Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 17 February, 00:05

Affärsvärlden - 21 jan 20 kl. 14:07

Kepler Cheuvreux varnar för högt ställda förväntningar på EricssonKonsensusförväntningarna på Ericsson inför det fjärde kvartalet och 2020 ser något för höga ut, skriver Kepler Cheuvreux i en analys varför man väljer att upprepa rekommendationen behåll. Riktkursen är 92 kronor..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Cheuvreux, Ericsson, Kepler Cheuvreux

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kepler, Cheuvreux, varnarför , högt, ställda, förväntningar, Ericsson
PrivataAffärer - 29 jan 20 kl. 12:43

Kepler Cheuvreux: Nio köpvärda aktier med över 100 procents uppsida

Rekommendationslistan är ett gratisverktyg på Swedbanks sajt  där de nordiska aktier som Swedbank och samarbetspartnern Kepler Cheuvreux har under bevakning. I dagsläget finns alltså en hel bunt aktier som analytikerna anser köpvärda och som dessutom har en potential att minst dubblas i värde. Norska aktier är i majoritet men det finns också några svenska aktier med stor potential.

PrivataAffärer - 19 nov 19 kl. 06:49

Kepler Cheuvreux: Köpläge i norsk lax trots stämningshot

I slutet av förra veckan kom besked om att amerikanska konkurrensmyndigheter kommer lämna in en stämningsansökan rörande prissamarbete mot flera norska laxodlare, vilket Privata Affärer då också rapporterade om. Det innebar också att de aktuella bolagens aktier föll rejält på Oslobörsen. Men i en analys av Kepler Cheuvreux konstateras att kursfallen gett köptillfällen i sektorn.

PrivataAffärer - 27 jan 20 kl. 10:05

Kepler Cheuvreux: Fortsatt solida utsikter för fastighetssektorn

Enligt Kepler Cheuvreux analys, som uppmärksammas på sajten swedbank-aktiellt.se, så handlas fastighetssektorn just nu med en premie på hela 44 procent mot substansvärde. ”Det kan tyckas utmanande, men högre fastighetsvärderingar väntas dra ned premien under året.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 04:00

Kepler Cheuvreux: Fyra verkstadsbolag att köpa

Skillnaderna är mycket stora mellan de olika verkstadsbolagen inför rapportsäsongen. Det konstaterar Mattias Isakson, Swedbank Strategi & Allokerings aktiestrateg på Aktiellt, bankens placeringssida på nätet. Rädslan för en ny recession gör den kommande rapportsäsongen intressantare än vanligt, menar han.

PrivataAffärer - 15 jun 18 kl. 11:44

Kepler Cheuvreux: Överdriven ränteoro på fastighetsmarknaden

”De uppfattade riskerna från stigande räntor för de bolag vi bevakar förefaller ofta vara överdrivna”, skriver mäklarfirman i en sektoranalys där tre bolag får rekommendationen behåll (Corem, NP3 och Wallenstam) medan övriga 14 betygsatta svenska fastighetsbolag får stämpeln köp. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen har investmentbanken inlett bevakning av Brinova, Pandox, Platzer och SBB med köp. Därutöver köp-rekommenderas Atrium Ljungberg, Balder, Castellum, D Carnegie, Diös, Fabege, Hufvudstaden, Klövern, Kungsleden och Wihlborgs.

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 10:35

Kepler Cheuvreux: Starkt tredje kvartal för Ericsson

Kepler Cheuvreux hänvisar till att nätverksmarknaden visar tecken på förbättring med en väntad uppgång på 4 procent andra halvåret, jämfört med en nedgång på 1 procent under första halvåret. Ericsson gynnas också av positiva valutaeffekter de kommande kvartalen efter kronförsvagningen, påpekar Kepler Cheuvreux. ”Vi bedömer att intäkterna fortsätter att förbättras i fjärde kvartalet med en tillväxt på 6 procent för jämförbara enheter och vi ser en tillväxt på 0,5 procent 2019 och 2,5 procent 2020 där utrullningen av 5G motverkar lägre intäkter från digitala tjänster”, skriver analysfirman.

