SVT > Inrikes

Sunday, 23 February, 03:06

SVT - 21 jan 20 kl. 21:58

FOI-expert: ”Avgörande är hur den här utvecklingen tolkas av Ryssland”USA:s neddragning av 3 000 marinkårssoldater till militärövningen Cold Response i Norge i mars kan påverka Ryssland syn på Skandinavien. – Det avgörande är hur den här utvecklingen tolkas av Ryssland, säger Niklas Granholm, säkerhetspolitisk analytiker vid FOI..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
FOI, Ryssland, USA, Cold Response, Norge, Skandinavien, Niklas Granholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FOI-expert, Avgörandeär hur den här , utvecklingen, tolkasav , Ryssland
SVT - 01 okt 19 kl. 21:33

FOI-expert om Kinas nya kärnvapenrobotar: ”De vill visa att de har kommit ikapp”

När Kina firade 70 år av kommunistiskt styre visade landet upp sina nya interkontinentala kärnvapenbärande robotar. De tros nå längst i världen. – Det är för att avskräcka.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 19:45

FOI mörkade information i Kinaaffär

Försvarsmyndigheten FOI mörkade viktig information för att - med KTH som mellanhand - kunna exportera militärt känslig programvara till Kina.Nu riktas skarp kritik mot upplägget i en intern rapport från högskolan.
I juli 2012 vidarebefordrade FOI ett mejl till Kungliga Tekniska Högskolan där det framstod som att kontrollmyndigheten för vapenexport, ISP, inte såg några hinder för att vidarelicensiera programvaran Edge.

BT - 10 okt 14 kl. 19:45

FOI mörkade information i Kinaaffär

Försvarsmyndigheten FOI mörkade viktig information för att - med KTH som mellanhand - kunna exportera militärt känslig programvara till Kina. Nu riktas skarp kritik mot upplägget i en intern rapport från högskolan.I juli 2012 vidarebefordrade FOI ett mejl till Kungliga Tekniska Högskolan där det framstod som att kontrollmyndigheten för vapenexport, ISP, inte såg några hinder för att vidarelicensiera programvaran Edge.

BT - 12 jan 15 kl. 18:09

FOI-rapport om Kinaaffär underkänns

Ett försök att sopa problemet under mattan? Nu riktas kritik mot den utredning som FOI beställde om licensieringen till Kina av en potentiellt militär programvara. Men försvarsmyndighetens chef slår ifrån sig.

BT - 03 maj 14 kl. 16:09

Expert: Ryssland och Ukraina i krig

Häftiga strider pågår i dag i staden Kramatorsk, där ukrainska styrkor återtagit säkerhetstjänstens högkvarter. Enligt proryska separatister skjuter den ukrainska armén också civila. Enligt en säkerhetspolitisk expert befinner sig Ukraina och Ryssland nu i krig.

BT - 03 mar 14 kl. 12:43

Expert: "Krim är förlorat"

FN:s biträdande generalsekreterare Jan Eliasson åkte i morse till Ukraina på uppdrag av generalsekreteraren Ban Ki-Moon. - Krim är förlorat för Ukraina, menar Gudrun Persson, Rysslandsexpert på Totalförsvarets forskningsinstitut.Ukrainas tillfällige premiärminister Arsenij Jatsenjuk säger att landet aldrig kommer att ge upp Krim till någon, uppger Interfax.

SVT - 03 okt 19 kl. 22:27

Expert om robotskjutning: Nordkorea har tagit ett steg framåt vapenutveckling

Nordkoreas skjutning av en ballistisk robot tidigare i veckan tyder på att landet både känner sig mer säkert i sin utveckling av vapensystem och att man kommit längre i utvecklingen av ballistiska missiler. – För Nordkorea är det här ett steg framåt i vapenutvecklingen, säger forskningsledare Anders Hörnedal vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..

BT - 04 sep 14 kl. 12:05

Bombfällningsmodul i Kina-program

Försvarsmakten ska ha godkänt FOI:s upplägg med en bulvan - Kungliga Tekniska högskolan - i samband med försäljning av potentiellt militär programvara till Kina. Det ska nya dokument visa, rapporterar SVT. Enligt dokumenten ska Försvarsmakten ha vetat om och godkänt FOI:s planer på en försäljning av datorprogrammet Edge, som kan användas för att beräkna hur flygplan och bomber påverkas av aerodynamiska krafter.

