SVT > Inrikes

Sunday, 23 February, 02:55

SVT - 21 jan 20 kl. 23:10

Lena Hallengren (S): ”Det handlar om kompetensförsörjning”Antalet vårdplatser i Sverige har minskat stadigt de senaste tretton åren. Socialminister Lena Hallengren (S) säger i kvällens Aktuellt det handlar om att jobba med kompetensförsörjning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hallengren, Sverige, Lena Hallengren, Aktuellt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lena, HallengrenS Det , handlarom , kompetensförsörjning
Nya Wermlands Tidningen - 31 okt 12 kl. 07:30

Ny bok om kompetensförsörjning

Kompetensförsörjning är en av de viktigaste frågorna för företagen. Därför har de värmländska klustren, The Paper Province,Compare, Stål & Verkstad och The Packaging Arena tagit fram en handbok, ? Så gör vi ?

Regeringen - 06 okt 16 kl. 14:52

Nya pilotprojekt för kompetensförsörjning

Regeringen beslutade i dag, den 6 oktober, att ge Tillväxtverket i uppdrag att stimulera och stärka kompetensförsörjningen för små och medelstora industriföretag. Syftet med pilotprojektet är att genom informationskampanjer, sökbart stöd och uppföljning underlätta för små och medelstora företag att stärka sin konkurrens- och omställningsförmåga. Validering kan vara ett verktyg för att förbättra kompetensförsörjningen regionalt, och uppdraget syftar därför även till att utveckla de regionala kompetensplattformarnas arbete med validering som strategiskt verktyg för kompetensförsörjning..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 14 kl. 06:00

Mässa med fokus på kompetensförsörjning

Under tisdagen arrangerades en utbildnings- och företagarmässa i Hällefors, med fokus på kompetensförsörjning. Rose-Marie Frebran, landshövding i Örebro län, invigde mässan i Formens hus..

ÖstersundsPosten - 21 jan 15 kl. 12:48

Kompetensförsörjning - nytt modeord vid centralisering

Ett inriktningsbeslut gör att alla kontor med färre än åtta anställda läggs ner. I och med detta ser Lantmäteriet ett negativt tema hos sin personal. De menar att anställda i obygda (läs norr om dalälv och utanför välasfalterade cykelbanor) jobbar några år och sedan flyttar.

Barometern - 14 jun 16 kl. 06:01

Vi möter utmaningarna inom kompetensförsörjning

"Via vårt regeringsuppdrag samlar vi nu styrkorna kring länets kompetensförsörjning.".

Nyteknik - 06 jul 16 kl. 13:40

Energiministern: ”Kompetensförsörjning en stor utmaning”

ALMEDALEN. Det var nästintill fullsatt på Ny Tekniks och Kraftkvinnornas seminarium om kompetensförsörjning. Energiminister Ibrahim Baylan (S) talade om vikten av att rekrytera jämställt..

Regeringen - 05 dec 16 kl. 15:48

Teknik för unga och kompetensförsörjning när statsministern besöker Västmanland

Onsdag den 7 december besöker statsminister Stefan Löfven Västmanland tillsammans med gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström. Temat för besöket är industrins behov av kompetensförsörjning i hela landet och hur Sverige får fler unga att intressera sig för teknik, såväl i som utanför skolan..

Regeringen - 04 apr 17 kl. 09:00

Lantmäteriets vässar sin kompetensförsörjning

Vid årsskiftet gavs Lantmäteriet i uppdrag att se över sin kompetensförsörjning. Nu har en rapport lämnats till regeringen..

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 17 kl. 15:37

Integration och kompetensförsörjning

Socialnämnden har antagit en ny verksamhetsplan som innehåller två stora utmaningar: Integration och kompetensförsörjning..

