Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 26 February, 19:27

Affärsvärlden - 21 jan 20 kl. 14:15

Riksbanken ingår i grupp som ska utreda digital valutaRiksbanken, ECB och centralbankerna i Kanada, England, Japan och Schweiz har tillsammans med BIS bildat en grupp där de kommer att dela sina erfarenheter av arbetet med att utreda en möjlig digital valuta, utgiven av respektive centralbank..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
ECB, Kanada, Schweiz, BIS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, ingåri , gruppsom ska , utreda, digital, valuta
YLE - 20 sep 17 kl. 13:58

Ingå fortsätter utreda kvicksilverhalten i fiskar

Fiskarnas kvicksilverhalter i Bruksträsket i Ingå ska utredas mera. När fiskarna undersöktes första gången var antalet fiskar inte tillräckligt stort..

TA - 15 jan 13 kl. 11:53

Regeringen lovar utreda kontanter


Regeringen lovar i kölvattnet av Panaxias konkurs, efter påbud från Riksbanken och riksdagen, att utreda hantering av kontanter i samhället.Riksbanken, som begärt att riksdagen ska kräva en utredning av regeringen, anser att det finns stora brister i och oklart ansvar för kontanthanteringen i dag. Finansmarknadsminister Peter Norman (M) säger till TT att regeringen, efter en bred kartläggning som gjorts, nu avser att låta utreda kontanthanteringen..

Kristianstadsbladet - 15 jan 13 kl. 11:53

Regeringen lovar utreda kontanter


Regeringen lovar i kölvattnet av Panaxias konkurs, efter påbud från Riksbanken och riksdagen, att utreda hantering av kontanter i samhället.Riksbanken, som begärt att riksdagen ska kräva en utredning av regeringen, anser att det finns stora brister i och oklart ansvar för kontanthanteringen i dag. Finansmarknadsminister Peter Norman (M) säger till TT att regeringen, efter en bred kartläggning som gjorts, nu avser att låta utreda kontanthanteringen..

YLE - 25 jun 13 kl. 12:13

Ingåpolitiker önskar närmat i kommunens kök

En fullmäktigemotion i Ingå om närmat i kommunens kök håller på att behandlas i kommunen. Ingå kommer att utreda när och hur närmat kan börja användas i den offentliga upphandlingen för att stöda klimatmål och det lokala lantbruks- och näringslivet. Samtliga fullmäktigeledamöter hade undertecknat motionen, första undertecknare var Maria Isoaho (Gröna) och Andreas Elfving (SFP).

YLE - 11 feb 16 kl. 05:39

Ingå höjde ännu inte eftisavgifterna

Ingåpolitikerna vill utreda eftisavgifterna ytterligare innan de fattar beslut att höja dem. Bildningnämnden skulle i går (10.2) höja avgifterna eftersom regeringens beslut nu tillåter det.

YLE - 20 aug 14 kl. 09:37

Ingå får tillbaka bortglömda pengar

Ingå kommun har nu utrett frågan om förlorade ersättningar för elever från andra orter som bor och går i skola i Ingå. Fem kommuner ska betala nästan 120 000 euro i ersättningar till Ingå. På grund av ett mänskligt misstag glömde Ingå att ansöka om pengar för elever som bor och går i skola i Ingå, men är folkbokförda på en annan ort.

YLE - 01 jun 16 kl. 06:19

Ingåpolitiker vill rädda Kyrkfjärden

Ingå kommun ska utreda möjligheterna till att förbättra vattenkvaliteten i Kyrkfjärden. Nio fullmäktigeledamöter med De grönas Lasse Koikkalainen som första undertecknare har lämnat in en motion om att rädda Kyrkfjärden. De poängterar att Kyrkfjärden är i dåligt skick.