BT - 17 aug 14 kl. 18:19

Hemliga påtryckningar i Saudiaffären

Regeringen gav efter för påtryckningar från industrin när det gällde den omstridda saudiska vapenfabriken, hävdar reportrarna bakom avslöjandet. Ett hemligt brev ska ha varit avgörande. Men utrikesministern avfärdar uppgifterna.

Kristianstadsbladet - 17 aug 14 kl. 18:19

Hemliga påtryckningar i Saudiaffären

Regeringen gav efter för påtryckningar från industrin när det gällde den omstridda saudiska vapenfabriken, hävdar reportrarna bakom avslöjandet. Ett hemligt brev ska ha varit avgörande.Men utrikesministern avfärdar uppgifterna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

SKR: Saknas utbildad personal

Sveriges kommuner och regioner (SKR) ser allvarligt på bristerna i landets socialtjänster. Enligt SKR är orsakerna många – bland annat att antalet anmälningar om barn som far illa ökat kraftigt under senare år..

SVT - 9 timmar sedan

Återvändaren som blev hela Sveriges hymn

I veckans mellominne tar Christer Björkman oss med till 1988. Efter ett antal år av glada schlagers klev Tommy Körberg in i tävlingen och levererade en låt som kommit att bli en självklar del i den svenska musikskatten..

SVT - 10 timmar sedan

Hack i maskineriet för regeringens hack-satsning – står still sedan i höstas

De har arrangerat hackertävlingar och hyllats av ministrar. Men sedan i höstas står regeringens it-satsning Hack for Sweden i praktiken still. Ingen myndighet har velat ta över ansvaret..

SVT - 17 timmar sedan

Stora brister i kommunernas hantering av utsatta barn

Utsatta barn och ungdomar riskerar att inte få den hjälp och det stöd som de har rätt till från sin kommun. Det visar en rapport från IVO. – När det rör brister i omedelbara skyddsbedömningar, förhandsbedömningar och i socialtjänstens utredningar kan det i värsta fall leda till att barnet avlider, säger Annelie Andersson inspektör på IVO..

SVT - 21 timmar sedan

Rapparen 1.Cuz möter Lars El Hayek (S): “Jag kan inte prata på ett annat sätt”

1.Cuz musik handlar om droger, våld och skjutningar och har miljontals lyssningar. Lars El Hayek (S) tycker att han borde ta ett större samhällsansvar.

SVT - Igår: 23:02

C-kritik mot SD:s förslag att kalla SVT-chefer till riksdagen

Sverigedemokraternas förslag om att kalla in chefer för public service-bolagen till kulturutskottet röstades ner under torsdagen. Partiet ville att cheferna skulle svara på kritik om bristande opartiskhet i SVT:s program Morgonstudion samt SR:s P3 med Rebecca och Fiona. I Aktuellt debatterade Aron Emilsson (SD) och Per Lodenius (C)..

SVT - Igår: 19:45

Efter år av kritik: Nu ser AF över kritiserade it-satsningarna

Arbetsförmedlingen ser nu över framtiden för alla sina it-satsningar inför den stora reformeringen av myndigheten. – Vi vänder alla stenar, säger generaldirektören Maria Mindhammar till SVT. Bland tjänsterna finns den kritiserade mångmiljonsatsningen Jobtech..

SVT - Igår: 17:36

Kritik mot riksgäldens direktör i ny rapport

I höstas avslöjades det att Riksgälden, som fungerar som ”statens bank”, tagit beslut som resulterade i förluster på miljontals skattekronor. Styrelsen bestämde sig då för att genomföra en extern kartläggning av ledarskapet inom myndigheten. Nu är slutrapporten med utvecklingsområden klar och överlämnad till riksgäldsdirektör Hans Lindblad.

SVT - Igår: 15:42

Pensionsmyndigheten: ”Man kan fundera på om man ska rekommendera privatpersoner att spara i värdepappersfonder”

Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr ifrågasätter om det alls är rimligt för privatpersoner att placera i värdepappersfonder framöver..

SVT - Igår: 15:45

Fondbolagens vd: Oseriöst uttalande av Pensionsmyndighetens generaldirektör

Fondbolagens vd reagerar kraftigt på uttalandet av Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr, som ifrågasätter om det är rimligt för privatpersoner att placera i värdepappersfonder efter den friande tingsrättsdomen som gäller Allra. – Jag tycker att det är ett oseriöst uttalande, säger Fondbolagens vd Fredrik Nordström till SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.