Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Friday, 21 February, 07:26

Expressen Dina Pengar - 21 jan 20 kl. 12:39

Portugal nära införa skatt på svenska pensionernaDe goda tiderna ser ut att vara över för svenska pensionärer i skatteparadiset Portugal.Redan om sex veckor kan Portugal inför statlig skatt på utländska pensioner, skriver Dagens industri.Uppgifterna kommer flera portugisiska medier där man nu benämner nuvarande skatteregler som ”Eldorado-skatten”..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Portugal, Dagens, Eldorado

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Portugal, nära, införa, skattpå svenska , pensionerna
SR - 14 okt 19 kl. 03:34

Portugal inför skatt på pensioner

Portugal är på väg att införa en skatt för de svenska pensionärer som hittills har kunnat bosätta sig i landet utan att betala skatt på sin privata tjänstepension..

Dagens PS - 14 okt 19 kl. 09:43

Svenska pensionärer åker på skatt i Portugal

Det här uppger en skatteexpert för Ekot i Sveriges Radio. Svenska pensionärer som bosatt sig i Portugal har hittills sluppit betala skatt på sin tjänstepension. Men det ska alltså bli slut med det då landet enligt Ekot är på väg att införa en skatt på pensioner.

SVT - 14 okt 19 kl. 09:47

Skatt på pension för svenskar i Portugal på gång

Portugal kommer att införa en skatt för bland annat pensionärer från Sverige som bor i landet. Tidigare har man kunnat bosätta sig i landet utan att behöva betala skatt på sin privata tjänstepension, rapporterar Ekot..

Sydsvenskan - 14 okt 19 kl. 05:31

Ny skatt på väg för pensionärer i Portugal

Efter valet för en vecka sedan är Portugal nu på väg att införa en skatt för de pensionärer, däribland svenskar, som har bosatt sig i landet men som hittills inte har behövt betala någon skatt på sin privata tjänstepension, rapporterar Sveriges Radio Ek.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 19 kl. 05:31

Ny skatt på väg för pensionärer i Portugal

Efter valet för en vecka sedan är Portugal nu på väg att införa en skatt för de pensionärer, däribland svenskar, som har bosatt sig i landet men som hittills inte har behövt betala någon skatt på sin privata tjänstepension, rapporterar Sveriges Radio Ek.

News55 - 21 jan 20 kl. 12:56

Så hög kan skatten bli för svenska pensionärer i Portugal

Det gäller utländska pensionärer som bor i Portugal med så kallad NHR-status. En omröstning i parlamentet ska ske i början på februari, rapporterar DI som uppmärksammat dagstidningen Correio da Manhas artikel. Det handlar om en skatt på 10 procent på utländska pensioner.

Nerikes Allehanda - 05 feb 14 kl. 05:01

Nu kan Miljöpartiet tänka sig en EU-skatt

För 20 år sedan var Miljöpartiet övertygade EU-motståndare. I dessa dagar avgör Miljöpartiets medlemmar om partiet ska säga ja till ett avgörande steg mot ökad överstatlighet i EU, att EU skulle ta ut en skatt som går direkt till EU:s budget. En omröstning bland medlemmarna avslutas på fredag.

GöteborgsPosten - 14 okt 19 kl. 05:31

Ny skatt på väg för pensionärer i Portugal

Efter valet för en vecka sedan är Portugal nu på väg att införa en skatt för de pensionärer, däribland svenskar, som har bosatt sig i landet..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 20 kl. 01:07

Svenska pensionärer i Portugal kan få skatta

Svenskar och andra nyanlända europeiska pensionärer kan få börja skatta på sin privata tjänstepension i Portugal. När finanskrisen var som värst 2009 införde Portugal att européer inte skulle behöva betala skatt i landet under tio år, förutsatt att de b.

Sydsvenskan - 28 jan 20 kl. 01:07

Svenska pensionärer i Portugal kan få skatta

Svenskar och andra nyanlända europeiska pensionärer kan få börja skatta på sin privata tjänstepension i Portugal. När finanskrisen var som värst 2009 införde Portugal att européer inte skulle behöva betala skatt i landet under tio år, förutsatt att de b.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 14 timmar sedan

Ministern negativ till 20-gräns i städer

Sverige infrastrukturminister Tomas Eneroth säger att det inte är aktuellt att sänka hastigheten i städerna till 20 km/h. Uttalandet kommer efter att flera forskare i veckan skrivit att nollvisionen för trafikdöd kräver en 20-gräns i tätorter..

Expressen Dina Pengar - 16 timmar sedan

Swedbanks förre vd fick fallskärm på över 20 miljoner

Birgitte Bonnesen tvingades bort från Swedbank – och fick en rejäl fallskärm.Nu avslöjar Dagens Juridik hur stort beloppet egentligen är.Bara vid uppsägningen fick hon 26 miljoner kronor..

Expressen Dina Pengar - 18 timmar sedan

Oscar Properties revisor varnas efter husaffären

Bostadsutvecklaren Oscar Properties huvudrevisor varnas av Revisorsinspektionen.Den statliga myndighetens kritik gäller en granskning av turerna vid försäljningen av Biografen Penthouses.– Vi bedömer det att han inte har gjort en tillräcklig granskning.

Expressen Dina Pengar - 22 timmar sedan

Han blir ny vd för Stockholmsbörsen

Fredrik Ekström blir ny vd för Stockholmsbörsen, meddelar Nasdaq i ett pressmeddelande.Den avgående vd:n, Lauri Rosendahl, blir kvar som styrelseordförande för flera nordiska börser..

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:37

Sofie, 43, tog tjänstledigt – swingtradar på börsen

Hon tog tjänstledigt från sitt jobb som teamledare i kommunen för att jobba hemifrån – som swingtrader.Sofie, 43, har bara varit i gång drygt en månad, men affärerna har gått i raketfart.Här berättar hon också om ett av sina bästa aktieklipp: – Under förra året investerade jag mycket i fastighetsaktier, både på kort och lång sikt.

Expressen Dina Pengar - Igår: 12:54

Fråga/svar: Så påverkar inflationen din ekonomi

Inflationen är ett mått som ofta diskuteras i nyheterna – senaste i dag då inflationsmålet bommas rejält.Men vad betyder inflationsgraden för din ekonomi?Sparekonomen Sharon Lavie på Ikano Bank reder ut och förklarar..

Expressen Dina Pengar - Igår: 11:42

Kalldusch för Riksbanken – räkna med låg ränta länge

Januaris inflationssiffra kom in på långt under förväntan – en kalldusch för Riksbanken.KPIF (konsumentprisindex med fast ränta) sjönk från 1,7 procent i december till 1,2 procent.– Nu kommer sannolikt ropen på en räntesänkning att öka, säger Frida Bratt, privatekonom på Nordnet..

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:57

Finnair och Ryanair sämst på att ersätta sina kunder

Ryanair och Finnair har struntat i att betala sina kunder hundratusentals kronor i ersättning för försenade eller inställda flyg.Nu toppar de tidningen Råd & Röns svarta lista..

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:06

”Efter skilsmässan från Tommy hade jag ingenting”

Malin Berghagen, 53, säger sig ha en avslappnad inställning till ekonomi.Annat var det för drygt tio år sedan efter skilsmässan från artisten Tommy Nilsson.– Det var som att jag började om från noll, berättar hon i privatekonomipodden Fundamentalt.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 04:00

Branscher och förmåner som granskas noga i år

Skatteverket tar i med hårdhandskarna under 2020.Bland flera andra områden hamnar städ- och transportbranschen under lupp.Myndigheten kommer även fokusera på privata kostnader och oredovisade förmåner i företag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.