DalaDemokraten - 08 aug 17 kl. 06:30

Samarbete krävs för att säkra framtidens kompetensförsörjning till byggbranschen

Ett genomsnittligt år behöver trä- och möbelindustrin i Sverige rekrytera i runda tal 1 000 nya medarbetare. Sedan början av 1990-talet har det inte funnits någon tillfredsställande kompetensförsörjning, vilket kan leda till att tillväxten hämmas, skriver Henrik Smedmark, utbildningsansvarig på TMF..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

SKR: Saknas utbildad personal

Sveriges kommuner och regioner (SKR) ser allvarligt på bristerna i landets socialtjänster. Enligt SKR är orsakerna många – bland annat att antalet anmälningar om barn som far illa ökat kraftigt under senare år..

SVT - 9 timmar sedan

Återvändaren som blev hela Sveriges hymn

I veckans mellominne tar Christer Björkman oss med till 1988. Efter ett antal år av glada schlagers klev Tommy Körberg in i tävlingen och levererade en låt som kommit att bli en självklar del i den svenska musikskatten..

SVT - 10 timmar sedan

Hack i maskineriet för regeringens hack-satsning – står still sedan i höstas

De har arrangerat hackertävlingar och hyllats av ministrar. Men sedan i höstas står regeringens it-satsning Hack for Sweden i praktiken still. Ingen myndighet har velat ta över ansvaret..

SVT - 17 timmar sedan

Stora brister i kommunernas hantering av utsatta barn

Utsatta barn och ungdomar riskerar att inte få den hjälp och det stöd som de har rätt till från sin kommun. Det visar en rapport från IVO. – När det rör brister i omedelbara skyddsbedömningar, förhandsbedömningar och i socialtjänstens utredningar kan det i värsta fall leda till att barnet avlider, säger Annelie Andersson inspektör på IVO..

SVT - 20 timmar sedan

Rapparen 1.Cuz möter Lars El Hayek (S): “Jag kan inte prata på ett annat sätt”

1.Cuz musik handlar om droger, våld och skjutningar och har miljontals lyssningar. Lars El Hayek (S) tycker att han borde ta ett större samhällsansvar.

SVT - Igår: 23:02

C-kritik mot SD:s förslag att kalla SVT-chefer till riksdagen

Sverigedemokraternas förslag om att kalla in chefer för public service-bolagen till kulturutskottet röstades ner under torsdagen. Partiet ville att cheferna skulle svara på kritik om bristande opartiskhet i SVT:s program Morgonstudion samt SR:s P3 med Rebecca och Fiona. I Aktuellt debatterade Aron Emilsson (SD) och Per Lodenius (C)..

SVT - Igår: 19:45

Efter år av kritik: Nu ser AF över kritiserade it-satsningarna

Arbetsförmedlingen ser nu över framtiden för alla sina it-satsningar inför den stora reformeringen av myndigheten. – Vi vänder alla stenar, säger generaldirektören Maria Mindhammar till SVT. Bland tjänsterna finns den kritiserade mångmiljonsatsningen Jobtech..

SVT - Igår: 17:36

Kritik mot riksgäldens direktör i ny rapport

I höstas avslöjades det att Riksgälden, som fungerar som ”statens bank”, tagit beslut som resulterade i förluster på miljontals skattekronor. Styrelsen bestämde sig då för att genomföra en extern kartläggning av ledarskapet inom myndigheten. Nu är slutrapporten med utvecklingsområden klar och överlämnad till riksgäldsdirektör Hans Lindblad.

SVT - Igår: 15:42

Pensionsmyndigheten: ”Man kan fundera på om man ska rekommendera privatpersoner att spara i värdepappersfonder”

Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr ifrågasätter om det alls är rimligt för privatpersoner att placera i värdepappersfonder framöver..

SVT - Igår: 15:45

Fondbolagens vd: Oseriöst uttalande av Pensionsmyndighetens generaldirektör

Fondbolagens vd reagerar kraftigt på uttalandet av Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr, som ifrågasätter om det är rimligt för privatpersoner att placera i värdepappersfonder efter den friande tingsrättsdomen som gäller Allra. – Jag tycker att det är ett oseriöst uttalande, säger Fondbolagens vd Fredrik Nordström till SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.