BT > Nyheter

Saturday, 29 February, 13:57

BT - 18 jan 20 kl. 04:00

Tidigare C-politiker i Kind: Partipiskan förödandeNär Centerpartiet vill att det politiska arbetet ska se likadant ut i kommunerna som i riksdagen så är man ute på en farlig väg, anser skribenterna..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kind, Centerpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare C-politikeri , Kind, Partipiskan, förödande
Nerikes Allehanda - 04 jul 16 kl. 05:15

Bara krig mer förödande än tystnad

Är det jobbigt att vara politiker? Nä, knappast! Varför denna fråga?

Politologerna - 22 dec 15 kl. 07:30

Politiker med karriärambitioner

Politiker med karriärambitioner är både önskvärda och kontroversiella i den representativa demokratin. Å ena sidan vill vi att politiker på ledande positioner tjänar våra intressen snarare än sina egna. Å andra sidan är det svårt att utöva inflytande på en politiker som inte bryr sig om sin egen framtid.

YLE - 01 jun 15 kl. 10:45

Helsingfors vill slopa sina biträdande stadsdirektörer

Beslutsfattarna i Helsingfors utreder nu om staden ska slopa de biträdande stadsdirektörerna. Inom de tre största partierna, Samlingspartiet, De gröna och SDP, finns en vilja att göra tydligare skillnad mellan politiker och tjänstemän. Det hela är ett led i att stadens ledarskapsmodell görs om och att de ledande politikerna kan bli yrkespolitiker med ordentlig lön.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 16:37

Politiker i en klass för sig.

Idag är bara ett par procent av befolkningen medlemmar i ett politiskt parti. Medlemmarnas avgifter svarar i sin tur för en lika försumbar andel av partiernas ekonomi.Partierna har gjort sig – eller tvingats göra sig – oberoende av sina medlemmar och finansieras numera i allt väsentligt av partistöd som politikerna själva styr över.

Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 16:37

Politiker i en klass för sig.

Idag är bara ett par procent av befolkningen medlemmar i ett politiskt parti. Medlemmarnas avgifter svarar i sin tur för en lika försumbar andel av partiernas ekonomi.Partierna har gjort sig – eller tvingats göra sig – oberoende av sina medlemmar och finansieras numera i allt väsentligt av partistöd som politikerna själva styr över.

BT - 09 jun 14 kl. 08:53

Vinstförbud skulle vara förödande

I Västra Götaland utbildas 4536 personer inom Yrkeshögskolan. Det är bra. Sverige behöver duktiga yrkesutbildade människor.

SmålandsPosten - 03 jun 14 kl. 06:45

?Etiska regler för politiker behövs?

Nu har Birgit Andersson (MP) tagit fram etiska regler som de förtroendevalda politikerna ska förhålla sig till.
– Jag tycker att det behövs. Debatten i kommunfullmäktige är inte så trevlig alltid, säger hon.

YLE - 02 mar 17 kl. 06:47

Asylsökande har demonstrerat tre veckor i Helsingfors - får brett stöd av politiker

En majoritet i Helsingfors fullmäktige har skrivit under ett ställningstagande om att behandla asylsökande med respekt. Asylsökandenas demonstration mot utvisningar har nu fortsatt i tre veckor i Helsingfors. En del politiker vill ändå att både den demonstrationen och Suomi Ensins demonstration flyttar från Järnvägstorget.

Alliansfritt Sverige - 28 aug 13 kl. 09:53

M-politiker kan inte bete sig på jobbet

Om man som kommunpolitiker sedan år 2011 fått höra att man mot kommunens anställda bettet sig kränkande i form av direkta hot, ifrågasättande av kompetens, fått folk att gråta, gett obefogad kritik, kanske man skall ta sig en funderare över hur omgivningen uppfattar ens handlingar. Det låter ju som en ganska rimlig sak att göra om man råkar vara folkvald och sitter i både kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och som ersättare i bygg- och miljönämnden. Men för en viss moderatpolitiker vid namn Pontus Pålsson i Årstrop har tydligen inte kritiken gått in.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 11:18

S-politiker blev full – bet servitris i armen

Julmiddagen spårade ur – tvingas lämna sina uppdrag. ”Jag blev stum när jag hörde vad som hänt”, säger Joakim Sandell (S), ordförande i arbetarekommunen Malmö, till SVT. Det var alltså under en julmiddag efter ett styrelsemöte som den erfarne S-lokalpolitikern blev full och enligt artikeln ska ha tafsat och bitit servitrisen i armen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Niskanen oslagbar på hemmaplan

BT - 10 minuter sedan

Läkare på Oslosjukhus coronasmittad

En läkare vid ögonavdelningen på Oslos universitetssjukhus Ullevål har smittats av det nya coronaviruset. Läkaren har träffat ett hundratal patienter och anställda och delar av avdelningen har stängt, rapporterar ..

BT - 30 minuter sedan

"Desperat försök att få EU:s uppmärksamhet"

Att öppna den turkiska gränsen är ett desperat försök att fästa EU:s uppmärksamhet på provinsen Idlib i Syrien, menar Turkietkännaren Paul Levin..

BT - 1 timme sedan

Före detta anställd: ”Litade inte på de anställdas kompetens”

En före detta anställd berättar om bristande chefskap vid miljö- och samhällsbyggnadskontoret, MSB, i Ulricehamns kommun. .

BT - 1 timme sedan

Har gett uppdrag om bättre bemötande

Håkan Sandahl, kommunchef, har gett MSB i uppdrag att fortsätta arbetet med att förbättra bemötandet..

BT - 45 minuter sedan

Kvinna misstänkt gruppvåldtagen utomhus i Borås

Två misstänka har frihetsberövats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.