Realtid > Ekonomi

Sunday, 23 February, 18:40

Realtid - 21 jan 20 kl. 13:13

Ökat hopp om den tyska ekonominEfter ett 2019 som präglats av mörka moln på den tyska himlen ser det ljusare ut i januari. Det enligt det ekonomiska institutet ZEW..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
ZEW

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökat, hoppom den , tyska, ekonomin
Opinionen.se - 22 nov 13 kl. 10:35

Tyska ekonomin bromsar in


Tysklands BNP steg med 0,3 procent under tredje kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal, enligt säsongrensade data. Den privata konsumtionen bidrog med 0,1 procent till BNP-siffran. BNP-siffran antyder en inbromsning för den tyska ekonomin jämfört med andra kvartalet, då tillväxten låg på 0,7 procent.

Cornucopia - 15 nov 18 kl. 16:16

Den tyska ekonomin och BNP krympte i tredje kvartalet

Den tyska ekonomin krympte under tredje kvartalet. Upprepar sig detta sista kvartalet är Tysland i recession. Den svenska avgångsregeringen låtsades idag som ingenting i sin budgetproposition och har inte justerat ner gissningarna ("prognoserna") om den svenska ekonomins tillväxt nästa år.

E24 - 13 okt 15 kl. 11:24

VW-skandal pressar den tyska ekonomin

Den tyska ekonomin tappar fart. Volkswagens utsläppsskandal påverkar hela ekonomin och pressar utsikterna, enligt de månatliga mätningarna från det ekonomiska institutet ZEW..

DI - 20 jun 11 kl. 12:11

Tyska ekonomin bromsar in

Den tyska ekonomin tappade momentum under andra kvartalet, efter en stark start på året..

DN - 17 okt 13 kl. 14:12

Tyska ekonomin står inför uppsving

Den tyska ekonomin står inför ett uppsving. Det spår de ledande näringslivsinstituten och ger samtidigt den borgerliga sidan ammunition i regeringsförhandlingarna ? ekonomerna säger nej till skattehöjningar och minimilöner..

BT - 22 nov 13 kl. 09:28

Tyska ekonomin bromsar in

Tysklands BNP steg med 0,3 procent under tredje kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal, enligt säsongrensade data. Den privata konsumtionen bidrog med 0,1 procent till BNP-siffran. BNP-siffran antyder en inbromsning för den tyska ekonomin jämfört med andra kvartalet, då tillväxten låg på 0,7 procent.

Affärsvärlden - 12 aug 15 kl. 13:27

Uppsving för tyska ekonomin

Den tyska ekonomin fortsätter att uppvisa en solid tillväxttakt och företagens sentiment är fortfarande positivt, trots den pågående grekiska skuldkrisen och volatiliteten på Kinas aktiemarknad..

Affärsvärlden - 15 dec 17 kl. 09:05

Bundesbank ser robust uppsving i tyska ekonomin

Bundesbank ser ett brett baserat och robust uppsving i den tyska ekonomin, som nu går mot ett allt mer moget stadium..

DI - 02 maj 18 kl. 05:02

Den tyska ekonomin har fått flunsan

Influensa har drabbat den tyska ekonomin - bokstavligen. Höga sjuktal pressar BNP under första kvartalet.  Även sjunkande Ifo-index, som mäter temperaturen i företagen, och mindre positiva inköpschefer i Europas största ekonomi ger analytiker konjunkturfrossa..

Affärsvärlden - 19 nov 18 kl. 14:46

Bundesbank räknar med tillväxt i tyska ekonomin

Bundesbank räknar med att få se en "ganska stark" tillväxt i den tyska ekonomin igen under fjärde kvartalet efter den svagare utvecklingen under tredje kvartalet, rapporterar Bloomberg News..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ökat hopp i Orion efter positivt föreningsrådsmöte

Degerfors Volley Orion ser bättre träningsmöjligheter som ett måste för att kunna spela i elitserien kommande säsong. Per Green, sportchef och vice ordförande, känner ökat hopp efter måndagens föreningsrådsmöte.– Det var ett jäkligt bra möte.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 timmar sedan

"Ju mer man lyssnar desto fler och större möjligheter ser man"

Möt en av Sveriges främsta M&A-advokater – Jan Byström. Transaktionsjuristen måste enligt honom “kunna lösa upp en låsning innan bägge sidor har insett att sitter fast”. .

Realtid - Igår: 08:00

Vet Ingves vad en semla kostar?

#MA2020, priset på en semla och geniet Phoebe Waller-Bridge. Det är något av innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:35

M&A så in i Norden

Realtids temavecka om M&A är mycket uppskattad av läsarna och hälften av innehållet på veckans lista över de tio mest lästa artiklarna har M&A som tema..

Realtid - I förrgår: 16:45

Här är fallgroparna du vill undvika vid en transaktion

Vilka är de de största fallgroparna i en M&A-transaktion och hur kommer man runt dem? M&A-advokaterna Claes Kjellberg och Mikael Klang delar med sig av sina råd..

Realtid - I förrgår: 16:33

SBB köper 30 procent av SSM Holding

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, köper 30 procent av bostadsutvecklaren SSM Holding..

Realtid - I förrgår: 15:58

"Lägg mer krut på projektledning"

Victoria Svedjemark är konsult med inriktning på hur man får M&A-processer att fungera bra. Här är hennes viktigaste lärdomar..

Realtid - I förrgår: 15:01

"Investerarkollektivet tror att vi är nära toppen av konjunkturen"

Erik Laestadius, som är chef för M&A på Carnegie i Sverige, ger en inblick i hur Carnegie arbetar med M&A-transaktioner och hur marknaden ser ut framöver..

Realtid - I förrgår: 14:35

Därför har många misslyckats med förvärv

När företag satsar hårt på M&A kan det leda till kortsiktig framgång – men också en missallokering av resurser, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..

Realtid - I förrgår: 11:55

”Det är svårt att rätta något som eventuellt går snett”

En genomtänkt kommunikation kring M&A behöver omfatta scenarieanalys, hantera regelverk och vara integredad i hela processen – det är några av IR-råden i dagens panel..

Realtid - I förrgår: 11:02

Avanza ska dubbleras inom spar till år 2025

"Nu höjer vi målet till 15 procent marknadsandel av nettoinflödet till sparmarknaden 2025." Det skriver Rikard Josefson i vd-ordet i Avanzas årsredovisning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.