YLE > Finland

Tuesday, 18 February, 08:44

YLE - 17 jan 20 kl. 16:01

Risken för att asiatiskt lungvirus ska sprida sig till Finland är mycket liten - THL: "Man behöver inte vara orolig"Coronaviruset som påträffats i Kina, Japan och Thailand väcker oro eftersom viruset har likheter med sars. Men Jussi Sane, ledande expert på Institutet för hälsa och välfärd THL, säger att sannolikheten för att viruset ska orsaka en stor epidemi är liten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, THL, Kina, Thailand, Jussi Sane, Institutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskenför att , asiatiskt, lungvirusska , spridasig till , Finland är mycket liten THL Man behöver inte vara orolig
DI - 21 jan 20 kl. 12:19

Asiatiskt lungvirus sänker lyxbolagen

Lungviruset Corona som just nu sprider sig i Asien smittar ned de franska lyxtillverkarna..

YLE - 18 aug 17 kl. 09:45

Också andra insekter än fästingar kan sprida borrelios - men risken är minimal

Man räknar med att nästan hälften av de som drabbas av borrelios inte vet hur de har fått smittan, vilket väcker frågan om vad det kan bero på. En sannolik orsak är att också de minsta fästingarna, nymferna och till och med larverna som kan vara svåra att se med blotta ögat, kan sprida smittan. Men en annan orsak är också att det helt enkelt inte är de enda djuren som sprider smittan, utan också andra blodsugande insekter kan ligga bakom smittan.

YLE - 02 nov 16 kl. 10:08

Okej att filma i klassrummet och sprida innehållet på webben

Det är tillåtet att filma i klassrummet och även att distribuera filmer på nätet. Så säger lagen. Klassrummet är en offentlig plats och läraren utför en offentlig gärning.

Nyhetskanalen - 28 sep 12 kl. 13:59

Nytt lungvirus troligtvis inte smittsamt

Det nya lungvirus som hittills resulterat i en död och en svårt sjuk person är inte så smittsamt som man först befarade, bedömer Världshälsoorganisationen (WHO). Viruset är ett så kallat coronavirus och påminner om sars, den lungsjukdom som 2003?2004 smittade några tusen människor varav drygt 900 dog.

Aftonbladet - 13 jan 20 kl. 14:07

Fall av kinesiskt lungvirus i Thailand

▸ Det sars-liknande lungvirus som upptäckts i Kina har nu fått sitt första bekräftade fall i Thailand, rapporterar….

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 20 kl. 14:07

Fall av kinesiskt lungvirus i Thailand

Det sars-liknande lungvirus som upptäckts i Kina har nu fått sitt första bekräftade fall i Thailand, rapporterar Världshälsoorganisationen WHO. En person som rest från staden Wuhan i centrala Kina lades in på sjukhus den 8 januari efter att ha diagnosti.

UNT - 13 jan 20 kl. 14:07

Fall av kinesiskt lungvirus i Thailand

Det sars-liknande lungvirus som upptäckts i Kina har nu fått sitt första bekräftade fall i Thailand, rapporterar Världshälsoorganisationen WHO..

GöteborgsPosten - 13 jan 20 kl. 14:31

Fall av kinesiskt lungvirus i Thailand

Det sars-liknande lungvirus som upptäckts i Kina har nu fått sitt första bekräftade fall i Thailand, rapporterar Världshälsoorganisationen WHO..

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 20 kl. 03:50

Rädsla för lungvirus sänker Kinas börser

Den ökande spridningen av det sars-liknande lungvirus som hittills krävt 17 människors liv i Kina får börserna i landet att sjunka. Hongkongs Hang Seng-index gick ner drygt 0,8 procent vid öppning. Liknande nedgångar noterades för kompositindexen i Shan.

DI - 23 jan 20 kl. 05:35

Rädsla för lungvirus sänker Kinas börser

Den ökande spridningen av det sars-liknande lungvirus som hittills krävt 17 människors liv i Kina får börserna i landet….

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

HS: Läkare rekommenderade cancersjuk kolhydratsnål diet utan vetenskapliga bevis – får skriftlig varning

Läkaren Antti Heikkilä har fått en skriftlig varning av tillsynsmyndigheten Valvira. Orsaken är att han använt sig av oacceptabla och ogrundade tillvägagångssätt i sitt arbete, skriver tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 3 timmar sedan

På IB-gymnasiet i Åbo är det en självklarhet att alla talar engelska - "först var det lite av en chock, men nu går det bra"

Bara en handfull finlandssvenskar går i IB-gymnasiet i Åbo där atmosfären är internationell..

YLE - 4 timmar sedan

Miljöföreningen fick rätt i Högsta förvaltningsdomstolen - Nestes kallmack i Hangö får inte fortsatt miljölov.

Neste får inte sälja bränsle vid macken på Hemming Elfvings väg 5 i Hangö. Högsta förvaltningsdomstolen går emot Hangö miljönämnds beslut..

YLE - 4 timmar sedan

Klotter överallt i Borgå ett problem både för staden och för husbolag: "Det är en konstant katt- och råttalek"

Det finns på elskåp, väggar, staket och broar. Klotter är en vanlig syn på många håll i staden och det är ofta samma namntaggar som förekommer på flera ställen..

YLE - 4 timmar sedan

Skogsindustrin: Den utdragna strejken driver bort den mekaniska skogsindustrin från Finland – parterna försöker i dag nå en lösning igen

Flera branscher försöker i dag igen förhandla fram ett nytt kollektivavtal vid riksförlikningsmannens byrå. Inom den mekaniska skogsindustrin är strejken inne på sin fjärde vecka..

YLE - 5 timmar sedan

I dag klarnar det vem som blir Kulturfondens nya styrelseordförande – uppgifter till HBL: Mikaela Nylander tar över rodret

I eftermiddag meddelar Svenska kulturfonden vem som tar över uppdraget som styrelseordförande för organisationen då Stefan Wallins mandatperiod är över. Enligt tidningen Hufvudstadsbladet är det SFP-politikern Mikaela Nylander som blir ny ordförande..

YLE - 13 timmar sedan

Restaurang Inari får Michelinstjärna – blir sjätte stjärnrestaurangen i Helsingfors

Restaurangvärldens kända guide - Michelinguiden - har gett restaurangen Inari i Helsingfors en Michelinstjärna. Årets stjärnor bland de nordiska restaurangerna delas ut i dag i Trondheim i Norge..

YLE - 17 timmar sedan

Thyssenkrupp förkastade Kones anbud

Thyssenkrupp har förkastat Kones anbud på bolagets hissverksamhet. Kone har nu dragit sig ur affären och Thyssenkrupp fortsätter förhandla med andra anbudsgivare..

YLE - 17 timmar sedan

Marknadsdomstolen ger rött ljus för Keskos köp av Heinon Tukku - första fallet i Finland

Marknadsdomstolen sätter stopp för Kesko-koncernens köp av livsmedelsgrossisten Heinon Tukku..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.