Nu släpper Kinas smittskyddsinstitut en analys av alla fall i Kina till och med 11 februari..

SR - Igår: 10:55

Tyskar utan symptom var smittade av coronaviruset

Vissa personer utan tydliga sjukdomssymptom kan bära på coronaviruset Sars-Cov-2, enligt en studie i New England Journal of Medicine..

SR - Igår: 10:30

Ny mätning av antimateria

I en ny studie har en internationell forskargrupp studerat energinivåerna i antiväte, för att försöka lösa en av fysikens stora gåtor..

SR - Igår: 06:00

Det fanns fisk i Sahara – för 5000 år sedan

När vi hör ordet Sahara, är väl inte sjöar det första man tänker på. Men för ungefär 10 000 till 5 000 år sedan fanns det faktiskt sjöar även i Sahara..

SR - Igår: 06:00

Tupplursrum på japanska företag

I Japan erbjuder företag sedan fler år sina anställda tupplursrum, där trötta kan sova en kvart under lunchrasten för att minska sin sömnbrist. Det här borde prövas även av svenska arbetsgivare, anser forskare..

SR - I förrgår: 08:17

Nu siktar rymdturismen ännu högre

I slutet av nästa år kan fyra turister få åka så långt upp i rymden som två till tre gånger avståndet till den internationella rymdstationen ISS..

SR - I förrgår: 06:00

Ökat behov av konstsnö riskerar livet i älven

Behovet av att tillverka mer konstsnö på grund av allt kortare snösäsong, kan komma att hota miljön i älvarna nära skidbackarna framöver, enligt Länsstyrelsen i Jämtland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.