PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 09:17

PrivataAffärer - 17 jan 20 kl. 16:45

Mystisk kursuppgång i NoteNote steg redan i öppningen på fredagen och handlades på eftermiddagen drygt 12 procent högre. Aktiviteten var också ovanligt stor med dryga 800 avslut, det högsta antalet sedan Note noterades 2004. När Nyhetsbyrån Direkt når styrelseordföranden Johan Hagberg, som dessutom är största ägare i Note, hade han inte noterat aktiens avancemang. Det hade däremot finanschef Henrik Nygren. ”Jag misstänkte att det var skälet till att du ringde och börsen hörde av sig tidigare på förmiddagen också.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Note, Nyhetsbyrån Direkt, Johan Hagberg, Henrik Nygren, Q3

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mystisk, kursuppgångi , Note
PrivataAffärer - 20 jan 20 kl. 18:07

Mystisk kursuppgång kan ha fått en förklaring

Note steg kraftigt på fredagen under en historiskt hög aktivitet och stängde drygt 12 procent upp. Antalet avslut var de högsta sedan bolaget noterades 2004. Någon information som kan förklara kursrörelsen hade inte framkommit på måndagseftermiddagen.

DI - 20 jan 20 kl. 11:02

Mystisk rusning fortsätter i small cap-bolaget

I fredags uppmärksammades en iögonfallande stor kursuppgång i kontraktstillverkaren Note..

DI - 17 jan 20 kl. 15:11

Mystisk kursrusning i small cap-bolag

Small cap-listade kontraktstillverkaren Note rusar under fredan tvåsiffrigt på börsen..

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 15:35

Få koll inför rapportperiodens supertorsdag

  Rapporter torsdagen den 25 april: Axfood (kl 7.00)
Bygghemma (kl 7.00)
Essity (kl 7.

PrivataAffärer - 10 jan 20 kl. 11:23

Hernhag: Fem tillväxtaktier för 2020

Josef: Fem tillväxtaktier under 2020, vilka rekommenderar du?
Marcus: 2020 verkar vara ett år för Bure, Fortnox, Sinch och Vitec, men där känns nya köp nu som att man är lite sen på bollen även om trenden mycket väl kan fortsätta senare i år. Klassiskt vänta på rekylen om du inte är en trendföljande trader.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Här är onsdagens köprekar och analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Fagerhult till köp från tidigare behåll. Riktkursen är oförändrat 65 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Kraftigt ökande förvaltningsresultat för SBB

Driftöverskottet blev 362 miljoner kr (274) och förvaltningsresultatet uppgick till 137 miljoner (28). Efter skatt blev resultatet 1.287 miljoner kr (691).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Poolia: Sämre resultat men högre utdelning

Nettoomsättningen uppgick till 393 miljoner kr (476). Rörelseresultatet blev 4,2 miljoner kr (6,3) och rörelsemarginalen var 1,1 procent (1,3). Resultatet före skatt uppgick till 3,5 miljoner kr (4,9).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Stillfront ökade vinsten

Jämförelsestörande poster uppgick till -5 miljoner kronor (-5) och avskrivningar av förvärvsrelaterade poster uppgick till 38 miljoner (-9). Rörelseresyultatet (ebit) blev 135 miljoner kronor (123). Nettoomsättningen i kvartalet blev 551 miljoner kronor (366).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Embracer i mångmiljardaffär

Köpeskillingen består av ett initialt belopp om 150 miljoner dollar, varav 100 miljoner betalas kontant och resten utgörs av drygt 6,2 miljoner B-aktier i Embracer. Därutöver kan en tilläggsköpeskilling, förutsatt att överenskomna milstolpar uppfylls, om högst 375 miljoner dollar falla ut, där 100 miljoner dollar är en kontantdel som kan betalas ut två år efter affärens genomförande. Resten av det eventuella tillägget utgörs av aktier i Embracer och vissa av milstolparna kan falla ut sex år efter affären.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Aktie-Ansvar: Strategibyte från verkstad till skog

I investeringsstrategin för februari skriver Lars-Erik Lundgren att han tror på en sidledes konjunktur under den närmste framtiden, och att Aktie-Ansvar därför underviktat verkstad och sencykliska bolag till förmån för skogsbolagen. Ökande miljöhänsyn gör att vår syn på skogen kommer att förändras, menar han. Samtidigt befinner sig massamarknaden på botten, men har visat en del tecken på återhämtning.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nordea: Överdriven kursnedgång för Catena Media

Det skriver Nordea, med en köprekommendation på aktien sedan tidigare, i en kommentar till affiliatebolagets kursras efter tisdagens vinstvarning. ”Samtidigt som den sekventiella tillväxten inte var så hög som vi hade väntat oss för fjärde kvartalet, så lyckades bolaget att växa i förhållande till det tredje kvartalet”, skriver Nordea. Den justerade ebida-resultatet, exklusive nedskrivningarna som föranledde vinstvarningen, på 11,8 miljoner euro är förvisso under Nordeas estimat om 12,7 miljoner euro, men resultatet var samtidigt, precis som tillväxten, en förbättring jämfört med det tredje kvartalet, konstaterar banken.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ecomb handelsstoppad

Vid tidpunkten för handelsstoppet hade aktien stigit med över 95 procent för dagen. Det framgår av Infront. Bolaget är verksamt inom effektivisering av förbränningsprocesser inom industrisektorn  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Kepler/Swedbank: Styrkebesked från fastighetsbolagen

Det är fastighetsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux som gjort analyserna. Han ser att det fanns en oro på marknaden inför rapporterna, eftersom en del fastighetsbolag redovisade fallande nettouthyrning under tredje kvartalet. – Kommer det fler rapportsäsonger som den här blir inte värderingar ett tillräckligt argument för att man ska sälja sektorn, säger han.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Trading Direkt – om börsens bästa teleoperatör

Teknisk analys i tisdagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, KOPPAR, GULD, OLJA, Telia, Tele2, Elisa, Telenor, SSAB, EG7 (fd. Toadman), Azelio, Trelleborg, Tesla, TerraNet, Ferroamp, Astrazeneca, Millicom, Oncopeptides.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.