SR > Vetenskap

Saturday, 22 February, 05:23

SR - 22 jan 20 kl. 06:49

Viktoperation minskar inte psykisk ohälsa hos ungaUnga som går ner kraftigt i vikt genom en så kallad gastric bypass-operation verkar inte få en långsiktigt bättre psykisk hälsa, enligt ny forskning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viktoperation, minskarinte , psykisk, ohälsa, hos, unga
SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

Kristianstadsbladet - 13 okt 18 kl. 04:00

Idéburna organisationer nyckel i arbetet mot psykisk ohälsa

Vi behöver alla bli bättre på att prata om problemet med psykisk ohälsa i vårt samhälle. Det ökar kunskapen och minskar känslan av utanförskap hos den drabbade. Den idéburna sektorn spelar en viktig roll i arbetet för en bättre psykisk hälsa..

SVT Debatt - 17 mar 14 kl. 14:14

Våga prata om psykisk ohälsa på jobbet

PSYKISK OHÄLSA Vi är många som har allt svårare att prestera i den takt som samhället kräver av oss. Vi måste våga prata om hur psykisk ohälsa påverkar oss i vår vardag och arbetsliv. Jag har varit kulturnämndsledamot för Moderaterna och varit aktiv på alla nivåer i Moderata Ungdomsförbundet.

YLE - 10 mar 17 kl. 17:50

Psykisk ohälsa inom idrotten stort men osynligt problem – Hanna gick in i väggen

Nästan en tredjedel av svenska elitidrottare har lidit av psykisk ohälsa under karriären. Ändå talas det knappt om ämnet. För Hanna Rintamäki tog det stopp hösten 2015.

Magazin24 - 28 jan 13 kl. 07:50

Psykisk ohälsa uppmärksammas

Den 14 februari arrangeras en dag om psykisk ohälsa vid Sankt Olovsgården i Köping." Vi vill bidra till att avliva fördomar och de negativa attityder som finns inom ämnet", förklarar Helena Möller Lundell, som är anhörigkonsulent i Köpings kommun. Psykisk ohälsa finns i många olika former.

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:39

Stora personalgrupper hot mot psykisk hälsa i Kronoberg

?Många kommuner behöver­ förbättra sina insatser för att motverka psykisk ohälsa hos den egna personalen. En färsk undersökning från Hjärnkoll visar att för många anställda per chef och frånvaro av viktiga rutiner är vanliga brister.

YLE - 12 maj 15 kl. 09:17

"Deltidssjukledighet bra sätt att bota psykisk ohälsa"

Deltidssjukledighet är ett effektivt sätt att minska på sjukfrånvaro på grund av mental ohälsa, och borde tillämpas oftare. Det här anser Föreningen för mental hälsa, som deltar i en internationell konferens om arbete och mental hälsa som pågår som bäst i Helsingfors. Ett tema som diskuteras är deltidssjukledighet, som kan vara till stor hjälp för dem som lider av psykisk ohälsa.

Fler nyheter från SR

SR - 22 timmar sedan

Ny snigel får namn efter Greta

En ny snigelart har hittats på Borneo. Det var en grupp medborgarforskare som träffade på den här lilla snigeln i en nationalpark..

SR - 23 timmar sedan

Arsenik i barnmat i Australien

Barn i Australien riskerar att få i sig hälsovådliga mängder arsenik om de äter barnmat som innehåller ris. Det enligt en studie som undersökt bland annat riskkakor, rismjölk och rispuffar..

SR - 23 timmar sedan

Ovanlig mätning av norrsken – äntligen blev den av

Raketen SPIDER-2 som skulle undersöka norrsken sköts upp från rymdbasen Esrange utanför Kiruna natten till torsdag..

SR - 23 timmar sedan

Kina släpper ny coronarapport

Det är inte lätt att hänga med i rapporteringen av antalet smittade av det nya coronaviruset sars-cov-2 och insjuknade i sjukdomen covid-19. Nu släpper Kinas smittskyddsinstitut en analys av alla fall i Kina till och med 11 februari..

SR - Igår: 10:55

Tyskar utan symptom var smittade av coronaviruset

Vissa personer utan tydliga sjukdomssymptom kan bära på coronaviruset Sars-Cov-2, enligt en studie i New England Journal of Medicine..

SR - Igår: 10:30

Ny mätning av antimateria

I en ny studie har en internationell forskargrupp studerat energinivåerna i antiväte, för att försöka lösa en av fysikens stora gåtor..

SR - Igår: 06:00

Det fanns fisk i Sahara – för 5000 år sedan

När vi hör ordet Sahara, är väl inte sjöar det första man tänker på. Men för ungefär 10 000 till 5 000 år sedan fanns det faktiskt sjöar även i Sahara..

SR - Igår: 06:00

Tupplursrum på japanska företag

I Japan erbjuder företag sedan fler år sina anställda tupplursrum, där trötta kan sova en kvart under lunchrasten för att minska sin sömnbrist. Det här borde prövas även av svenska arbetsgivare, anser forskare..

SR - I förrgår: 08:17

Nu siktar rymdturismen ännu högre

I slutet av nästa år kan fyra turister få åka så långt upp i rymden som två till tre gånger avståndet till den internationella rymdstationen ISS..

SR - I förrgår: 06:00

Ökat behov av konstsnö riskerar livet i älven

Behovet av att tillverka mer konstsnö på grund av allt kortare snösäsong, kan komma att hota miljön i älvarna nära skidbackarna framöver, enligt Länsstyrelsen i Jämtland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.