Expressen > Opinion

Friday, 28 February, 21:45

Expressen - 18 jan 20 kl. 07:15

Starka krafter verkar mot vårt avslöjande om BRÅProblematiken som avslöjades i den uppmärksammade rapporten ”Går det att lita på Brå?” är känd sedan länge av många – och har tidigare beskrivits i media. Men starka krafter verkar för att undertrycka fakta i stället för att genomföra en förändring, skriver rapportförfattarna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
BRÅ, Går, Brå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starka, krafter, verkarmot vårt , avslöjandeom , BRÅ
SR - 13 jun 18 kl. 13:40

Starka reaktioner på avslöjande om misstänkta Turkiska mordplaner

Det kommer reaktioner på Ekots avslöjande om att den danska säkerhetspolisen haft uppgifter om att Turkiet planerat ett politiskt motiverat mord i Danmark. Det rödgröna partiet Enhedslisten kräver nu ett möte med landets utrikesminister och justitieminister..

Världen Idag - 23 sep 13 kl. 00:00

Starka reaktioner på avslöjande om registrering av romer

Tusentals romer över hela landet finns registrerade hos Skånepolisen. Alltifrån små barn till nu avlidna personer står med enbart av skälet att de är romer. Avslöjandet har väckt starka reaktioner.

GöteborgsPosten - 11 feb 16 kl. 00:33

Starka reaktioner efter Telenor-avslöjande

Efter GP:s avslöjande om att en dömd terrorist jobbat på Telenors kundtjänst har reaktionerna varit starka bland allmänheten. Nu ser Telenor och andra telebolag över sina rutiner..

SR - 04 apr 17 kl. 20:16

Starka reaktioner på Ekots avslöjande om elitstyrkans metoder

Ekots avslöjande i dag där en högt uppsatt officer i elitpolisstyrkan RAB i Bangladesh detaljerat beskriver tortyr och utomrättsliga avrättningar som arbetsmetoder väcker internationella reaktioner. Amnesty International anser att inspelningen är chockerande..

DN - 20 mar 18 kl. 19:18

Civilministern efter DN:s avslöjande: Det här är väldigt allvarligt

DN:s avslöjande om att 209 miljoner i fakturor från Boston Consulting Group, BCG, saknar riktiga specifikationer hos Karolinska – vars ledning godkänt merparten av summan – väcker starka reaktioner.  – Det här är väldigt allvarligt, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S). – Melvin Samsom måste bytas ut, säger Håkan Jörnehed (V), oppositionslandsråd.

SVT - 24 mar 17 kl. 13:07

Starka reaktioner på avslöjandet om handel med köplatser

Nu kommer flera starka reaktioner på Ekots och SVT:s avslöjande om misstänkt handel med köplatser till intervjuer om familjeåterförening på Sveriges ambassad i Jordanien. – Jag reagerar mycket starkt på uppgifterna, säger Madeleine Seidlitz, jurist på Amnesty International..

Expressen - 04 feb 20 kl. 15:05

Damberg efter Expressens avslöjande: ”Kriminellt”

Efter Expressens avslöjande om att döde IS-terroristen Michael Skråmos svärmor Ulrika Pape, 48, försöker samla in pengar till IS-fångar i Syrien – nu kommer inrikesminister Mikael Damberg (S) att fråga Säpo om fallet. – Av det jag läst hittills så verkar det som att personen i fråga har samlat in pengar till terrorverksamhet. Det är kriminaliserat i dag, säger han.

Skånskan - 05 jan 19 kl. 05:00

Utbildas i nätvett efter avslöjande

STAFFANSTORP Efter tidningen Expos avslöjande att Sverigedemokraternas ordförande i Staffanstorp, Jonny Rolf, var med i det högerextrema medborgargardet Soldiers of Odins slutna Facebook-grupper 2016, har partiet fört interna samtal med Jonny Rolf.Richard Olsson som är SD:s förstanamn i Staffanstorp, tycker man fått trovärdiga förklaringar.
Några andra åtgärder än utbildning av partiets företrädare i hur man uppför sig på sociala medier föranleder därför inte avslöjandet.

NT - 29 nov 13 kl. 12:23

Starka reaktioner på avslöjandet

Reaktionerna efter NT:s avslöjande om mutor på Logent har varit många och upprörda. Flera har också vittnat om andra problem på företaget..

