PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 21:44

PrivataAffärer - 20 jan 20 kl. 12:28

Nu drar rapportperioden i gångFörst ut av tungviktarna är Sandvik som redan på tisdagsmorgonen rapporterar. På onsdag är det dags för Essity och Investor att bekänna färg medan torsdagen bland annat bjuder på Bonava och Creades. På fredag får vi i stället höra hur det gått för bland annat Ericsson och Öresund. Nästa vecka (v.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sandvik, Essity, Investor, Bonava, Creades, Ericsson, Öresund, Swedbank, SSAB, Copco, Autoliv, SEB, Telia, NCC, Enso, SCA, Epiroc, Petroleum, JM, Tele2, Lammhults, Nent, Laval, SKF, Hexagon, ABB, Veoneer, Kinnevik, Abloy, Securitas, Saab, Mekonomen, Outdoor, Nolato, Eniro, Starbreeze, Bilia, Entertainment, Gaming, Net Ent, Boliden, Astra Zeneca, Vegas, Ambea, Garo, Scandic, Doro, John Mattson, Catena Media, Skolan, Mining, Oscar Properties, Karnov, Sportamore, Stockholm, Africa Oil, Kabe, Nasdaq Stockholm, Datum, Vind, NAXS, Korsnäs, HIQ, Systemation, AAK, Group, Electronics, Ref, Rad, Timber, SHB, Biotech, Biopharma, Wave, Waterproofing, Bank, MTG, Ljungberg, Diagnostics, Medical, Standard, Pöyry, CTT Systems, IAR Systems, Oil, IBT, Banki, New Ventures, Ent, Match, munksjö, Pharma, Development, Bostad, Supply Ships, Cards, Zeneca, Alma, Systems, NGS, Molly, Evry, Förvaltning, Insight, Berner, Landscaping, BTS, Property, Medtech, Hotels, OEM, Collective, GHP Specialty Care, Mattson, NCAB, Consulting, Media, Properties, SSM, VBG, Mattsson, Gatso, NP3, Borg, Diamond, SAS, fastigheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu drar rapportperiodeni , gång
PrivataAffärer - 18 jan 19 kl. 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

Dagens PS - 16 sep 19 kl. 10:28

Överlag svaga resultat i senaste rapportperioden

Den gångna rapportperioden visade överlag en övervikt för negativa utfall vid jämförelse med analytikernas förväntningar. Det visar Finwire News granskning av utfallen för drygt 90 svenska enkätbolag baserat på Factsets omfattande data. Utfallet för omsättning och justerat rörelseresultat är som följer nedan.

E24 - 07 okt 11 kl. 09:43

Lågt i kurs inför rapportperioden

Börsturbulensen har sänkt de allra flesta börsbolag. I tre stora företag har marknadsvärdet mer än halverats sedan årets början. Inom kort börjar rapportperioden på allvar, och då får vi se om bolagen också drabbats av krisen..

DI - 23 jan 14 kl. 14:09

Di:s krönikör: Rapportperioden kan bli skakig

Den kommande rapportperioden kan bjuda på ovanligt stora svängningar i börskurserna, tror Ulf Petersson, krönikör på Di. Förväntningarna på vinstökningar är höga..

PrivataAffärer - 08 okt 15 kl. 10:08

JP Morgans verkstadsfavoriter inför rapportperioden

Den kommande rapportperioden blir en återgång till fundamenta för verkstadsbolagen. Det menar JP Morgan i en sektoranalys där man lyfter fram flera nordiska verkstadsbolag som intressanta....

E24 - 16 okt 15 kl. 10:02

Spekulationstrenden håller i sig inför rapportperioden

Aktiehandeln kring kvartalsrapporterna verkar allt mer ha tagits över av kortsiktiga spekulanter. Sannolikt kommer den spekulationstrenden att hålla i sig även den här rapportperioden..

PrivataAffärer - 16 okt 15 kl. 10:58

Rapportperioden: Här är datumen du måste ha koll på

Några har redan tjuvstartat men i och med fredagens rapport från SKF är rapportperioden officiellt igång. Kolla här när bolagen rapporterar....

SvD - 19 jul 16 kl. 07:15

Just nu: Följ rapportperioden på börsen

Rapportperioden är i full gång på Stockholmsbörsen. Följ SvD:s direktrapportering här..

SvD - 27 jan 17 kl. 10:28

Teknisk analys: Köpsignal inför rapportperioden

I veckans analys från Investtech framgår att Stockholmsbörsen, inför den stundande rapportperioden, utlöst en köpsignal efter en kort tids konsolideringsfas. Här finns också en analys av investerarpsykologin i två bolag som inom kort skall redovisa delårsrapporter..

