PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 29 February, 01:53

PrivataAffärer - 17 jan 20 kl. 16:48

SBB vill sälja fastigheter för 11 miljarder”SBB, med ett fastighetsvärde på över 70 miljarder kronor, har attraktiva tillgångar vilket dessa försäljningar tydligt visar. Genom försäljningarna kommer vi att ha förberett SBB för en BBB+ rating”, säger Lars Thagesson, vice vd på SBB. Fastigheterna som är på väg att säljas har ett stort inslag av kontor. ”Försäljningarna förväntas ske på en nivå som överstiger senaste värdering med 15 procent”, skriver SBB som avser att teckna bindande avtal under mars 2020 och som planerar att betala tillbaka banklån för de pengar som kommer in. Nyfosa skriver också att avtal är tänkt att tecknas under mars.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBB, BBB, Lars Thagesson, Nyfosa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBBvill , sälja, fastigheterför 11 , miljarder
DI - 27 sep 18 kl. 18:08

SBB säljer fastigheter värda drygt en miljard

Samhällsfastighetsbolaget SBB säljer fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 1.153 miljoner kronor till ett samriskbolag. Detta joint venture ägs till 50 procent vardera av SBB respektive Property AD.

DI - 21 dec 18 kl. 07:42

SBB säljer fastigheter för 1,6 miljarder

Fastighetsbolaget SBB har tecknat avtal om försäljningar av fastigheter i Sverige och Norge för sammanlagt cirka 1,6 miljarder kronor. Det totala driftnettot för samtliga fastigheter uppgår till cirka 72 miljoner kronor..

Realtid - 03 okt 19 kl. 10:07

SBB köper fastigheter för 1,5 Mdr av Amasten

Fastighetsbolaget SBB köper Amastens förvaltningshubb Syd för 1,5 miljarder kronor. Samtidigt bildar parterna ett samriskbolag med 50 procents ägande vardera..

DI - 13 apr 17 kl. 08:47

SBB säljer fastigheter för 216 Mkr

SBB säljer fyra kommersiella fastigheter i Oskarshamn och Nyköping samt fem bostadsfastigheter på Gotland för totalt 216 miljoner kronor. Beloppet är 13 procent över värdering..

DI - 05 sep 18 kl. 13:15

SBB säljer fastigheter – siktar på högre kreditbetyg

Samhällsfastighetsbolaget SBB säljer tre icke-strategiska fastigheter, en i Bergen och två i Falun, till underliggande fastighetsvärde om 138,5 miljoner kronor. Fastigheterna säljs omkring 6 procent över senaste värdering.  Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 31 maj 19 kl. 13:28

SBB köper fastigheter för nära miljarden i Linköping

Samhällsfastighetsbolaget SBB köper 24 fastigheter i Linköping, huvudsakligen uthyrda till Linköpings kommun, från familjeföretaget Botrygg för 950 miljoner kronor. .

DI - 23 dec 19 kl. 07:06

SBB miljardsäljer fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har ingått avtal om försäljning av 46 fastigheter med ett fastighetsvärde om drygt 1….

Affärsvärlden - 23 dec 19 kl. 07:40

SBB miljardsäljer fastigheter

SBB har ingått avtal om försäljning av 46 fastigheter. Försäljningarna sker till ett överenskommet fastighetsvärde om drygt 1 miljard kronor och överstiger bokförda värden med cirka 10 procent..

