Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 19 February, 18:39

Kristianstadsbladet - 18 jan 20 kl. 05:00

Tar du dina läkemedel på rätt sätt?På torsdagen den 23 januari håller farmaceuten Dois Liedman, 79, ett föredrag i Boalts bygdegård, med tips och råd inom sjukvården. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Dois Liedman, Boalts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tardu dina , läkemedelpå rätt , sätt
YLE - 20 mar 19 kl. 10:17

Över hälften av finländarna tar receptläkemedel regelbundet - Apotekareförbundet anser att finländarna kan bli bättre på att följa upp att målet med vården

Över hälften av de fullvuxna finländarna använder enligt en undersökning ett receptbelagt läkemedel regelbundet. Finlands Apotekareförbund anser att apoteken skulle kunna uppmuntra de här personerna att följa upp och uppnå målet med medicineringen..

YLE - 20 mar 19 kl. 10:17

De flesta finländare tar receptläkemedel regelbundet - vi kunde bli bättre på att följa upp medicineringen

Över hälften av alla fullvuxna finländare använder regelbundet minst ett receptbelagt läkemedel. Finlands Apotekareförbund anser att apoteken kunde uppmuntra de här personerna att följa upp och uppnå målet med medicineringen..

VA - 08 dec 17 kl. 14:31

Svenskt ”know how” tar cancerläkemedel från idé till verklighet

”Som kontraktsforskningsbolag säljer vi inga egna produkter. Istället erbjuder vi ’know how’ kring hur man testar läkemedelskandidaterna i olika djurmodeller”, berättar Urban Höglund, vd för Adlego. .

YLE - 12 jan 14 kl. 13:44

Brist på barnläkemedel

Det råder brist på läkemedel för barn. Därför tillverkar sjukhusapoteken egna preparat för att kunna möta små patienters behov. Men processen är inte riskfri.

YLE - 12 jan 14 kl. 15:26

Barnläkemedel en utmaning för sjukhus och läkemedelstillverkare

Det råder brist på läkemedel för barn. Därför tillverkar sjukhusapoteken egna preparat för att kunna möta små patienters behov. Men processen är inte riskfri.

Alliansfritt Sverige - 06 dec 13 kl. 16:06

Vi tar det igen: homeopatiska läkemedel är inte läkemedel, det är kvacksalveri

Regeringen förlänger Vidarklinikens tillstånd att sälja antroposofiska läkemedel. Samtidigt ska Läkemedelsverket utreda ett permanent regelverk för homeopatiska läkemedel. – Dagens Medicin nu på morgonen.

Skånskan - 17 maj 16 kl. 06:00

Avloppsvatten renas från läkemedel

MALMÖ Läkemedelsrester och andra svårnedbrytbara föroreningar måste reduceras i de kommunala avloppsvattnet.
I ett pilotprojekt på Sjölunda avloppsreningsverk renas vatten med framtidens teknik.– Projektet går ut på att hitta den bästa tekniken, till de bästa pengarna, för att reducera läkemedel i vårt vatten.

Kristianstadsbladet - 27 mar 14 kl. 06:31

Vilket pris betalar vi för läkemedel?

Foto: Øijord, Thomas Winje

Man kan hitta ett hundratal läkemedelssubstanser i svenska sjöar och bäckar. Men den största påverkan av läkemedlen sker långt ifrån våra vattendrag. Mycket av läkemedelstillverkningen har outsourcats och idag är Kina och Indien några av världens ledande läkemedelsproducenter.

YLE - 23 sep 15 kl. 03:54

Antidepressivt läkemedel ineffektivt och farligt för unga

Unga personer som använder det vanliga antidepressiva läkemedlet Seroxat utsätter sig för en klart ökad självmordsrisk. Det visar en ny vetenskaplig analys av tidigare hemlighållna data. Forskare efterlyser nu större öppenhet från läkemedelsbolagens sida.

Supermiljöbloggen - 04 sep 16 kl. 20:59

Miljörisker från läkemedel ska minskas

Läkemedelsverket har en ny handlingsplan för att minska miljöriskerna, rapporterar Sveriges Radio. Att läkemedel spolas ut i sjöar och vattendrag efter användning och där har en stor påverkan på den biologiska mångfalden är det många som känner till. Frågan hur man ska göra för att minska utsläppen är däremot svårare att veta.

YLE - 16 nov 15 kl. 03:56

Åtta procent tar antidepressiva läkemedel - trenden har vänt nedåt

Antalet finländare som ordineras antidepressiva mediciner har ökat under en längre tid och är i dag cirka 40 procent högre än vid millennieskiftet. Att många tar sådan här medicin är både bra och dåligt, och har många orsaker. - Tidigare har depressioner varit underbehandlade och underdiagnostiserade.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Superkvällen: Följ IFK och KIK här

Handboll eller hockey? Svårt att välja? Här kan du följa båda kvällens matcher..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Rapparen Pop Smoke mördad

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Flera falska gisslanlarm

Polisen har ryckt ut på flera larm om gisslansituationer de senaste veckorna. Men åtminstone tre av larmen har visat sig vara falska..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

"Parasit" orsakar rusning efter spanska chips

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Klart: De kör singelmixedstafetten

Det blir Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson som bildar Sveriges lag i singelmixedstafetten i skidskytte-VM i Antholz..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Konkurrensen om leksugna blev för hård – Randiz i konkurs

Randiz lekland på Yllan, har beviljats att gå i konkurs av Kristianstads tingsrätt. Orsaken till avslutet var att Leos Lekland öppnade på C4 i December. – Konkurrensen blev för tuff, konstaterar konkursförvaltaren Mikael Ekström..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

TV-kockarnas vana sprider sig i Kristianstad

Du kanske har sett hur kockarna i det populära tv-programmet Sveriges Mästerkock skördar örter direkt från en hydroponisk odling. Nu kan du, precis som allt fler i Kristianstad gör, själv skörda egenodlade kryddor och grönsaker hemma i köket – året om. Färskare än så kan det inte bli.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Filmrecension: Klassisk saga trampar snett

Jack Londons klassiska epos om en tam hund som finner sin inre varg är en söt och stark historia. Men den här datoranimerade jycken hade passat bäst i en renodlad barnfilm..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Ingen gripen efter sprängdåd i Gröndal

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Riksdagen godkände hemlig dataavläsning

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.