Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 February, 21:06

Skånskan - 18 jan 20 kl. 05:00

Oppositionen bannas av Mikael Rubin (M)TRELLEBORG Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg har läxat upp Socialdemokraternas oppositionsråd som kritiseras för hur oppositionsarbetet förs.
– Det var ett kort möte, men jag blev inkallad till en upprörd Mikael Rubin, bekräftar Lennart Höckert, Socialdemokraternas oppositionsråd.Det var för en vecka sedan som Lennart Höckert (S) blev inkallad till ett samtal med kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M). Där fick han veta att Socialdemokraterna fortsättningsvis inte kommer att ges någon som helst insyn i det fortsatta arbetet med bland annat ringvägen runt Trelleborg. – Han var upprörd över hur vi driver det oppositionella arbetet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Mikael Rubin, TRELLEBORG Kommunstyrelsens, Trelleborg, Socialdemokraternas, Lennart Höckert, Socialdemokraterna, JO, Birgitta Lanér Sjöström, Övre, Bollen, SD, Birtitta Lanér Sjöström, Trelleborgarna, Kuststad, KD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionen, bannasav , Mikael, RubinM
Trelleborgs Allehanda - 10 jul 19 kl. 15:30

Mikael Rubin åker till Sassnitz för att öka samarbete

Till helgen åker kommunalrådet Mikael Rubin (M) till Trelleborgs vänort Sassnitz, med hopp om att utveckla samarbetet mellan de två orterna. I vänorten firas då den årliga festivalen Rügener Hafentage, och Mikael Rubin är inbjuden..

Trelleborgs Allehanda - 28 mar 18 kl. 05:00

Mikael Rubin (M) vill ha fängelse i Trelleborg

Moderaternas oppositionsråd Mikael Rubin vill ha ett fängelse i Trelleborg. När Svedala kommun nu möjligen börjat vackla i fängelsefrågan så ser Rubin chansen att det placeras i Trelleborgs kommun i stället. .

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 17 kl. 00:01

Mikael Rubin (M) vill se åtgärder mot tiggeri

Mikael Rubin (M), oppositionsråd, vill att tiggeriet i Trelleborg stoppas..

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 18 kl. 18:00

Mikael Rubin: ”Man får lov att ändra sig”

Utsikterna för orten Sydöstra Grevie ser mörkare och mörkare ut. Nu är Moderaterna inne på att istället satsa på Alstad. – Man får lov att ändra sig, säger Mikael Rubin (M)..

Trelleborgs Allehanda - 20 jun 18 kl. 17:00

TRF:s kris: Mikael Rubin (M) kritisk till fritidsnämnden

Oppositionsråd Mikael Rubin (M) kritiserar fritidsnämndens beslut att avslå TRF:s ansökan om bidrag för mögelsanering..

Trelleborgs Allehanda - 25 aug 18 kl. 09:00

Fester, tjejer och skräck för ryssen lockade Mikael Rubin till Moderaterna

Mikael Rubin gick med i Moderata ungdomsförbundet, Muf, för att de hade ”de kuligaste festerna och de snyggaste brudarna”. Men en skräck för ryssen och att vara hänvisad till endast två tv-kanaler spelade också in i valet..

Trelleborgs Allehanda - 07 sep 18 kl. 05:00

Del 6: Hur känd är Mikael Rubin? ”Han är medlem här i klubben”

Någon tycker att han ser ut som en vänsterpartist. Några andra socialdemokrat. Panelen hade en del problem med att känna igen Moderaternas Mikael Rubin.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 18 kl. 05:00

Mikael Rubin (M): ”Det är väldigt olyckligt”

Oppositionsråd Mikael Rubin (M) anser att ett 20-årigt avtal för campingen är alldeles för långt. Dessutom borde kommunen haft med de året runt-boendes situation i upphandlingen..

Trelleborgs Allehanda - 13 nov 18 kl. 17:00

Mikael Rubin: ”von Arnold var missnöjd med de poster han fick”

Otto von Arnolds (M) avhopp från kommunfullmäktige beror på att han inte fick de uppdrag han ville ha i den nya organisationen. Det hävdar Mikael Rubin (M)..