DI - 21 apr 17 kl. 12:03

Så har småspararna handlat inför rapportperioden

Stämningen är allt mer orolig bland svenska småsparare inför den stundande rapportperioden. Under april har man köpt defensiva aktier och tagit hem vinster, konstaterar sparekonomerna på Nordnet och Avanza..

DI - 24 jan 18 kl. 18:04

Aktiechefens favoriter inför rapportperioden

Tre sektorer sticker ut i positiv bemärkelse inför rapportperioden, enligt aktiechefen på Carnegie Private Banking. "Det är höga förväntningar som vi tror kommer att infrias", konstaterar David Karlsson..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

”Återhämtningen kan gå snabbare än väntat”

Han hänvisar till en genomgång de gjort av historiska bevis och olika institutioners ekonomiska prognoser. Men hastigheten i coronaviruskrisen resulterar i en enorm ekonomisk osäkerhet. I den här miljön är tidiga uppdateringar av prognoser viktiga för att spegla nyheter och oförutsägbar regeringspolitik, enligt Thompson.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Trading Direkt om kraschen för oljepriset

  Tobbe Roséns tekniska analys handlade om Maha Energy, Lundin Petroleum, Shamaran, Enquest, Africa Oil, Africa Energy, Tethys Oil.   I Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys dagsfärska nya avsnitt kan du höra mer om oljemarknadskraschen, vad det är för världsordning vi kommer se när pandemin kan betraktas i backspegeln och maktstriden i världens viktigaste råvarumarknad är över. Avsnittet finns tillgängligt på bland annat Spotify, Apple Podcasts, Acast samt som videoversion på Youtube.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Haldex drar tillbaka helårsprognosen

”Det råder en hög grad av osäkerhet kring såväl kortsiktiga som långsiktiga effekter av covid-19, men störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars”, skriver Haldex. För första kvartalet räknar Haldex med att omsättningen kommer att minska med 15-20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen förväntas också minska betydligt jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Alimak sänker utdelningsförslaget

”Alimak Group har en stark finansiell ställning, betydande outnyttjade kreditfaciliteter och är bekväm med sin nuvarande kapital- och covenantstruktur. Av försiktighetsskäl är det reviderade förslaget till utdelning avsett att skapa ökad flexibilitet i en tid av osäkerhet,” kommenterar Jan Svensson, styrelseordförande. I rapporten för det fjärde kvartalet 2019 framhöll Alimak att covid-19 skulle påverka dess verksamhet i Kina.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Ny bok: Börspsykologi gör dig till en bättre placerare

Köp boken i vår bokhandel: Du som läser Privata Affärer får köpa boken för 195 kr. Fri frakt inom Sverige. Beställ här.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

DNB: Premievärdering av SBB omotiverad

Läs även: Nyfosa pausar miljardköp från SBB ”Givet att bolaget inte tycks ha möjlighet att sälja sina tillgångar i den nuvarande marknadsklimatet, anser vi att det finns en risk på nedsidan till aktiens nuvarande substansvärdespremie”, skriver DNB i en analys på onsdagen efter Nyfosas besked på tisdagen att affären inte kommer att bli av som planerat. SBB sade i samb

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Sifo: 10 procent av svenskarna saknar buffert

Enligt Swedbank står samtidigt många hushåll relativt väl rustade för en lågkonjunktur. Nästan 80 procent uppger att de kan spara minst tio procent av lönen och 70 procent har en sparbuffert på minst två månadslöner, nära hälften har en sparbuffert på tre månadslöner. Swedbank konstaterar att samhället ställs inför stora prövningar i spåren av Corona-utbrottet och trots insatser från regeringen, Riksbanken och Finansinspektionen är många företagare och hushåll oroliga över vad som ska hända med konjunkturen och den egna ekonomin.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Börspsykologi – bli en bättre investerare

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

KI: Synnerligen djup lågkonjunktur

KI konstaterar att covid-19-pandemin kommer att drabba den svenska ekonomin hårt. ”Hur hårt är i nuläget mycket svårt att säga, men en synnerligen djup lågkonjunktur står nu för dörren. Oron för att smittas och myndigheternas uppmaning att begränsa de sociala kontakterna har en kraftigt dämpande effekt på hushållens efterfrågan samtidigt som leveransproblem stör produktionen i delar av näringslivet”, skriver KI.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är onsdagens färska köprekar

SEB Equities sänker sin rekommendation för skogsbolaget SCA till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 103 kr. Det framgår av en analys.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.