BT - 20 nov 14 kl. 19:28

Quick-avslöjande fick Stora journalistpriset

I kväll delades Stora journalistpriset ut. I kategorin årets berättare var det Måns Mosesson som tog hem priset för sin P1-dokumentär "Rädda Sverige". Juryn skriver i sin motivering: "För att nyfiket och respektfullt ha lyssnat, och i rätt tid ställt rätt frågor, till det rädda Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Varför legalisera och öka knarkandet?

Det finns helt enkelt ingen riksdagsmajoritet för att utreda avkriminalisering av eget bruk. Som socialdemokrater kan vi aldrig gå med på att skapa åtgärder som riskerar att öka droganvändandet i Sverige, skriver Kristina Nilsson och Yasmine Bladelius i en replik till Anders W Jonsson (C). .

Expressen - 7 timmar sedan

Suhonen har inte förstått vår årsredovisning

Vi förstår att Daniel Suhonen missförstått den årsredovisning som vi gör varje år. Om vi delade ut de 30 miljoner kronorna som det orange kuvertet kostar per år till pensionärer, så skulle pensionerna öka med 13 kronor per år eller en dryg krona i månaden, skriver Carl-Magnus Löfström från Pensionsmyndigheten..

Expressen - 9 timmar sedan

Lamotte borde ha lämnat skyddsvästen i sandlådan

När jag återvänder till Bergsjön så gör jag det utan vakter och skyddsväst, trots mitt jobb. Vanliga människor lever där, arbetar där, barn går i skola varje dag. Visst finns det många problem, men det är fortfarande hemma.

Expressen - 15 timmar sedan

Hur ska S egentligen ha det med straffrabatten?

Om det ska bli tryggt och säkert i Sverige måste det först bli ordning och reda i den rödgröna rättspolitiken. Inom loppet av ett dygn intog S tre helt olika positioner om straffrabatten för unga vuxna. Nu är det hög tid för Mikael Damberg och Morgan Johansson att lämna besked.

Expressen - Igår: 11:38

Dryg miljard har slösats på pensionsinformation

Samtidigt som vi inte har råd att betala ut rimliga pensioner har staten råd att låta Pensionsmyndigheten lägga hundratals miljoner varje år på information och kommunikation.Det är dags att sätta stopp för detta. Låt årets orange kuvert bli det sista, skriver Daniel Suhonen..

Expressen - Igår: 06:15

Sverige måste samla omvärlden mot Kina

Efter den kinesiska fängelsedomen mot Gui Minhai måste Sverige mobilisera internationellt stöd för att öka den fria världens tryck på Kina. Vi böjer oss inte för länder som begår rättsövergrepp, skriver Ulf Kristersson och Hans Wallmark (M)..

Expressen - I förrgår: 16:48

Narkotikadöden krossar familjer – regeringen blundar

Narkotikadödligheten i Sverige har ökat kraftigt de senaste tio åren och är näst högst i hela EU. Varje dag slussas människor runt i systemen och får inte den livsviktiga vård de behöver. Varför är den S-ledda regeringen så ointresserad av att förändra svensk missbruksvård?

Expressen - I förrgår: 11:42

Vi klarar oss inte utan arbetskraftsinvandring

Företagens behov och möjlighet att hitta rätt kompetens måste sättas i första rummet, inte frågan om hur viktig arbetskraft stoppas från att komma till Sverige, skriver Företagarnas Catharina Bildt Grape i en replik till tankesmedjan Tiden..

Expressen - I förrgår: 06:15

Vi behöver upplysa om riskerna med kusingifte

En väsentlig andel av befolkningen har ursprung i länder där kusingifte är vanligt.Det är orimligt i ett upplyst samhälle att inte informera om riskerna med detta, skriver överläkare Camilla Starck..

Expressen - 25 feb 20 kl. 15:11

Med SD:s äldrevård blir det lägre bemanning

I SD-styrda Sölvesborg släpper man in den ökända vårdkoncernen Frösunda. Där blir det lägre bemanning och sämre anställningsvillkor.Privata företag borde inte få ta ut vinster från våra gemensamma skattepengar, skriver Viveka Söderdahl och Bo Persson från Vänsterpartiet i Sölvesborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.