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 09:33

Swedbank / Kepler Cheuvreux stuvar om i svenska basportföljen

Potentialen för aktier är stor och Swedbank / Kepler Cheuvreux väljer att kvarstå med övervikt i de mest konjunkturkänsliga sektorerna och i stället komplettera med några defensiva innehav. En väsentlig del i analysen är förhandlingarna mellan USA och Kina om tullar. Om det blir någon form av avtal kommer marknaden att lyfta bort en hel del risk som härrör från tullfrågan.

PrivataAffärer - 19 sep 18 kl. 09:09

Kepler Cheuvreux: Överreaktion ger köpläge i Kinnevik

På tisdagen tappade Kinneviks aktie nästan 8 procent i spåren efter Zalandos vinstvarning. Kinnevik är storägare i den tyska e-handelsjätten. Men vinstvarningen berodde mest på tillfälliga effekter i samband med det ovanliga vädret och förväntas inte få någon större påverkan på längre sikt.

DI - 16 feb 15 kl. 17:34

Boliden: Kepler Cheuvreux och UBS höjer riktkurser

Boliden får se höjda riktkurser från de båda analytikerhusen Kepler Cheuvreux och UBS. Det rapporterar Dow Jones Newswires. Kepler Cheuvreux höjer riktkursen till 156 kronor från 126 kronor och upprepar rekommendationen behåll.

Affärsvärlden - 19 jun 17 kl. 08:11

Swedbank köper in sig i Kepler Cheuvreux

Swedbank ingår ett strategiskt partnerskap med aktiemäklaren Kepler Cheuvreux avseende den nordiska marknaden, och köper 6 procent av Kepler Cheuvreux samt tar en plats i styrelsen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 13:02

UBS ser köpläge i Boliden

UBS höjer sin rekommendation för Boliden till köp från neutral. Riktkursen höjs till 270 från 240 kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:23

Strategichef: Detta kan sticka hål på finansbubblan

Kinas BNP kan ha tagit duktigt med stryk av coronaviruset - prognosen för ett värstafallsscenario i första kvartalet är en kontraktion med 6 procent, vilket skulle kunna sticka hål på en finansbubbla som kommit att bli helt frikopplad från fundamentala faktorer, spår rådgivaren Guggenheims strategichef Scott Minerd..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:42

Betssons vd tankar aktier

Betssons vd Pontus Lindwall har den 14 februari köpt 20.000 B-aktier i speloperatören för totalt cirka 1 miljon kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:31

Jeff Bezos köper Geffens lyxfastighet i rekordaffär

E-handelsjätten Amazons grundare och vd Jeff Bezos har köpt Warner Estate i Los Angeles av mediemogulen David Geffen för totalt 165 miljoner dollar. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:32

Skrällar i rapportfloden

Teonskifte, misstag, bankernas comeback och oro för nischbanker och epedemi. Här är en sammanfattnig.

Affärsvärlden - I förrgår: 14:20

Haldex anmäler största aktieägaren till EU-kommissionen

Haldex anmäler sin största aktieägare, tyska bromssystemtillverkaren Knorr-Bremse, till EU-kommissionens generaldirektorat för konkurrens..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:55

Traction höjer utdelningen

Investmentbolaget Traction redovisar en vändning av nettoresultatet till vinst. Bolaget ökar utdelningen..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:29

Hetaste marknaden för lägenheter sedan 2017

Bostadsmarknaden har varit sval de senaste två åren, men nu tycks det vara samma tryck på lägenheter som 2017, med lägre utbud, kortare annonstider och budgivningar som sticker iväg..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:25

Net Insight minskar förlusten

Net Insight, som levererar lösningar för medienät, redovisar ett rörelseresultat för kvarvarande verksamhet, det vill säga exklusive Streaming Solutions, om -24,1 miljoner kronor (-50,6) för det fjärde kvartalet..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:27

Ökad omsättning men minskad vinst för Swedol

Järnhandelskedjan Swedol, som Momentum lade ett bud på den 11 november i fjol, redovisar ett resultat efter skatt på 88 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (109)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.