Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Friday, 28 February, 14:03

Expressen Dina Pengar - 20 jan 20 kl. 11:56

Samtal inlett om tillståndskrav för SwishI november avslöjades det att betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen.Nu ska myndigheten ha inlett samtal med appen gällande tillståndskrav. Det rapporterar SVT Nyheter..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Swish, Finansinspektionen, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samtal, inlettom , tillståndskravför , Swish
Regeringen - 11 jan 18 kl. 16:27

Förslag om ökade tillståndskrav inom socialtjänsten och skolväsendet

Regeringen har i dag fattat beslut om att remittera ett förslag om ökade tillståndskrav inom socialtjänsten och skolväsendet till lagrådet. Förslaget innebär att en ägar- och ledningsprövning ska införas för verksamheter som bedrivs i enlighet med socialtjänstlagen (SoL), lagen och stöd och service till funktionshindrade (LSS) samt skollagen..

Regeringen - 21 mar 18 kl. 08:00

Ökade tillståndskrav och mer mångfald i välfärden

Regeringen har överlämnat proposition Ökade tillståndskrav och särskilda regler för upphandling inom välfärden till riksdagen. Förslaget innebär att ägare och ledning för välfärdsföretag och organisationer kommer att lämplighetsprövas. Även förenklade upphandlingsregler föreslås..

SR - 14 jun 18 kl. 09:39

Oro för planerad tillståndskrav för tiggerii

Nu röstar Eskilstunas politiker om tillståndskrav för tiggare. Ett unikt förslag som följs med intresse runt om i landet men som också möter hård kritik..

GöteborgsPosten - 14 jun 18 kl. 14:45

Eskilstuna inför tillståndskrav för tiggeri

Eskilstuna kommunfullmäktige har beslutat att införa ett tillståndskrav för att få tigga, rapporterar SVT Sörmland. Men länsstyrelsen kan stoppa förslaget..

NSD - 14 jun 18 kl. 08:16

Eskilstuna inför tillståndskrav för tiggeri

Eskilstuna kommunfullmäktige har beslutat att införa ett tillståndskrav för att få tigga, rapporterar SVT Sörmland..

UNT - 14 jun 18 kl. 14:45

Eskilstuna inför tillståndskrav för tiggeri

Eskilstuna kommunfullmäktige har beslutat att införa ett tillståndskrav för att få tigga, rapporterar SVT Sörmland..

Aftonbladet - 20 jan 20 kl. 09:27

Fi inlett samtal med Swish om tillståndskrav

▸ Betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen. Nu har myndigheten kontaktat företaget för att utreda….

SVT - 20 jan 20 kl. 06:26

Uppgifter: Samtal inledda med Swish om tillståndskrav

SVT avslöjande att betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen. Nu har myndigheten tagit kontakt med betaltjätten för att enligt uppgifter diskutera om ett eventuellt krav på tillstånd bör införas eller ej. Det visar en mejlkonversation som SVT begärt ut från myndigheten..

Kristianstadsbladet - 18 mar 14 kl. 11:42

Tillståndskrav för tobaksförsäljning


En riksdagsmajoritet vill införa krav på tillstånd för tobaksförsäljning. Socialutskottet föreslår riksdagen att uppmana regeringen att se över möjligheten att införa tillståndsplikt. Allianspartierna reserverar sig mot beslutet.

BT - 18 mar 14 kl. 11:42

Tillståndskrav för tobaksförsäljning

En riksdagsmajoritet vill införa krav på tillstånd för tobaksförsäljning. Socialutskottet föreslår riksdagen att uppmana regeringen att se över möjligheten att införa tillståndsplikt. Allianspartierna reserverar sig mot beslutet.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 3 timmar sedan

Öljätten Corona får hård kritik för ny reklamkampanj

Ölmärket Corona har inte direkt haft någon draghjälp av viruset med samma namn.Nu får bryggerijätten svidande kritik i när man lanserar en ny alkoläsk.I annonsen ses fyra Coronaburkar driva upp på en strand med budskapet ”kommer snart iland”.

Expressen Dina Pengar - 3 timmar sedan

Så blev svenska Ursula, 53, toppmodell för lyxmärket

När svenska Ursula Wångander, 53 fick ett sms med texten ”Balenciaga vill boka dig för en visning” trodde hon att det var ett skämt.Men modellagenten menade allvar – och nu är 53-åringen frontfigur för det franska lyxmärket..

Expressen Dina Pengar - 4 timmar sedan

Stockholmsbörsen fortsätter att falla

Tesla har rasat tolv procent, i Asien har börsen fallit kraftigt – och Stockholmsbörsen har gått ner med över 3,5 procent. Världens aktier går mot den sämsta veckan sedan finanskrisen.– Det är rättvist att säga att påverkan från coronaviruset kommer bli mycket större än handelskriget mellan USA och Kina, säger Tomoaki Shishido, senior ekonom på Nomura Securities ekonomen till Reuters..

Expressen Dina Pengar - 21 timmar sedan

Andra Farhads stora kväll med finanskändisarna

Hon började med aktier i tonåren och som 21-åring tjänade hon sin första miljon.Nu frontar Andra Farhad, 26, sitt eget event i Globen tillsammans med bland andra Cristina Stenbeck och Petter Stordalen, för att inspirera unga att börja aktiespara.– Pengar är livsviktigt, säger hon..

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

Så blir du ekonomiskt fri – och kan sluta jobba tidigt

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende.Att ha råd att säga upp sig från jobbet och göra något annat man brinner för.Med långsiktighet, flit, systematik och en del sparsamhet är det möjligt, enligt Jan Bolmeson som bloggar och poddar om privatekonomi.

Expressen Dina Pengar - Igår: 22:00

Miljardären körde för fort – utan körkort

Miljardären Carl Tham, 40, körde sin Land Rover utan körkort.Dessutom körde han för fort.Nu får H&M-arvtagaren strafföreläggande och 30 000 kronor i dagsböter..

Expressen Dina Pengar - Igår: 17:00

Stjärnkockens lyxbil stulen i nattlig räd på Östermalm

Krögaren och stjärnkocken Erik Lallerstedt, 73, har blivit av med bilen – igen.Hans svarta Range Rover, värd över en miljon kronor, stals på gatan utanför bostaden på Östermalm. Det är bara några år sedan Lallerstedt senast drabbades av avancerade biltjuvar.

Expressen Dina Pengar - Igår: 15:01

Tetra Pak-chefen om Rausings betydelse

Tetra Pak-koncernen har rönt stora framgångar sedan starten för snart 70 år sedan och än i dag lever grundaren Ruben Rausings anda kvar i företaget.  – Den kulturen som finns i dag, är den kulturen som lever vidare, säger Johan Rabe, vd för Tetra Pak norra Europa i Di tv Hållbart näringsliv. .

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 10:57

Tesla-utmanaren avslöjar nya elbilen - så ska den se ut

Framtidens elbil ska vara hållbar - även till designen. Det är visionen som Volvos elbilsmärke Polestar vill förmedla med sin nya konceptbil Precept som visas upp på bilsalongen i Genève nästa vecka..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 09:05

Pilotfacket: Rena krigsförklaringen

SAS pilotfack i Sverige är både överraskad och upprörd över företagsledningens planer.– Vi fruktar att våra jobb försvinner till ett annat bolag som du kallar spökbolag, säger Wilhelm Tersmeden, ordförande i SAS–sektionen av Svensk pilotförening..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.