News55 > Nyheter

Friday, 28 February, 20:30

News55 - 21 jan 20 kl. 12:56

Så hög kan skatten bli för svenska pensionärer i PortugalDet gäller utländska pensionärer som bor i Portugal med så kallad NHR-status. En omröstning i parlamentet ska ske i början på februari, rapporterar DI som uppmärksammat dagstidningen Correio da Manhas artikel. Det handlar om en skatt på 10 procent på utländska pensioner. Därtill så väntas det ett beslut om att införa en miniminivå på 7 500 euro per år, motsvarande drygt 70 000 svenska kronor. Enligt uppgifter som DI tagit del av så ska det inte gälla retroaktivt utan istället införas det aktuella datumet, 1 mars.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Portugal, NHR, DI, Correio, Manhas, Johan Thim, VP Bank, Luxemburg, , News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: hög kan , skattenbli för svenska , pensionäreri , Portugal
Cornucopia - 22 mar 17 kl. 10:18

Regeringen vill chockhöja skatten för pensionärer

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (s) vill chockhöja skatten för pensionärer. Det handlar om pensionärer som flyttat utomlands för att kunna leva på sin svenska fattigpension, som nu inte längre ska få skattefrihet i Portugal.
Dina pengar?

Cornucopia - 22 mar 17 kl. 14:33

Regeringen och Vänsterpartiet höjer skatten med 25% för pensionärer

Den socialidemokratiska och miljöpartistiska regeringen höjer med stöd av kommunisterna i Vänsterpartiet skatten med 25% för pensionärer. Det handlar om den sk SINK-skatten som belastar svenska pensionärer utomlands.

Tidigare har SINK-skatten varit 20%, dvs svenska statens ha 20% av svenska pensionärers pensioner även om dessa bor utomlands.

Dagens PS - 14 okt 19 kl. 09:43

Svenska pensionärer åker på skatt i Portugal

Det här uppger en skatteexpert för Ekot i Sveriges Radio. Svenska pensionärer som bosatt sig i Portugal har hittills sluppit betala skatt på sin tjänstepension. Men det ska alltså bli slut med det då landet enligt Ekot är på väg att införa en skatt på pensioner.

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 08:01

Alliansen har inte höjt skatten för pensionärer

Replik på Kent Wallin ”S sänkte skatten för pensionärerna”, 22/3.
Kent Wallin må vara engagerad i pensionsfrågorna men när han jämför höjda grundavdrag med sänkta skatter blir det fel, för det är inte samma sak. S gjorde inte några skattesänkningar för pensionärer under sina 12 år vid makten.

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 08:18

Pensionärer skattejagas i utländskt paradis

Svenska seniorer hotas av en ny skattesmäll.  Som DagensPS.se tidigare skrivit om har Portugal blivit ett populärt säte för svenska pensionärer eftersom man kan ta ut tjänstepension från privata arbetsgivare helt skattefritt.

News55 - 23 mar 17 kl. 15:00

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer

Det förslag som syftar till att sänka skatten för drygt 1,4 miljoner svenskar över 65 år är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018. Förslaget innebär att skatten sänks med upptill 2 500 kronor per år för 70 procent av alla över 65. Christina Rogestam, förbundsordförande för SPF Seniorerna ställer sig positiv till förslaget.

News55 - 03 jul 18 kl. 15:06

Strandhäll: Vi har för många fattiga pensionärer

På plats i Äldreforums tält i Almedalen intog socialförsäkringsministern scenen för att berätta vad regeringen gör för landets pensionärer. Ministern menar att pensionsfrågan varit en av fokusfrågorna för regeringen och att man förbättrat mycket för de äldres ekonomi. – Vi har arbetat mycket med att förbättra villkoren under mandatperioden.

Cornucopia - 25 mar 17 kl. 10:47

Pensionärer hånar regeringen för "skattesänkningen"

Enligt en artikel hos Expressen skrattar svenska pensionärer Stefan Löfvens "satsning" på sänkta skatter för pensionärer i vissa inkomstintervall rakt i ansiktet. Sänkningen ses som ett hån och de i bästa fall 200:- SEK man får per månad räcker på sin höjd till toalettpapper, men äts upp av stigande hyror och annan "icke-inflation".

Några citat ur artikeln hos Expressen som citerar lobbygruppen Pensionärernas Riksförbunds hemsida:"Varför tre ministrar för att tala om att dom sänker skatten med 195 kr för pensionärerna.

