Skånskan > Nyheter

Monday, 17 February, 02:53

Skånskan - 21 jan 20 kl. 15:51

Svek mot cancerpatienterInspektionen för vård och omsorg, IVO, riktar hård kritik mot Skånes universitetssjukhus för orimligt långa väntetider för patienter med cancer i lever eller bukspottskörtel. Det har fått påtagliga konsekvenser i form av att patienterna behövt gå igenom ytterligare cellgiftsbehandlingar eller inte kunna få bästa den optimala operationstekniken. Man har med andra ord gjort cancerpatienterna sjukare snarare än friskare, vilket är oacceptabelt för ett sjukhus.
Ett vanligt svar från chefer och beslutsfattare när besparingar eller ohållbar arbetsmiljö belyses är att patientsäkerheten inte riskeras. Man kan ifrågasätta sanningshalten i detta: resursbrist och överarbetad personal påverkar med största sannolikhet patientsäkerheten, om inte annat genom att man ö
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
IVO, Skånes, Peterson, Per Ola Kimblad, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svekmot , cancerpatienter
YLE - 10 maj 17 kl. 05:47

Unga cancerpatienter hotar att glömmas i den stora vårdreformen

Unga cancerpatienter är en bortglömd grupp som desperat försöker få sin röst hörd mitt i den stora vårdreformen. Men vem lyssnar på knappt 6000 unga som lever med cancer, när det enorma politiska och byråkratiska maskineriet mal på för full maskin? Både cancerexperter och patienter befarar att cancervården hotar att bli ojämlikare och sämre.

BT - 08 mar 12 kl. 01:32

Cancerpatienter i kö av sparskäl

Besparingar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg gör att cancerpatienter som ska genomgå röntgen hamnar i en kö som växer. Sedan årsskiftet köar flera hundra cancerpatienter till undersökningar de remitterats till.
Sjukhuset ska spara 250 miljoner kronor och det innebär bland annat att sjukhuset inte får ta hjälp från andra sjukhus.

Nyhetskanalen - 08 mar 12 kl. 06:58

Kö av cancerpatienter i Göteborg växer av sparskäl

Besparingar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg gör att cancerpatienter som ska genomgå röntgen hamnar i en kö som växer. Sedan årsskiftet köar flera hundra cancerpatienter till undersökningar de remitterats till..

Corren - 27 nov 12 kl. 14:27

Lång väntan för länets cancerpatienter

Cancerpatienter i Östergötland får vänta längre på behandling än cancerpatienter i många andra län..

BT - 01 feb 14 kl. 08:36

Cancerpatienter utan rehabilitering

Många cancerpatienter får inga förslag på hur de kan vårdas efter behandling. Nätverket mot cancer har frågat 1 800 cancerpatienter och deras närstående om vilken rehabilitering de erbjudits. 96 procent uppger att de inte fått någon rehabiliteringsplan alls - trots att de ska få det, rapporterar Ekot.

Kristianstadsbladet - 01 feb 14 kl. 08:35

Cancerpatienter utan rehabilitering


Många cancerpatienter får inga förslag på hur de kan vårdas efter behandling. Nätverket mot cancer har frågat 1 800 cancerpatienter och deras närstående om vilken rehabilitering de erbjudits. 96 procent uppger att de inte fått någon rehabiliteringsplan alls - trots att de ska få det, rapporterar Ekot.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 14 kl. 08:39

Cancerpatienter utan rehabilitering

Många cancerpatienter får inga förslag på hur de kan vårdas efter behandling. Nätverket mot cancer har frågat 1 800 cancerpatienter och deras närstående om vilken rehabilitering de erbjudits. 96 procent uppger att de inte fått någon rehabiliteringsplan alls — trots att de ska få det, rapporterar Ekot..

NT - 01 feb 14 kl. 08:35

Cancerpatienter utan rehabilitering

Många cancerpatienter får inga förslag på hur de kan vårdas efter behandling. Nätverket mot cancer har frågat 1 800 cancerpatienter och deras närstående om vilken rehabilitering de erbjudits. 96 procent uppger att de inte fått någon rehabiliteringsplan alls - trots att de ska få det, rapporterar Ekot..