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 18 kl. 16:30

Mikael Rubin: ”Pinsamt för en man som varit riksdagsledamot”

Mikael Rubin (M), oppositionsråd och den som väntas bli kommunalråd i det nya styret, anser att Otto von Arnolds agerande är ”pinsamt”..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Han röst lotsade i ovädret

KRISRÖST. Karsten Erichs gjorde ett så starkt avtryck i ett enda skeende att han kom att kallas Katastrof-Karre. Det var hans stämma som höll radiolyssnarna i Skåne underrättade om läget under de svåra snöovädren 1978 och 1979.

Skånskan - 1 timme sedan

Kortare väntetid för att få assistens

MALMÖ På ett år har handläggningstiderna för personlig assistens minskat från 8,8 månader till 4,1 månaderSamtidigt har tiden för att få övriga LSS-tjänster, som hemtjänst och boendestöd gått ner från 4,08 till 2,24 månader.
– Vi är nöjda med att ha fått ner väntetiderna för att få ett besked om personlig assistens. Vi satsade 150 miljoner extra i fjol för att anställa fler handläggare och assistenter.

Skånskan - 1 timme sedan

Många namnförslag för arenaområdet

LUND Olympen ligger fortfarande bra till men har fått konkurrens när nu arenaområdet i Lund ska få sitt namn.
Lundaborna har kommit in med över 300 förslag bland vilka ett tjugotal vaskats fram och går till slutstrid.– Vi har tillsatt en grupp som består av politiker och tjänstemän som ska försöka enas om ett förslag som vi kan skicka till byggnadsnämnden, säger stadsingenjör Jonas Andreasson på stadsbyggnadskontoret.

Skånskan - 1 timme sedan

”Jag fick kompisar att snatta åt mig”

Möt skåningarna Simon och Ellen som tävlar i Melodifestivalen på lördag..

Skånskan - 2 timmar sedan

”Vattentemat verkar vara något av en modefluga”

Skånskans schlagerbloggare direktrapporterar från Mello-repetitionerna..

Skånskan - 3 timmar sedan

Skånskt rekord i skänkta glasögon

Löddeköpinge 2 247 begagnade glasögon ha lämnats in på Center Syd till Optiker utan gränser. Det gör Lödde till sjunde bästa insamlingsplatsen i Sverige och bäst i Skåne.Synfel existerar i alla länder, men alla medborgare har inte råd med glasögon.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två revanschsugna lag i Ystadderbyt

Det är två revanschsugna lag som kommer till spel i fredagens heta Ystadderby. Både YIF och IFK Ystad förlorade i förra omgången. Lagen slåss dessutom om att bli bäst i Ystad i tabellen.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Visar på bristande kunskap om skollagen”

Skurup Fack- och yrkesförbundet Sveriges Skolledarförbund är kritiskt till de uttalanden som politikerna i Skurup gjort efter att rektorn på Prästamosseskolan lagt ut en artikel om Skolverkets syn på slöjförbudet.– Jag ser mycket allvarligt på att lokala politiker försöker sätta sig över nationella riktlinjer, säger förbundsordförande Matz Nilsson.
– De uttalanden som vissa politiker i Skurup gjort visar på bristande kunskap om skollagen och skolans styrning.

Skånskan - 4 timmar sedan

Rektor tvingades ta bort artikel om slöjförbudet

Skurup Prästamosseskolans rektor Mattias Liedholm delade en artikel på skolans Facebooks sida där Skolverket uttalade sig om att slöjförbud inte är tillåtet.
Men bara några timmar senare tvingades han ta bort den.Det var i december som fullmäktige fattade beslut om att slöjförbud ska skrivas in i kommunens integrationsplan som håller på att tas fram.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kvalhjälten blir kvar hos di gule

FOTBOLL IFK Malmös kvalhjälte från i höstas, Ilir Tahiri, har förlängt med klubben.Ilir Tahiri räddade i höstas kvar IFK Malmö i division 2 med sitt avgörande 3-3-mål i kvalförlängningen mot Laholms FK. Nu står det klart att den 21-årige mittfältaren som förutom kvalavgörandet gjorde fyra mål på de fem sista seriematcherna fortsätter i ”di gule”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.