Kristianstadsbladet - 19 apr 14 kl. 10:53

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt.
Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

Fler nyheter från News55

News55 - 5 timmar sedan

Här är butiken som portar bluffprodukter

Ica Kvantum i Höllviken har startat en kampanj mot vilseledande produkter. Det framgår av  reklamblad och butiksfilmer där butiken också berättar att de ska sluta sälja de fem finalisterna i Årets matbluff 2019. – Jag är positiv till att varor i branschen granskas då det förekommer alldeles för mycket vilseledande produkter.

News55 - 6 timmar sedan

Här vägrade ambulansvårdare åka på coronalarm

En ambulansvårdare vägrade att åka till en patient som misstänktes vara smittad med coronavirus. Expressen har tagit del av avvikelserapporten efter händelsen och där står det: -En i besättningen beskriver lugnt och beskedligt att hon har en 8-månaders (bebis red.anm) hemma och på grund av detta ej vill ta denna patient.

News55 - 6 timmar sedan

Här fick äldreboende stor mängd gratissemlor av handlare

Ica-handlaren Rasmus Andreasson hade beställt hem för många semlor till butiken. I stället för att sälja dem billigare gav han dem till äldreboendet Trollängen i Tyresö som mer än gärna ville ha dem. Sagt och gjort, Rasmus Andreasson åkte dit med 72 semlor och kaffe och stannade kvar för att fika.

News55 - Igår: 14:52

Så förlorade stjärnkocken sitt imperium

För 20 år sedan dök den “Nakna kocken” Jamie Oliver upp i tv-rutan. Hans sätt att laga mat blev framgångsrikt, han gav ut kockböcker, fick laga lunch åt Storbritanniens dåvarande premiärminister Tony Blair och öppnade egna restauranger. Enligt Expressen blev han stenrik på kuppen, 2014 uppskattades han ha en förmögenhet på cirka tre miljarder kronor.

News55 - Igår: 14:49

Här dog kvinna i 40-årsåldern efter skönhetsoperation

I förra veckan åkte en svensk kvinna i 40-årsåldern till Turkiet för att göra en skönhetsoperation. Enligt uppgifter till Expressen ska hon ha åkt med ett plastikkirurgiföretag som är registrerat i Sverige. Enligt en anställd på kliniken i Turkiet har kvinnan dött efter operationen.

News55 - I förrgår: 14:39

Så mycket mer kan du få i pension om du jobbar efter 65

En undersökning som Sifo Kantar gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna visar att var tredje person över 55 tänker arbeta efter pensionsåldern. Den som som fortsätter att arbeta ett eller ett par år efter 65-strecket kan höja sin pension med ett par tusenlappar per månad. — Det gör väldigt stor skillnad för den som har möjlighet att fortsätta jobba, säger Madelén Falkenhäll, ekonom på Swedbank, till Dagens industri.

News55 - I förrgår: 13:45

Här är 84-åringen som tvingas leta burkar för att köpa mat

84-åriga Eivor är nöjd med sin tillvaro som pensionär, trots låg pension efter att ha arbetat sedan hon var 14. Hon får ihop ekonomin genom att leva sparsamt, idka byteshandel – och leta pantburkar. Hon ger sig ut och går tre kilometer varje morgon för att leta burkar.

News55 - 25 feb 20 kl. 17:31

Så brottas dansbandsstjärnan med hälsan

Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz, tvingades sitta på en stol när han sjöng med Amason när det var semifinal i “På spåret”. – Jag har haft lite problem. Den här jävla salmonellan som jag hade för ett och ett halvt år sedan, den har varit jävligt envis och den kan gå på lederna.

News55 - 25 feb 20 kl. 16:31

Här är den kvinnliga Nasa-hjälten som blev över hundra år

Katherine Johnson avled under måndagen, 101 år gammal. -Hon var en amerikansk hjälte och hennes banbrytande arv kommer aldrig att glömmas, skriver myndighetens administratör Jim Bridenstine på Twitter enligt Expressen. Katherine Johnson började på den amerikanska rymdmyndigheten på 1950-talet och hade som uppgift att göra avancerade manuella beräkningar.

News55 - 25 feb 20 kl. 15:55

Här blir News55:s första seniorevent i vår

Först ut blir vackra Kalmar, som vi besöker den 23-24 mars. I Kalmarsalen träffar ni profiler som antikexperten Peder Lamm, trädgårdsexperten Gunnel Carlson, överläkare Jörg Carlsson, ståuppkomikern Birgita Klepke och många andra trevliga människor och utställare. Titta in på vår mäss-sajt för att hitta en stad som ligger nära dig.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.