Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 26 February, 21:06

Affärsvärlden - 21 jan 20 kl. 13:25

Konsumentverket dömer ut reklamen från Resurs BankKonsumentverket anser att marknadsföringen från Resurs Bank, dotterbolag till börsnoterade Resurs Holding, varken är måttfull eller återhållsam, och därmed otillbörlig. Det skriver nyhetsbyrån Siren, enligt Dagens industri..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Resurs Bank, Resurs Holding, Siren, Dagens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsumentverket, dömerut , reklamenfrån , Resurs, Bank
Dagens Media - 19 aug 13 kl. 17:36

Konsumentverket kritiserar Elgiganten

Elgiganten lockar med räntefri betalning, helt utan avgifter i sin reklam. Konsumentverket anser att reklamen strider mot god marknadsföringsse.

YLE - 02 maj 15 kl. 08:00

Så påverkar reklamen dig

Vi bombarderas varje dag av en massa reklam. Trots att du inte tänker på det desto mera, så tar ditt undermedvetna in precis allt du ser och hör. Det utnyttjas av marknadsförare.

Supermiljöbloggen - 21 maj 14 kl. 09:31

Volvos reklam ifrågasätts av Konsumentverket

Oprecisa och vaga miljöargument ska inte få förekomma i reklam för bilar. "Vår största miljösatsning någonsin". Miljöargumenten i Volvo Personbilars reklam med artisten Robyn gillas inte av Konsumentverket, det skriver nyhetsbyrån TT.

DN - 22 jul 13 kl. 11:10

Konsumentverket slår till mot City Gross

Konsumentverket har beslutat att granska matkedjan City Gross reklam för både kött och vin. Information om hur styckningen av köttet går till ses som bristfällig och reklamen för vinet bedöms vara för inbjudande och brista i saklighet..

Dagens Media - 08 aug 13 kl. 08:58

Konsumentverket stoppar Facebooks bluffreklam

Annonser för bantningspreparat är lurendrejeri och ska inte få finnas på Facebook, anser Konsumentverket som vill stoppa reklamen..

Dagen - 21 okt 15 kl. 11:45

Konsumentverket slår till mot alkoholreklamen

Tretton företag som marknadsför alkoholdrycker klandras av Konsumentverket för brist på måttfullhet i reklamen..

Dagen - 21 okt 15 kl. 11:45

Konsumentverket slår till mot alkoholreklamen

Tretton företag som marknadsför alkoholdrycker klandras av Konsumentverket för brist på måttfullhet i reklamen..

SVT - 31 dec 19 kl. 06:25

Anmälningar mot spelbolag minskar – Konsumentverket fortfarande kritisk mot reklamen

Ordning och reda på spelmarknaden var målet med spellagen som trädde i kraft i januari. Men under de första månaderna 2019 inkom hundratals anmälningar till Konsumentverket gällande spelbolagens reklam. Nu ser myndigheten en stor minskning av anmälningar men är inte helt nöjda med spelreklamen ändå.

News55 - 29 nov 16 kl. 15:17

Konsumentverket: “Juristbyrå anspelar på äldres rädsla”

“Trygga din framtid!”, lyder rubriken i juristbyrån Juristgruppens helsidesannons som publicerades i Svenska Dagbladet den 20 november 2016, en annons som har fått kritik från Konsumentverket (KO). Enligt KO marknadsför byrån sina tjänster dels med falska påstående och dels genom att anspela på konsumenternas rädsla.

BT - 27 feb 11 kl. 08:38

Konsumentverket varnar för företaget

727 anmälningar bara i Sverige. Nu varnar Konsumentverket för Pitacassi. ?

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Bonuslyft för Volvos vd

Lastbilstillverkaren Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt fick ett rejält tillskott i plånboken under 2019. Lundstedt ökade sin totala ersättning under fjolåret med nästan 20 procent, enligt årsredovisningen..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Rekyl uppåt väntas på Wall Street

Terminerna för de ledande USA-börserna fluktuerade mellan minus och plus större delen av onsdagen för att med omkring 45 minuter kvar till börsöppning vända till tydligt plus. Därmed väntas en rekyl uppåt efter två handelsdagar med större virusdrivna kursfall..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Förlängning av rekonstruktionsperioden för Venue Retail Group

Stockholms tingsrätt har idag bifallit Venue Retail Groups ansökan om förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Coronaeffekter bakom Nordeas riktkurssänkning för SAS

Nordea bedömer att coronaviruset kommer att påverka flygbolaget SAS vinst i det andra kvartalet samt även det tredje kvartalet sett till virusets spridning. Det framgår av en analys..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

EU: Sverige bör reformera hyresmarknaden

Sverige bör genomföra en stor skattereform och reformera hyresmarknaden. Det skrev EU-kommissionen i sin årliga utvärdering av makroekonomiska obalanser i Sverige, som presenterades på onsdagen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Danske Bank höjer bolåneränta

Danske Bank höjer räntan för bolån med en bindningstid på tre månader med 0,12 procentenheter. Ändringen gäller från och med 1 mars 2020. Övriga bindningstider lämnas oförändrade..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Börsplus: Säkra hem vinsten i spelkoncernen

Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men Börsplus väljer att säkra hem vinsten efter en stark kursuppgång..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Börsfrossan fortsätter - storbolagsindex ned över 3 procent

Den globala börsfrossan fortsatte på onsdagen, då Stockholmsbörsen följde Asien ned efter att Wall Street handlats ned med över 3 procent på tisdagen. Oron för coronaviruset har eldats på betänkligt de senaste dagarna och volatiliteten har stigit kraftigt..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Swedbank: Utnyttja nedgången i verkstadsjätten till köp

ABB erbjuder en attraktiv risk/avkastningskvot sett till den strukturella omvandling företaget genomgår och det stöd aktien väntas få från årets kapitalöverföring. Det framgår av ett affärsförslag från Swedbank Trading..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Bornold: Helikopterpengar inte helt osannolikt i Sverige

I ett stort aviserat reformpaket kommer alla vuxna Hongkongbor att få motsvarande 12 500 kronor i handen. Det må låta exotiskt för många, men det är ingen omöjlighet med helikopterpengar även i Sverige, säger Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.