DI - 20 apr 18 kl. 07:14

SBB köper fastigheter Karlskrona

Fastighetsbolaget SBB förvärvar genom bolag två samhällsfastigheter, med vård- och äldreboende, samt två bostadsfastigheter av allmännyttan i Karlskrona. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 09 okt 18 kl. 19:31

SBB köper fastigheter i Höganäs till ett värde av 289 miljoner

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, köper två samhällsfastigheter och åtta bostadsfastigeter i centrala Höganäs. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 289 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Spår räntesänkning och euro för 11 kr

”Vi tror att kronan i synnerhet ännu har att till full skala prisa in Sveriges framtida bekymmer”, citeras banken. En räntesänkning bedöms utlösas och förklaras med ett fortsatt fall i inflationsförväntningar ned mot lägstanivåerna från 2015. Inflationsförväntan på 5 års sikt var ett par månader under 2015 nere på 1,7 procent.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Nordea: Viruset borde slå mot kronan

”Vi är kronnegativa. Det här är en miljö som är bra för säkra hamnar, inte för kronan. Som en liten valuta i en högbetaekonomi borde kronan försvagas”, säger han.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Trading Direkt: Teknisk analys på febriga flygbolag

  Teknisk analys i dagens avsnitt: SAS, Finnair, Air France-KLM, IAG, Wizz Air, Easyjet, Ryanair, Norwegian, Sweco, Lundin Gold, Scandion Oncology, Immunicum, NCAB, Nvidia, Eniro, Nobina.  .

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Hernhag: Tre bra bolag med chans till uppstuds när det vänder

Anna: Vilka aktier skulle du köpa i dag om du hade 200 000 kr? Eller skulle du avvakta?
Marcus: En idé är att köpa Investor som bottenplatta och sen Bure som topplock.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Chefsekonomen: Bind inte boräntan

KPIF-inflationen kom in på 1,2 procent i januari, långt under Riksbankens mål. I första hand är det varmt väder och låga energipriser som drar ned inflationen och Annika Winsth tycker att Riksbanken egentligen borde kunna bortse från energipriserna. Men så lätt är det inte.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

LKAB dubblar innehavet i SSAB

Enligt ägardatatjänsten Holdings uppgick LKAB:s innehav till 5,1 procent per den sista januari i år. LKAB uppger också självt att innehavet i SSAB ökar med 5,4 procentenheter. LKAB och SSAB har sedan tidigare en omfattande affärsrelation och gemensamma samarbetsprojekt, där Hybrit är ett exempel, uppger LKAB.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

EU-beslut sänker Assa Abloys intäktsestimat

EU-kommissionen godkände på torsdagskvällen Assa Abloys köp av schweiziska Agta Record. Godkännandet är dock villkorat att Assa Abloy säljer delar av Agta som motsvarar cirka 20 procent av den förvärvade omsättningen. Bland annat på stora marknader som Frankrike och Storbritannien.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Februari: Privatspararna köper defensiva aktier

”Sitt still i båten” var inte ett ledord för varken Nordnets eller Avanzas kunder under februari månad. I stället präglades handeln av mycket stor aktivitet hos båda nätmäklarna, dels under rapportperioden, dels i samband med att coronafrossan skakade börsen från och med den 24 februari. – Spararna prioriterade att köpa in sig i defensiva aktier under månaden.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Swedbank: Räkna med negativ corona-chock för industrin

I dagsläget bedömer banken att det mest troliga scenariot är en större och okontrollerad spridning av coronaviruset även i andra regioner utanför Östra Asien. Detta skulle i så fall innebära en ökad osäkerhet åtminstone fram tills sommaren, med större exportförluster och global osäkerhet än i ett mildare scenario där effekterna begränsas till Kina. ”I detta scenario skulle Sveriges industri se en mer långvarig nedgång, som till viss mån även skulle spridas till andra sektorer än industrin, genom industrirelaterade tjänster och effekter på arbetsmarknaden”, skriver Swedbank.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Coronaepidemin får Finnair att vinstvarna

Det framgår av ett pressmeddelande. ”På grund av lägre efterfrågan på flygresor orsakat av coronavirussituationen förväntas Finnairs jämförbara operativa resultat under första kvartalet 2020 bli lägre än under första kvartalet 2019”, skriver bolaget. Även intäkterna för det andra kvartalet 2020 väntas påverkas negativt av virussituationen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.