DI > Ekonomi

Friday, 28 February, 03:44

DI - 17 jan 20 kl. 21:25

Astra Zeneca får marknadsexklusivitet för DurvalumabAmerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett så kallad Orphan Drug-status till Durvalumab för behandling av patienter. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Zeneca, Durvalumab, FDA, Orphan Drug

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Astra, Zenecafår , marknadsexklusivitetför , Durvalumab
DI - 27 jan 17 kl. 10:58

Därför faller Astra Zeneca

Astra Zeneca backar vid 10.40 på fredagen med drygt 3 procent till 471 kronor. Två analytiker ser en möjlig förklaring till nedgången i oro för immunonkologiområdet där Astra Zeneca är verksamma främst med läkemedelskandidaten durvalumab..

PrivataAffärer - 27 jan 17 kl. 11:46

Därför backar Astra Zeneca

Astra Zeneca backar vid 10.40 på fredagen med drygt 3 procent till 471 kronor. Två analytiker ser en möjlig förklaring till nedgången i oro för immunonkologiområdet där Astra Zeneca är verksamma främst med läkemedelskandidaten durvalumab....

DI - 09 dec 16 kl. 15:58

Astra Zeneca lyfter på börsen

Astra Zeneca har fått sin läkemedelskandidat inom immunterapi, Durvalumab, accepterad för prioritetsstatus. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 12 maj 17 kl. 08:16

Positiva studieresultat för Astra Zeneca

Astra Zeneca presenterar positiva studieresultat från Pacific-studien för immunterapibehandlingen Imfinzi (durvalumab) för behandling av icke småcellig lungcancer..

Affärsvärlden - 12 maj 17 kl. 09:07

Positiva studieresultat för Astra Zeneca

Astra Zeneca presenterar positiva studieresultat från Pacific-studien för immunterapibehandlingen Imfinzi (durvalumab) för behandling av icke småcellig lungcancer i stadium III som inte kan opereras..

DI - 25 maj 18 kl. 08:13

Positiva data för Astra Zeneca

Astra Zeneca meddelar positiva överlevnadsresultat från Pacific-studien med Imfinzi (durvalumab) hos patienter med fas 3 icke småcellig lungcancer vars sjukdom inte framskridit efter cellgifts- och strålningsbehandling..

DI - 31 okt 17 kl. 08:20

Astra Zeneca utökar samarbetet med Incyte

Astra Zenecas bioläkemedelsdotterbolag Medimmune utökar det kliniska samarbetet med Incyte. Parterna kommer att utvärdera effektivitet och säkerhet av Incytes enzymhämmare epacadostat i kombination med Astra Zenecas Imfinzi (durvalumab) och jämföra det med endast Imfinzi. Det framgår av ett pressmeddelande..

BT - 13 maj 14 kl. 12:41

Astra Zeneca kritiserar Pfizer

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Men Astra Zenecas styrelse är starkt kritisk. Styrelsen konstaterar att Pfizers uttalande från inte innehåller någon ny information av värde.

BT - 13 maj 14 kl. 10:48

Pfizer vädjar till Astra Zeneca

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Tonen, riktad till Astras aktieägare, i pressmeddelandet är aningen hotfull. Pfizer målar upp en bild av att Astra Zeneca kommer att förlora stora intäkter framöver om företaget ska stå på egna ben, i takt med att viktiga patent löper ut.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 08:58

Lägre vinst för Astra Zeneca

Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 2 052 miljoner dollar, motsvarande cirka 14 miljarder kronor, för fjärde kvartalet 2011. Motsvarande period i fjol var vinsten på 2 283 miljoner dollar.
STOCKHOLM.

BT - 19 maj 14 kl. 13:19

Pfizer ger upp om Astra Zeneca

Astra avvisar Pfizers "slutgiltiga" bud på 55 pund per aktie, motsvarande 606 kronor. Styrelsen anser inte att budet speglar bolagets värde. Pfizer har till 26 maj på sig att höja ytterligare, men bedyrar att inget nytt bud kommer.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Ökända juvelmiljardärens ägodelar auktioneras ut

Väskor, bilar och konstverk beräknas gå för miljontals kronor när den indiska juvelmiljardären Nirav Modis ägodelar auktioneras ut..

DI - 5 timmar sedan

EU ger Assa Abloy grönt ljus för miljardköp – med villkor

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt). EU-kommissionen godkände på torsdagskvällen Assa Abloys köp av schweiziska Agta Record..

DI - 6 timmar sedan

Wall Street faller – Tesla rasar tvåsiffrigt

De amerikanska börserna såg ut att återhämta sig från det inledande fallet, men med en timme kvar av handelsdagen vände de ledande indexen….

DI - 6 timmar sedan

Styrelseledamot i Avanza fyller på med aktier för 0,5 miljoner kronor

Avanzas styrelseledamot Birgitta Klasén har på torsdagen köpt 5.000 aktier i bolaget för 98:00 kronor styck.  .

DI - 6 timmar sedan

Medvind för hajpade kursraketen: ”Enorm skillnad”

Europeiska pensionsjättar har upptäckt nordisk vindkraft. Det gynnar vindkraftsbyggaren Eolus Vind som sett sin aktie rusa det senaste året….

DI - 7 timmar sedan

Sotkamo Silver gör företrädesemission om cirka 60 miljoner kronor

NGM-bolaget Sotkamo Silver har beslutat att genomföra en företrädesemission av aktier om cirka 60 miljoner kronor. .

DI - 7 timmar sedan

Rejält klirr i kassan för Nordeatopparna 2019

Nordeas vd Frank Vang-Jensen kammade hem drygt 6 miljoner kronor under sina fyra första månader på bankjätten..

DI - 7 timmar sedan

Tesla trycks ned efter oroligheter kring coronavirussmäll

På torsdagskvällen rådde övervägande nedgångar på Wall Street. För elbilstillverkaren Tesla var det än värre efter att data från LMC….

DI - 7 timmar sedan

Virusutbrottet i Italien förvärras – 17 döda

Bristande rutiner på sjukhus i Italien kan ha lett till den snabba spridningen av coronavirus i landet, varifrån smittan sedan spridits….

DI - 8 timmar sedan

Coronarisker kräver större transparens

WHO, som tidigare utlyst ”Globalt Hälsonödläge”, kom i veckan med en varning om att Corona-viruset kan utvecklas till en pandemi, men vi….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.