Regeringen - 21 sep 17 kl. 15:55

Tillägg till Boverkets uppdrag att utreda ytterligare undantag från krav på bygglov samt se över kraven på anmälan enligt plan- och byggförordningen

Regeringen uppdrar åt Boverket att, utöver vad som framgår av regeringens beslut om uppdrag till Boverket den 16 mars 2017, - i anslutning till uppdraget även genomföra en bred analys av frågan om domstolsprövning av de nya bygglovsbefriade åtgärder som infördes genom prop. 2013/14:127, och - utreda förutsättningarna för att utöka byggnadsarean från 25,0 till 30,0 kvadratmeter för de idag bygglovsbefriade komplementbyggnaderna/komplementbostadshusen. I uppdraget ingår att utreda förutsättningarna för en sammanläggning och förenkling av bestämmelserna om bygglovsbefriade åtgärder för enoch tvåbostadshus enligt 9 kap.

YLE - 26 nov 13 kl. 07:18

Ingå vill utreda tre fusionsalternativ

Ingå vill utreda tre olika fusionsalternativ. Det beslöt kommunfullmäktige i Ingå igår (25.11) efter omröstning.

YLE - 01 apr 14 kl. 15:19

Raseborg välkomnar Ingå och Hangö

Raseborgs stad är beredd att utreda en kommunfusion med Ingå och Hangö. Det svaret ger Raseborgs stadsstyrelse till Ingå kommun. Ingå kommunfullmäktige beslöt i november att utreda tre likvärdiga alternativ för kommunfusion.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Bonuslyft för Volvos vd

Lastbilstillverkaren Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt fick ett rejält tillskott i plånboken under 2019. Lundstedt ökade sin totala ersättning under fjolåret med nästan 20 procent, enligt årsredovisningen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Rekyl uppåt väntas på Wall Street

Terminerna för de ledande USA-börserna fluktuerade mellan minus och plus större delen av onsdagen för att med omkring 45 minuter kvar till börsöppning vända till tydligt plus. Därmed väntas en rekyl uppåt efter två handelsdagar med större virusdrivna kursfall..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Förlängning av rekonstruktionsperioden för Venue Retail Group

Stockholms tingsrätt har idag bifallit Venue Retail Groups ansökan om förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Coronaeffekter bakom Nordeas riktkurssänkning för SAS

Nordea bedömer att coronaviruset kommer att påverka flygbolaget SAS vinst i det andra kvartalet samt även det tredje kvartalet sett till virusets spridning. Det framgår av en analys..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

EU: Sverige bör reformera hyresmarknaden

Sverige bör genomföra en stor skattereform och reformera hyresmarknaden. Det skrev EU-kommissionen i sin årliga utvärdering av makroekonomiska obalanser i Sverige, som presenterades på onsdagen..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Danske Bank höjer bolåneränta

Danske Bank höjer räntan för bolån med en bindningstid på tre månader med 0,12 procentenheter. Ändringen gäller från och med 1 mars 2020. Övriga bindningstider lämnas oförändrade..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Börsplus: Säkra hem vinsten i spelkoncernen

Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men Börsplus väljer att säkra hem vinsten efter en stark kursuppgång..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Börsfrossan fortsätter - storbolagsindex ned över 3 procent

Den globala börsfrossan fortsatte på onsdagen, då Stockholmsbörsen följde Asien ned efter att Wall Street handlats ned med över 3 procent på tisdagen. Oron för coronaviruset har eldats på betänkligt de senaste dagarna och volatiliteten har stigit kraftigt..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Swedbank: Utnyttja nedgången i verkstadsjätten till köp

ABB erbjuder en attraktiv risk/avkastningskvot sett till den strukturella omvandling företaget genomgår och det stöd aktien väntas få från årets kapitalöverföring. Det framgår av ett affärsförslag från Swedbank Trading..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Bornold: Helikopterpengar inte helt osannolikt i Sverige

I ett stort aviserat reformpaket kommer alla vuxna Hongkongbor att få motsvarande 12 500 kronor i handen. Det må låta exotiskt för många, men det är ingen omöjlighet med helikopterpengar även i Sverige, säger Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.