Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 17:59

Skånskan - 18 jan 20 kl. 15:30

Äldreboende kan bli hotelllund Det är dålig efterfrågan på Attendos lägenheter för äldre på Sankt Larsvägen.
Attendo har därför sökt bygglov för att istället hyra ut lägenheterna till företag och forskare som ett long-stay hotell.– Vi ser det som en möjlig väg. Vi vill ställa om under en tid eftersom behovet för de äldre inte är skriande, säger Gabriella Jenswoll, regional säljchef för Attendo. Attendo har 48 lägenheter i byggnaden, men endast åtta av dem är uthyrda.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Attendos, Sankt Larsvägen, Gabriella Jenswoll, Attendo, Jenswoll, ESS, Lund, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldreboendekan bli , hotell
GT - 06 maj 14 kl. 06:26

Lega: "Gör om hotell till ett äldreboende"

GÖTEBORG. David Lega (KD) är på krigsstigen mot Göteborgs Kommun som hotellägare. - Sälj Hotell Liseberg Heden och gör om huset till ett äldreboende, dundrar han.

Barometern - 15 maj 18 kl. 13:16

Hotell ett läggs ned – byggs om till äldreboende

Hotell ett:s dagar i gamla simhallen är räknade. Hotellägaren, Torbjörn Nyberg, väljer att lägga ned hotellet. – Min plan är ett äldreboende med 50 platser, säger han..

Barometern - 17 maj 18 kl. 11:01

Politisk majoritet för äldreboende i Hotell ett

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja till att skapa ett nytt äldreboende i Hotell ett. Socialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet välkomnar hotellägarens initiativ. Liberalerna däremot säger nej till planerna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Peab bygger hotell och äldreboende

Peab har fått i uppdrag att bygga ett hotell i Malmö av Annehem Bygg & Projekt. Ordervärdet är beräknat till cirka 400 miljoner kronor. Därtill har byggkoncernen fått en order värd 258 miljoner kronor av Nyköpings kommun om att bygga ett äldreboende, skriver byggkoncernen i pressmeddelanden.

BT - 20 sep 12 kl. 11:04

Peab bygger hotell och äldreboende

Peab har fått i uppdrag att bygga ett hotell i Malmö av Annehem Bygg & Projekt. Ordervärdet är beräknat till cirka 400 miljoner kronor.Därtill har byggkoncernen fått en order värd 258 miljoner kronor av Nyköpings kommun om att bygga ett äldreboende, skriver byggkoncernen i pressmeddelanden.

Barometern - 15 maj 18 kl. 15:38

Kommunalrådet välkomnar hotellets beslut:”Ett bra alternativ för ett nytt äldreboende”

Ett första kommunalt beslut kring planerna på ett kommunalt äldreboende i Hotell ett kommer fattas redan på torsdag. Då väntas kommunstyrelsens arbetsutskott teckna en avsiktsförklaring med hotellägarna. .

Barometern - 23 maj 18 kl. 12:45

Nytt ja till äldreboende i Hotell ett

Även kommunstyrelsen säger ja till att skapa ett äldreboende i Hotell Ett. Nu går ärendet vidare till kommunfullmäktige..

BT - 01 sep 18 kl. 18:00

Låsning i planerna för äldreboende

Ägarna vill öppna äldreboende på Kinna hotell men då krävs ändringar i detaljplanen. – Vi är positiva till andra verksamheter på hotellet men processen har stannat upp, säger Pontus Johansson (C) ordförande plan- och byggnadsnämnden..

YLE - 10 jan 18 kl. 09:57

Först äldreboende, sedan flyktingförläggning och nu hotell – Poppel i Borgå får nytt liv

Företagare John Rönnholm som också driver Seikkailulaakso på Emsalö tänker öppna hotell i den före detta flyktingförläggningen i Johannisberg. Hotellet öppnar i februari..

Länstidningen i Jämtland - 07 apr 18 kl. 13:43

Nya planen: 800 bostäder, förskola och hotell nedanför skidstadion

Här, i området mellan ÖSK-vägen och Genvägen finns storslagna planer. Östersundshem planerar att på sikt bygga en helt ny stadsdel med flervåningshus, förskola, äldreboende och hotell..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Anmäler sopberg i Blentarp

BLENTARP Någon kastar sopor på mark vid Blentarpsvägen.
Det skriver en Blentarpsbo i en anmälan till kommunen.
”Det mesta av alla sopor ligger på kommunen mark där barn och vuxna passerar varje dag på väg till bussen.

Skånskan - 30 minuter sedan

Samban dansar in i kyrkan

SJÖBO Gudstjänst och sambadans, går det att kombinera?
Jodå, i Södra Åsums kyrka i samband med fasteinsamlingen firar Sjöbo församling karnevalsmässa. Helene Olofsson, Emmy Stål och Ida Fredriksson Knöös dansar samba och resten av gudstjänsten går i sambans rytmer och toner.

Skånskan - 30 minuter sedan

Vårstart för soppluncher

SJÖBO Våren har kommit! I varje fall startar Sjöbo församling i morgon onsdag vårens soppluncher med musik mellan 12 och 13.
Förutom soppa serveras hembakat bröd och vacker musik av Sven Persson.

Skånskan - 30 minuter sedan

Fängelse för mångmiljonsvindlare

Utrikes I 40 år arbetade Britta Nielsen för den danska Socialstyrelsen. Under de sista 25 såg hon till att förse sig med motsvarande 170 miljoner svenska kronor.
På tisdagen dömdes hon till sex och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri.

Skånskan - 45 minuter sedan

Sportig dag lockade unga till Eoshallen

Lund Superdagen i Eoshallen var populär. Alla som hade sportlov fick testa olika sporter. Det fanns basket som de flesta känner till men också frisbee, en ovanlig sport i Sverige.

Skånskan - 1 timme sedan

Pojkar hoppade på offers huvud

Jägersro De båda 16-åriga pojkarna drog ut sitt offer från hamburgerrestaurangen. Inför vittnen misshandlade de sedan honom grovt. Bland annat hoppade de på hans huvud.

Skånskan - 1 timme sedan

Fylla slutade med knivhugg

Malmö Efter ett lägenhetsbråk på Segevång hittade polis en svårt skadad man i bostaden.
Nu ställs en 50-årig man inför rätta för mordförsök. Han misstänks ha knivhuggit den skadade, en man i 45-årsåldern.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuv dog datorväska

LÖDDEKÖPINGE En bilförare som parkerat sin tjänstebil utanför Center syd i Löddeköpinge på måndagen klockan 13-15 upptäckte när han återvände att någon brutit sig in i bilen.
Det låg glassplitter vid sidan om bilen som också fått andra skador. Ur bilen hade tjuven tagit en datorväska i läder värd 4 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Swishade fel person

KÄVLINGE En person som swishade iväg 1 300 kronor råkade göra det till fel mottagare.
När han sökt kontakt med mottagaren har denne inte gått att nå och några pengar har heller inte betalats tillbaka, så swisharen har nu gjort polisanmälan om olovligt förfogande..

Skånskan - 1 timme sedan

Lastbil fick skador

KÄVLINGE En lastbil som stod inne på återvinningscentralens område i Kävlinge utsattes för skadegörelse natten till tisdag.
Okända gärningsmän hade tagit sig in på det inhägnade området, krossat en ruta i lastbilen och tagit sig in i förarhytten. Där hade de slagit sönder instrumentpanelen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.