Realtid > Ekonomi

Friday, 28 February, 18:58

Realtid - 22 jan 20 kl. 12:00

FI:s beslut avgör Collectors framtidCollector tog en smäll på 800 miljoner kronor och klarade inte kraven på kapitalbuffert. Men det kan bli betydligt värre. Det befarar Realtids Per Agerman som ser likheter mellan Collector och HQ:s krasch för tio år sedan..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Collectors, Realtids Per Agerman, Collector, HQ

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI:s, beslut, avgör, Collectors, framtid
Realtid - 15 dec 16 kl. 00:00

Collectors avgående vd går in i Wints styrelse

Collectors avgående vd Stefan Alexandersson gjorde i förra veckan en investering i tech-bolaget Wint och nu är det klart att han även tar plats i styrelsen. Även fler kända namn finns med bland investerarna..

DI - 10 nov 17 kl. 13:15

Valberedning utsedd inför Collectors årsstämma 2018

Collector AB (publ):s årstämma kommer att hållas i Göteborg tisdagen den 24 april 2018. I enlighet med beslut på Collectors årsstämma den 25 april 2017 meddelas härmed att bolagets större ägare mellan sig har utsett en valberedning..

DI - 10 okt 18 kl. 13:00

Valberedning utsedd inför Collectors årsstämma 2019

Collector AB (publ):s årstämma kommer att hållas i Göteborg torsdagen den 25 april 2019. I enlighet med beslut på Collectors årsstämma den 24 april 2018 meddelas härmed att bolagets större ägare mellan sig har utsett en valberedning. .

DI - 05 okt 18 kl. 16:41

Collectors styrelse har slarvat

Det är helt och hållet upp till Collectors styrelse att sätta kravprofilen och avgöra vilken typ av personlighet som är bäst lämpad att leda banken. Vd-val kan alltid diskuteras, men att en styrelse har ansvar för att kontrollera sin vd-kandidats bakgrund – och då framför allt de mindre meriterande delarna – är inte ett ämne för diskussion, utan ett grundläggande krav..

DI - 14 nov 16 kl. 15:17

Avgående Collector-vd säljer aktier

Nischbanksaktören Collectors vd Stefan Alexandersson, som lämnar bolaget under våren 2017, sålde den 10 november 165.000 aktier i bolaget till 99:48 kronor i snittkurs eller för 16,4 miljoner kronor totalt..

DI - 02 dec 16 kl. 16:06

Avgående Collector-vd säljer igen

Nischbanksaktören Collectors vd Stefan Alexandersson, som lämnar bolaget under våren 2017, sålde den 2 december 1.699 aktier i bolaget till en likvid om cirka 162.000 kronor..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Revisorsinspektionen varnar sex revisorer 

KPMG-revisor en av de varnade revisorerna. .

Realtid - 3 timmar sedan

Veckans facit: Börserna föll med 5 000 miljarder kronor

Världens börser backar under fredagen och gör sin sämsta vecka sedan 2008. Under den gångna veckan har värden för 5 000 miljarder dollar gått upp i rök, skriver Reuters..

Realtid - 3 timmar sedan

Detta är vad Eklund & CO missar

Seniorekonomen Klas Eklund har ställt in sig i kören av svenska nationalekonomer som hävdar att Riksbanken ska ge upp kampen om att få upp inflationen till 2 procent. Men ljudbilden dessa ekonomer skapar är entonig och närmast atonal, skriver Realtids Per Lindvall..

Realtid - 4 timmar sedan

Magnusson lämnar Magnusson

Advokatbyrån Magnussons grundare Per Magnusson lämnar byrån..

Realtid - 5 timmar sedan

"Hedgefonder är inte en grupp – utan en bazaar"

När börsen faller kraftigt vänder sig många investerare till hedgefonder. Men har hedgefonderna möjlighet att prestera under rådande volatilitet på marknaden? Det är ämnet för veckans fredagspanel..

Realtid - 8 timmar sedan

Fintechbolaget Quickbits koncernchef lämnar

Qickbits koncernchef Jörgen Eriksson lämnar sin tjänst på egen begäran..

Realtid - 9 timmar sedan

"Värsta veckan sedan finanskrisens kärna"

Stockholmsbörsen öppnar ned 3 procent i öppningshandeln.  Alla stora börser i Europa faller 3 till 4 procent..

Realtid - 10 timmar sedan

Sparkade Nordeatoppar delar på miljoner

En rad Nordeatoppar tvingades bort från Nordea i fjol men de tjänade många miljoner ändå under året – ersättningen är högre än för efterträdarna..

Realtid - 11 timmar sedan

Fortsatt frossa på Wall Street

Fortsatt frossa på Wall Street, hård press på Asienbörser och rekordhandel av Avanzas kunder. Här hittar du morgonens nyheter i korthet. .

Realtid - 12 timmar sedan

Amorteringskraven skapar obehagliga klyftor

Allt fler riskerar att bli undanträngda på bostadsmarknaden av amorteringskraven. Finansinspektionen är nöjd med utvecklingen.  En enögd tolkning,  anser Realtids Claes Folkmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.