Realtid > Ekonomi

Saturday, 22 February, 05:41

Realtid - 22 jan 20 kl. 10:01

Nyman efterlyser mer expansiv penningpolitik– I normala fall skulle penningpolitiken läggas om i en mer expansiv riktning när konjunkturen försvagas och inflationen är under inflationsmålet, skriver chefsekonom Christina Nyman i Handelsbankens senaste konjunkturprognos .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Christina Nyman, Handelsbankens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyman, efterlyser, mer, expansiv, penningpolitik
Ekonomistas - 26 aug 14 kl. 08:34

Märklig reservation av Ingves och af Jochnick – deras räntebana tycks innebära en mer expansiv penningpolitik

[English] Vid det senaste penningpolitiska mötet reserverade sig Stefan Ingves och Kerstin af Jochnick mot beslutet att sänka reporäntan till 0,25 procent och mot reporäntebanan i den penningpolitiska rapporten. Rimligtvis menade de att den räntebana de istället förordade skulle innebära en mindre expansiv penningpolitik än majoritetens bana. Men deras räntebana innebär av allt att döma tvärtom en mer expansiv penningpolitik.

Affärsvärlden - 13 nov 19 kl. 12:56

Flodén: Goda möjligheter göra finanspolitiken mer expansiv

Riksbankens möjligheter att göra penningpolitiken ännu mer expansiv är begränsade, medan det däremot finns goda möjligheter att göra finanspolitiken mer expansiv. Det sade vice riksbankschef Martin Flodén i ett tal på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

Affärsvärlden - 22 feb 16 kl. 10:08

Ingves: Lämpligt göra penningpolitiken än mer expansiv

En viktig faktor för Riksbankens beslut vid föregående penningpolitiska möte var att penningpolitiken i omvärlden bedömdes bli något mer expansiv än i föregående rapport..

SN - 15 feb 13 kl. 09:39

Alhem efterlyser mer "go" hos polisen

Det är alltför vanligt att svensk polis får fart under sulan först när det riktas missnöje mot utredningsarbetet. "Jag efterlyser mer go hos både polis och åklagare"..

DN - 23 aug 16 kl. 13:14

Polisen efterlyser mer tips efter attentatet


Göteborg. Polisen efterlyser mer hjälp för att gripa den eller de som ligger bakom sprängattentatet i Biskopsgården. Den dödade åttaårige skolpojkens öde uppmärksammas av medier över hela världen..

SVT - 27 mar 19 kl. 00:19

Experten efterlyser mer transparens – kan inte värdera integriteten

Vi vet för lite för att kunna värdera integritetsintrånget mot de positiva värdena från digitala tjänster. Det säger integritetsexperten Markus Bylund som efterlyser mer transparens..

YLE - 22 maj 19 kl. 06:06

Morgonkollen: Insiderkritik mot Sipilä, Pargaspojkar får goda resultat i studentexamen, lärare efterlyser mer resurser

I Pargas klarar sig killarna bättre än tjejerna. Juha Sipilä kritiseras inom det egna partiet. Lärare efterlyser mer resurser, man vill ha fler lärare i förhållande till elever..

Affärsvärlden - 27 apr 17 kl. 11:26

Ingves: Rimligt göra penningpolitiken mer expansiv

Det finns fortsatt skäl att ha en expansiv penningpolitik för att stötta inflationsuppgången. Det sade riksbankschef Stefan Ingves vid en pressträff på torsdagen..

Affärsvärlden - 07 maj 19 kl. 09:58

Vice riksbankschefen: Kanske penningolitiken borde gjorts än mer expansiv

Man kan fråga sig om det inte borde gjorts en ännu större revidering av penningpolitiken i expansiv riktning. Det sade vice riskbankschefen Per Jansson vid det penningpolitiska mötet den 24 april, enligt protokollet från mötet..

YLE - 23 maj 16 kl. 04:09

Studerande har problem med Word och Excel - forskare efterlyser mer IT i skolorna

De så kallade digitala infödingarna som vuxit upp med datorer och sociala medier kanske inte är så bra på IT som många tror. Högskolestuderande har tvärt om blivit allt sämre på att använda grundläggande dataprogram. Vi kan ha överskattat den digitala generationen berättar ekonomie doktor Bertta Sokura.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

Här är fallgroparna du vill undvika vid en transaktion

Vilka är de de största fallgroparna i en M&A-transaktion och hur kommer man runt dem? M&A-advokaterna Claes Kjellberg och Mikael Klang delar med sig av sina råd..

Realtid - 13 timmar sedan

SBB köper 30 procent av SSM Holding

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, köper 30 procent av bostadsutvecklaren SSM Holding..

Realtid - 13 timmar sedan

"Lägg mer krut på projektledning"

Victoria Svedjemark är konsult med inriktning på hur man får M&A-processer att fungera bra. Här är hennes viktigaste lärdomar..

Realtid - 14 timmar sedan

"Investerarkollektivet tror att vi är nära toppen av konjunkturen"

Erik Laestadius, som är chef för M&A på Carnegie i Sverige, ger en inblick i hur Carnegie arbetar med M&A-transaktioner och hur marknaden ser ut framöver..

Realtid - 15 timmar sedan

Därför har många misslyckats med förvärv

När företag satsar hårt på M&A kan det leda till kortsiktig framgång – men också en missallokering av resurser, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..

Realtid - 17 timmar sedan

”Det är svårt att rätta något som eventuellt går snett”

En genomtänkt kommunikation kring M&A behöver omfatta scenarieanalys, hantera regelverk och vara integredad i hela processen – det är några av IR-råden i dagens panel..

Realtid - 18 timmar sedan

Avanza ska dubbleras inom spar till år 2025

"Nu höjer vi målet till 15 procent marknadsandel av nettoinflödet till sparmarknaden 2025." Det skriver Rikard Josefson i vd-ordet i Avanzas årsredovisning..

Realtid - 19 timmar sedan

Fondförmögenheten har ökat 260 miljarder

Den svenska fondförmögenheten ligger på 4 786 miljarder kronor – en ökning med  260 miljarder sedan föregående kvartal..

Realtid - 19 timmar sedan

Pensionsmyndigheten överklagar friande Allra-dom

Pensionsmyndigheten överklagar den friande domen i  Allra-målet. .

Realtid - 20 timmar sedan

Uppsagda toppchefer på Swedbank fick dela på 35 miljoner

Förutom mångmiljonersättningen till Birgitte Bonnesen har även ytterligare fyra toppchefer fått sammanlagt 35 miljoner kronor i ersättning i samband med uppsägning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.