YA > Nyheter

Friday, 28 February, 02:45

YA - 20 jan 20 kl. 02:02

Gunilla Aastrup Persson (ÖP): Hur behandlar vår kommunledning kreativa invånare i kommunen?Efter att ha läst artikeln i YA om tre Kiviksbor som tillsammans med ytterligare några sponsorer i Kivik velat köpa förskolan för att ge plats åt Kiviks museum samt skapa ett besökscentrum blev jag både arg och frustrerad..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Aastrup Persson, YA, Kiviksbor, Kivik, Kiviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gunilla, Aastrup, Persson, ÖPHur , behandlarvår , kommunledning, kreativa, invånare i kommunen
Norrtelje Tidning - 21 jan 15 kl. 06:00

Gunilla Linn Persson om nya boken

Hon har flyttat från Norrtälje och Roslagen, men återvänder till en ö i havet i sin nya roman. – Jag kände att jag behövde ta farväl av skärgården, säger författaren Gunilla Linn Persson..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Gunilla om sin väg tillbaka

Under onsdagen anordnades en temadag vid Fornby Folkhögskola av Dalarnas nätverk för psykisk hälsa och Landstinget Dalarna Psykiatrins Utvecklingsenhet. Föreläsare under förmiddagen var författaren Gunilla Linn Persson..

DN - 18 jul 11 kl. 09:20

?Den fjärde rosen? av Gunilla Linn Persson

Upptäckarivern som förenade konstnärerna i Paris gestaltas övertygande i ?Den fjärde rosen?. Leif Zern har kanske hittat kartan till framtiden..

YA - 15 apr 14 kl. 06:30

Kulturen vill anställa fler

Foto: Emma Lawesson
Museipedagog till museet, mobila fritidsledare och en projektanställning till biblioteket. Det är några av önskemålen som kultur- och fritidsförvaltningen lägger fram inför arbetet med nästa års budget.
Omkring 1 miljon kronor i extra anslag är förvaltningens förslag inför 2015.

YA - 28 nov 13 kl. 10:16

Turistprojektets haveri välkomnas

Motståndet mot att bilda ett turistbolag var stort när fullmäktige klubbade Destinationsbolaget för ett år sedan. De partier som då högljutt protesterade får nu vatten på sin kvarn.
– Det är ganska skönt att det inte blir av, säger Österlenpartiets Gunilla Aastrup-Persson.

YA - 15 sep 13 kl. 08:34

Biblioteksfilialerna i byarna läggs ner

Kommunen stänger samtliga biblioteksfilialer ute i byarna. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden vid sitt senaste möte. Det var dock en högst ovillig nämnd som beslutade om nedläggning.

YA - 19 nov 13 kl. 14:25

Protester lämnades in   

Foto: Sprisse Nilsson
1 400 personer hade skrivit under protestlistorna som igår kväll överlämnades till kommunfullmäktige. Biblioteksnedläggningarna ledde till intensiv debatt.
– Vi tycker att det här är en demokratifråga och vill framför allt att beslutet rivs upp, förklarade Laila Barkerfors som tillsammans med sin man kommit för att lämna över protestlistorna.

YA - 14 dec 13 kl. 06:30

Nytt hopp för bybiblioteken

Nästa vecka stänger bybiblioteken – för att kanske öppnas igen nästa år. Kultur- och fritidsnämnden gör nu en kovändning och begär extra pengar för att driva filialerna vidare.
– Jättebra, det gläder mig mycket, säger en överraskad Mats Forsgren från Skillinge.

YA - 15 feb 14 kl. 08:00

Biblioteksfrågan skapar splittring

En splittrad majoritet – och en ny utredning om filialerna. Det blev resultatet när kultur- och fritidsnämnden vid sitt senaste möte skulle ta ett beslut om bybibliotekens framtid.
– Det här är en fruktansvärt svår fråga.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Christer Akej (M): Ett fungerande sjukhus är en viktig trygghetsfaktor för sydöstra Skåne

Simrishamns sjukhus har en viktig roll för befolkningen i sydöstra Skåne. Det är en viktig trygghetsfaktor att ha ett väl fungerande närsjukhus dit man kan söka och få hjälp för sina krämpor. .

YA - 2 timmar sedan

Mys med sagor för barn och föräldrar

På fredagen är det mys för små barn och deras föräldrar på biblioteket..

YA - 2 timmar sedan

Åsa Melin: ”Det viktigaste i mitt liv är möten”

65-årsdagen kommer med mer frihet till Åsa Melin. Efter 33 år på Galleri Peppinge där hon möter besökare från hela världen året runt, ser hon fram emot att få tid för mer egna upplevelser och intryck. .

YA - 2 timmar sedan

Mossa i stan

YA - 2 timmar sedan

Från minus 21 till plus två på ett år

Från minus 21 miljoner till plus två. Familjenämnden som har hand om såväl förskola, skola som individ- och familjeomsorgen gör ett klart bättre resultat 2019 jämfört med året dessförinnan. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.