Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 26 February, 21:26

Affärsvärlden - 21 jan 20 kl. 13:28

SAS-ersättning kan tar upp i EUResenärer som krävt ersättning från SAS när de drabbades av pilotstrejken kan bli ett fall för EU:s domstol. Utgången i målet kommer att få prejudicerande betydelse för ett stort antal passagerare..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
SAS, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SAS-ersättningkan , tarupp i EU
Affärsvärlden - 30 aug 19 kl. 10:14

SAS-ersättning kan tas upp i EU-domstolen

Airhelp, som hjälper kunder som har drabbats av flygförseningar, har fortsatt som mål att dra SAS till EU-domstolen fastän den Allmänna reklamationsnämnden (ARN) på torsdagen nekade SAS-kunder ersättning i spåren av pilotstrejken i våras..

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

PrivataAffärer - 30 jul 18 kl. 10:42

Så får du ersättning för SAS-kaoset

Sommaren har varit tuff för många SAS-resenärer då flygbolaget ställt in en rad avgångar. Bara under den gångna helgen ställde SAS in över 20 flygningar och kaoset väntas fortsätta även denna vecka. I dag är till exempel sju flighter från Arlanda inställda.

PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 10:44

SAS slipper betala ersättning för pilotstrejken

Det var i slutet av april som SAS tvingades ställa in närmare 4000 flygningar efter att flygbolagets piloter gått ut i strejk.  Hundratusentals resenärer drabbades och många begärde kompensation enligt EU:s regelverk för inställda flygningar. Men SAS menade att strejken var en ”extraordinär händelse” och att ersättning därför inte skulle betalas ut.

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 10:56

ARN: Ingen rätt till ersättning för pilotstrejk

Enligt ett nytt beslut från Allmänna reklamationsnämnden behöver flygbolaget SAS inte betala ut kompensation till resenärerna som drabbades av pilotstrejken. Det rapporteras brett i svensk media. Tre resenärer hade tagit ärendet till ARN, och får nu alltså avslag på begäran om kompensation.

DI - 22 mar 18 kl. 08:21

Tidigare SAS-chefen Jan Carlzon hjälper resenärer att få ersättning

Före detta SAS-chefen Jan Carlzon tar nu resenärernas parti och går in som ägare av Ifdelayed, ett bolag som hjälper resenärerna att få ersättning vid försenade flyg..

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 15:39

SAS-resenärer kan bli utan ersättning

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Ministern rasar mot SAS nonchalans
Efter den långa pilotstrejken som drabbade 370.000 resenärer så vägrar SAS att följa Allmänna reklamationsnämndens beslut och betala ut den schablonersättning som passagerarna har rätt till enligt EU-förordningen om ett flyg är kraftigt försenat eller inställt.

Affärsvärlden - 13 okt 14 kl. 12:48

SAS får betala miljoner i ersättning för handikapp-stöd

Högsta Domstolen i Danmark har dömt SAS att betala börsbolaget Københavns Lufthavne, som driver Köpenhamns flygplats, 18 miljoner danska kronor i ersättning för kostnader i samband med att SAS-passagerare behövt handikappassistans..

DI - 20 feb 17 kl. 14:41

SAS kräver ersättning från Kastrup

SAS och ett antal andra flygbolag kräver börsnoterade Köpenhamns flygplats på 2,5 miljarder danska kronor, som ersättning för landnings- och lyftavgifter som flygbolagen anser har varit för höga historiskt och kommer att vara det under 2015-2019..

DI - 17 maj 19 kl. 12:12

Tidsfristen att söka ersättning för SAS-strejk snart slut

De resenärer som drabbades av SAS-strejken måste snart söka ersättning om det ska bli några pengar. Redan i slutet av juni löper tidsfristerna för att anmäla sitt ärende ut..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Bonuslyft för Volvos vd

Lastbilstillverkaren Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt fick ett rejält tillskott i plånboken under 2019. Lundstedt ökade sin totala ersättning under fjolåret med nästan 20 procent, enligt årsredovisningen..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Rekyl uppåt väntas på Wall Street

Terminerna för de ledande USA-börserna fluktuerade mellan minus och plus större delen av onsdagen för att med omkring 45 minuter kvar till börsöppning vända till tydligt plus. Därmed väntas en rekyl uppåt efter två handelsdagar med större virusdrivna kursfall..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Förlängning av rekonstruktionsperioden för Venue Retail Group

Stockholms tingsrätt har idag bifallit Venue Retail Groups ansökan om förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Coronaeffekter bakom Nordeas riktkurssänkning för SAS

Nordea bedömer att coronaviruset kommer att påverka flygbolaget SAS vinst i det andra kvartalet samt även det tredje kvartalet sett till virusets spridning. Det framgår av en analys..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

EU: Sverige bör reformera hyresmarknaden

Sverige bör genomföra en stor skattereform och reformera hyresmarknaden. Det skrev EU-kommissionen i sin årliga utvärdering av makroekonomiska obalanser i Sverige, som presenterades på onsdagen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Danske Bank höjer bolåneränta

Danske Bank höjer räntan för bolån med en bindningstid på tre månader med 0,12 procentenheter. Ändringen gäller från och med 1 mars 2020. Övriga bindningstider lämnas oförändrade..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Börsplus: Säkra hem vinsten i spelkoncernen

Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men Börsplus väljer att säkra hem vinsten efter en stark kursuppgång..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Börsfrossan fortsätter - storbolagsindex ned över 3 procent

Den globala börsfrossan fortsatte på onsdagen, då Stockholmsbörsen följde Asien ned efter att Wall Street handlats ned med över 3 procent på tisdagen. Oron för coronaviruset har eldats på betänkligt de senaste dagarna och volatiliteten har stigit kraftigt..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Swedbank: Utnyttja nedgången i verkstadsjätten till köp

ABB erbjuder en attraktiv risk/avkastningskvot sett till den strukturella omvandling företaget genomgår och det stöd aktien väntas få från årets kapitalöverföring. Det framgår av ett affärsförslag från Swedbank Trading..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Bornold: Helikopterpengar inte helt osannolikt i Sverige

I ett stort aviserat reformpaket kommer alla vuxna Hongkongbor att få motsvarande 12 500 kronor i handen. Det må låta exotiskt för många, men det är ingen omöjlighet med helikopterpengar även i Sverige, säger Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.