BT > Nyheter

Friday, 28 February, 19:11

BT - 22 jan 20 kl. 04:00

Legnemark: Svält inte ut kommunernaAtt regeringen vill lindra besparingarna i kommuner och landsting är välment, men ambitionslöst, skriver Ida Legnemark..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Ida Legnemark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Legnemark, Svältinte ut , kommunerna
BT - 15 sep 14 kl. 22:16

Legnemark besviken: "Jättetråkigt"

Ida Legnemark, gruppledare för Vänsterpartiet Borås, är liksom Jonas Sjöstedt besviken på Stefan Löfvens besked. – Det känns jättetråkigt att han stänger dörren när vi vet att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har ett gott samarbete i många kommuner, inte minst Borås, säger hon. Legnemark menar dock att hon inte blev särskild förvånad.

BT - 17 aug 11 kl. 14:24

M-kommuner satsar på lärarna

Att i dagsläget föra tillbaka skolan i statlig regi är inte så enkelt som det låter, och vi har därför valt att i stället skärpa den statliga regleringen och till-synen, skriver Jan Ericson och Margareta Pålsson. SLUTREPLIK. Ida Legnemark (V) har sina egna teorier om varför lärarlönerna har halkat efter.

BT - 10 aug 11 kl. 13:20

Därför har lärarna halkat efter

När staten avsade sig ansvaret för skolan förändrades de öronmärkta statliga skolpengarna till sektorsbidrag, skolan fick börja konkurrera om sina resurser med övriga kommunala verksamheter. Likvärdigheten kommunerna emellan minskade därför, skriver Ida Legnemark. Margareta Pålsson och Jan Ericson försöker i en debattartikel i BT lansera Moderaterna som lärarnas parti.

BT - 03 okt 12 kl. 12:19

Utbildningspolitik på svag grund

Finland, som ofta framhålls som ett föredöme när det gäller utbildning och studieresultat, har inte nationella prov och ger betyg senare än vad vi gör i Sverige. Ändå lyckas de finska eleverna väl i internationella kunskapsmätningar, skriver Ida Legnemark i denna slutreplik. Som vanligt har Ida Legnemark fel.

BT - 02 nov 11 kl. 14:00

Fler måste välja vården som yrke

Den tyngre arbetsbördan gör att allt färre ser en framtida yrkeskarriär vården. I år valde endast 3 500 unga i Sverige att utbilda sig i omsorgsyrket. För två decennier sen var antalet 18 000, skriver Rossana Dinamarca och Ida Legnemark.

BT - 06 dec 12 kl. 12:53

Förbjud sexköp utomlands

Det är omöjligt att göra skillnad på frivillig och ofrivillig prostitution, och att stoppa efterfrågan har visat sig vara det effektivaste sättet att motarbeta trafficking, skriver Ida Legnemark och Mikael Gustafsson. Det är nu mer än tio år sedan den svenska sexköplagen tillkom och det går därför att jämföra effekterna med andra europeiska länder. Resultaten är slående.

BT - 21 nov 13 kl. 14:04

Den nya feministiska vågen

Det är kvinnor som har fått betala mest för alliansregeringens politik med osäkra jobb och med sämre hälsa. Tiden är därför inne för en ny våg av feminism, skriver Ida Legnemark och Lisa Tjärner. Nu startar Vänsterpartiet kampanjen ”Den nya feministiska vågen” och vi tänker göra feminismen till en huvudfråga inför valet 2014.

BT - 04 sep 14 kl. 09:12

Vill ha gratis kulturskola

Det är inte långt kvar till valet och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Först ut är Ida Legnemark från Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har fem mandat i kommunfullmäktige och ingår i den röd-gröna koalition som har styrt Borås under den senaste mandatperioden.

BT - 01 dec 13 kl. 09:01

Vården bättre med privata utförare

För Vänsterpartiet är kvalitet lika med att företagen ska ha lika många anställda som i kommunen. Men alla undersökningar av hur patienter och äldre mår, vilken omsorg de får och hur nöjda de är, visar att kvaliteten hos de privata utförarna är minst lika god som hos kommunerna. Jonas Sjöstedt (V) och Ida Legnemark (V) skriver den 28 november i Borås Tidning om företag i välfärden.

BT - 20 okt 14 kl. 06:24

Sjukskrivningar ökar i Sjuhärad

Sjukfrånvaron ökar betydligt mer i Sjuhärad än i landet som helhet. Kvinnor står för den största ökningen, och allt fler får diagnosen psykisk ohälsa. Uppgången märks framförallt inom offentlig verksamhet.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Lila och eldgul kaxighet hos Ojanen

Jakob Ojanen tilldelades 2019 det prestigefyllda konstnärsstipendiet från Åke Andréns stiftelse, och är nu aktuell med en utställning på Borås Konstmuseum som för sjätte året i rad ställer ut Andrénstipendiaten..

BT - 45 minuter sedan

TT-FLASH: Fler smittade av coronaviruset

Ytterligare fyra personer i Sverige har konstaterats smittade av det nya coronaviruset, bekräftar tre sjukvårdsregioner..

BT - 45 minuter sedan

Karlsson: Man vet inte om tävlingarna blir av

Världscupen i skidor har än så länge inte påverkats av coronavirusets spridning. Men det svenska landslaget följer utvecklingen noggrant – och utesluter inte att även längdåkningen kan få evenemang inställda inom en snar framtid..

BT - 1 timme sedan

Boråsliberaler lämnar politiken samtidigt – har gemensamma företag

De båda Boråsliberalerna Annika Persson och Lotta Preijde lämnar sina politiska uppdrag i bland annat Borås djurpark och Borås TME. – Vi kommer att lägga all vår tid på våra gemensamma bolag, säger Lotta Preijde..

BT - 1 timme sedan

Så drabbas idrotten av virusutbrottet

Coronaviruset slår allt hårdare mot olika idrottsevenemang runt om i världen. Här är en summering av hur sportvärlden berörs av virusutbrottet..

BT - 2 timmar sedan

”Välkommen” är en multihändelse om relationer

Regionteater Väst bjuder sin unga publik på ”Välkommen”, en föreställning om gemenskapens villkor. Den väcker många tankar om relationer och bemötande..

BT - 2 timmar sedan

ENKÄT: Är du rädd för att Coronaviruset eskalerar i Sverige?

Sverige har nu flera konstaterade fall av coronasmittade. Boråsarnas åsikter om en eventuell spridning av sjukdomen går isär. .

BT - 2 timmar sedan

Darin på sommarturné

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.