Sydöstran > Nyheter

Monday, 24 February, 22:04

Sydöstran - 17 jan 20 kl. 17:00

Nedskräpning ger dyrare produkterKlagomålen på nedskräpning och dumpning vid återvinningsstationerna har ökat. Det handlar om dumpning av skräp som inte hör hemma där. – Vi får köra i väg det på Karlshamnsbornas bekostnad, säger Magnus Sandström regionchef på FTI..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karlshamnsbornas, Magnus Sandström, FTI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedskräpningger , dyrare, produkter
Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 10:34

Sara F, klass 8D, Oxievångsskolan: ”Dags att börja kampen mot nedskräpning!”

Vi har ett ansvar att sluta förstöra vår natur, menar en av eleverna på Oxievångsskolan i Malmö.  Nedskräpning är en ond cirkel som kommer kräva väldigt lång tid att lösa! I dag har vi stora problem med att samhället har fula, otrygga och farliga platser, tack vare nedskräpningen.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:57

Svårt att övervaka nedskräpning vid vägkanten

Gamla byxor, flaskor, matpaket och plastsäckar hör till det som för tillfället ligger längs med vägkanterna i Västnyland. Nedskräpning är förbjudet enligt lag men i praktiken är det svårt att övervaka. Enligt avfallslagen är det förbjudet att kasta skräp på marken.

Skånskan - 10 maj 19 kl. 16:40

Nedskräpning är ingen skitsak Andraledare

Omfattningen av nedskräpning är ofta ett mått på hur väl fungerande ett land är. Det gäller både det offentliga och civilsamhället. Ju mer nedskräpning, desto mer av kriminalitet och korruption.

Supermiljöbloggen - 03 apr 17 kl. 11:13

Färgglada askkoppar minskar nedskräpning från fimpar

Problemet med nedskräpning av cigarettfimpar har vuxit i Göteborg. En pilotstudie undersökte om svårigheterna kunde åtgärdas med enkla nudging-knep.  Trafikkontoret i Göteborg, tillsammans med organisationen A win-win world, har genomfört en pilotstudie för att se om nedskräpningen kunde minskas med hjälp av en ”nudge”- en knuff för miljön, skriver GöteborgsPosten.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:09

Miljödirektör: Ingen tar tag i systematisk nedskräpning

En olaglig soptipp är inte i alltid ett resultat av en persons lättja. Allt för ofta är det en manifestation av den gråa ekonomin menar Vandas miljödirektör Stefan Skog. Han talar om så kallade proffsdumpare.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 06:49

Låt vår fina oas bli fri från nedskräpning


Jag vandrar ofta på den natursköna Linnérundan sedan några år tillbaka. Är inte från kommunen men åker gärna hit och vandrar då den ger så mycket vad det gäller naturupplevelser och då av hög klass.Till min förskräckelse såg jag på min vandring i torsdags 15/5 hur leden var nedskräpad med mängder med urdruckna förpackningar av diverse fabrikat som innehållit äpple-, päron- och hallondricka.

Länstidningen i Jämtland - 12 feb 18 kl. 11:58

Härjedalen deltar i aktion mot nedskräpning

Varje vår deltar Härjedalens kommun i stiftelsen Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, så även i år. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen i landets kommuner med hjälp av stöd i kommuners lokala arbete mot nedskräpning..

Länstidningen i Jämtland - 15 feb 18 kl. 16:25

Strömsunds kommun deltar i aktion mot nedskräpning

I år deltar Strömsunds kommun i stiftelsen Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen i landets kommuner med hjälp av stöd i kommuners lokala arbete mot nedskräpning..

YLE - 14 aug 15 kl. 15:15

Nya ordningsböter – 150 euro för nedskräpning

Med förhöjda ordningsböter föreslår finansministeriet att staten ska samla in 40 miljoner euro. Den högsta ordningsboten kan gå lös på 345 euro. För att gå mot rött kan du få punga ut med 30 euro.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 16:16

Ny nedskräpning minskar förhoppningar om avslut

Ärendet med skrothögar och nedskräpning inom Häckeberga naturvårdsområde har pågått länge, så långt är miljönämnden och miljöförvaltningen helt överens med Genarps miljövårdsgrupp.Först vill jag poängtera att den här typen av ärende inte ligger på miljönämndens bord utan miljöförvaltningen har full delegation att handlägga ärendet. Miljönämndens beslut i frågan som Siewert Karlsson (25/9) hänvisar till gäller inte längre.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Kronofogden drev in mer än någonsin 2019

Sydöstran - 30 minuter sedan

Iran dröjer med besked om svarta lådorna

Iran står fast vid beslutet att det nedskjutna flygplanets färdskrivare ska hållas inom landets gränser för att läsas av på plats. Men landets utredningsmyndighet har ännu inte lämnat besked om när avläsningen ska genomföras, enligt Sveriges representant Stefan Swaffer..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Liberalism lider sotdöden

Det har från och till under efterkrigstiden diskuterats om inte Centerpartiet och Folkpartiet (idag Liberalerna) borde slå hop sig. Det har mest slutat med ett jaså..

Sydöstran - 1 timme sedan

Stockenberg: ”HIF Karlskrona är ett förlorargäng”

Handbollsallsvenskan är inne i ett avgörande läge. Då förlänger tränaren Andreas Stockenberg med Amo. Det nya kontraktet gäller över säsongen 22020–2021..

Sydöstran - 1 timme sedan

Hammarby vann stort framför Ibrahimovic

Första tävlingsmatchen slutade med en klar 5–1-seger mot Varberg i Svenska cupen. Och det var mer än så. Alexander Kacaniklic och Aron Jóhansson blev tvåmålsskyttar – och dessutom var Zlatan Ibrahimovic på plats..

Sydöstran - 1 timme sedan

Flitiga bin viktiga för svensk ekonomi

Biodling är inte vilken bisyssla som helst. De svenska honungsbina bidrar med stora ekonomiska värden, visar en rapport från Jordbruksverket..

Sydöstran - 1 timme sedan

Många ville träffa arkitekten

Hur blir det med ventilationen? Kommer det att finnas tillräckligt med hissar? Ska det verkligen vara nödvändigt med ett café?

Sydöstran - 1 timme sedan

Våldtäktsdömd misstänks för nya brott

Sydöstran - 1 timme sedan

Lanserar nytt studiematerial om gränssättning

Skolpersonal får ett nytt redskap för att hantera frågor om sexuella kränkningar mot barn. Rädda Barnen i Ronneby delar nu ut utbildningsmateriel till kommunens lågstadieskolor. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.