Dagens PS - 24 apr 19 kl. 11:00

Investera i teknik som hjälper diabetes- och cancerpatienter

Över 425 miljoner människor i världen varav 500 000 i Sverige har i dag diabetes och många risker att får nervskador i fötter som en följd av sin sjukdom. Nu har småsparare chansen att investera i en banbrytande teknik som kan hjälpa miljoner personer att upptäcka tidiga tecken på nervskador innan de blir permanenta. #event-id { position: relative; padding-bottom:90%; } #event-id iframe {border:1px solid #ccc; position: absolute; width: 100%; height: 100%; overflow-y:scroll !

DN - 23 jul 19 kl. 09:46

Cancerpatienter i Stockholm skickas till Finland

Stockholm klarar inte att ge cancerpatienter vård i tid, och cancerpatienter skickas nu till Finland för strålbehandling, rapporterar Mitti. .

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Närmare 900 kunder strömlösa i Malmö

891 hushåll är just nu strömlösa i Malmö.21.51 inträffade ett strömavbrott i stadsdelarna Davidshall, Lugnet och Triangeln.

Skånskan - 4 timmar sedan

Knapp derbyseger för HK Ankaret

HANDBOLL Toppkrigande HK Ankaret vann som väntat söndagens derby hemma mot division 1 södra-jumbon IK Lågan.
Men det satt hårt inne och segersiffrorna blev knappa 32-29 (16-15).– En konstig match.

Skånskan - 7 timmar sedan

I väntan på en ishall står hoppet till vädrets makter

KRÖNIKA När vi härom veckan åkte 80 mil norrut för att köra skidor utför, såg vi för första gången så här års sommargröna fairways på golfbanan i Sunne. Inte en snöfläck i sikte, bara glada golfare. Lite längre norrut blev mötet med Västerdalälven ännu ett unikt inslag.

Skånskan - 11 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken Malmö-Simrishamn

Det är stopp i tågtrafiken mellan Rydsgård och Ystad på grund av ett tåg med fordonsfel på sträckan.
Buss ersätter på sträckan Rydsgård–Ystad.
Enligt Trafikverket beräknas tågen rulla igen klockan 18.

Skånskan - 12 timmar sedan

Stormen Dennis orsakade tågförseningar och fallna träd

Sverige Under helgen drog stormen Dennis in med full kraft över Sverige. I Skåne drabbades tågresenärer av förseningar och flera hushåll fick strömavbrott.Det blåste på bra under söndagen i Skåne, men det var ändå ingenting mot hur vindbyarna gick norrut.

Skånskan - 12 timmar sedan

SCB måste tänka om

Statistiska centralbyrån har än en gång haft problem med en underleverantör. Tyvärr handlar det om personalproblem som kan påverka den offentliga statistiken. Underleverantören Origos personalpolicy kan ha påverkat resultatet, bland annat genom att stressad personal har avvikit från manus och ställt ledande frågor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Evidensbaserad narkotikapolitik

Alla åtta partier har gått med på en översyn av den svenska narkotikapolitiken. Det är utmärkt inte minst på grund av att den i dess nuvarande form förefaller att orsaka oacceptabelt många dödsfall.
Sverige har en oproportionerligt hög narkotikarelaterad dödlighet i förhållande till länder med liknande förutsättningar.

Skånskan - 12 timmar sedan

Vinst förstör skolan

I Sverige har vi en unik marknad för utbildning, med vinstdrivande aktiebolag som är offentligt finansierade. Det har man inte någon annanstans i världen. Undersökningar visar att aktiebolagsskolor sätter omotiverade betyg.

Skånskan - 12 timmar sedan

Roligare i fullmäktige

Kävlinge har för tråkiga fullmäktigemöten, enligt oppositionsrådet Catrin Tufvesson. Eftersom ärenden läggs fram redan behandlade blir det sällan dramatiskt. Debatt mellan meningsmotståndare sker i andra fora, som i kommunstyrelsen eller partiföreträdarträffar.

Skånskan - 14 timmar sedan

Olika åsikter om vattensjuk mark

SKURUP Området verkar inte vara vattensjukt, tycker politikerna.
Det blir det när det har regnat, säger markägaren.Ägaren till en fastighet utanför Skurup vill fylla ut ett cirka 5 00 kvadratmeter stort område på sina ägor med ungefär lika många kubik massor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.