YLE > Finland

Monday, 24 February, 21:27

YLE - 17 jan 20 kl. 15:52

Företagarflykten från Virkby fortsätter – banken och restaurangen stängde, kiosken stänger och sportaffären flyttar närmare LojoUnder hösten och början av vintern stängde bankkontoret och restaurangen i Virkby. Snart stänger R-kiosken och i mitten av februari flyttar sportaffären till Tynnismalmen. Många är oroliga över utvecklingen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Virkby, Lojo, Tynnismalmen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagarflyktenfrån , Virkbyfortsätter , bankenoch , restaurangen, stängde, kiosken, stänger och sportaffären flyttar närmare Lojo
YLE - 19 okt 16 kl. 05:17

Oroade föräldrar: Planerna för Virkby skola hotar elevernas hälsa

Föräldrar till Virkby skolas elever är oroade över att barnens hälsa lider när de flyttar till de nya lokalerna i Källhagens skola. Det finns många frågetecken men inga svar menar föräldrarna. Lojo stadsfullmäktige har beslutat att flytta Virkby skolas verksamhet till Källhagens skola hösten 2017.

YLE - 11 feb 14 kl. 19:47

Hela Virkby skola föreslås flytta till Källhagen

Hela Virkby skola i Lojo kan flytta till Källhagens fastighet. Det är bättre än att enbart årskurserna 5 och 6 i både Virkby skola och Solbrinkens skola flyttar på grund av att det är trångt i skolorna. Svenska utbildningssektionen i Lojo var enhällig i sitt nya förslag för att lösa problemet med för litet plats för eleverna.

YLE - 13 jun 16 kl. 07:35

Dyrt att bygga om Virkby bibliotek

Virkby bibliotek i Lojo måste byggas om och det blir dyrare än beräknat. Stadsstyrelsen remitterade frågan om tilläggsanslag för Virkby bibliotek på sitt senaste möte. Bokbussen behöver ändamålsenliga lokaler.

YLE - 21 mar 17 kl. 18:00

Timo Soini tog Virkby gymnasium med storm

Spänningen i luften gick nästan att ta på när studerande och lärare i Virkby gymnasium väntade på finbesök av utrikesminister Timo Soini (Sannf). Han togs högtdligt emot med både klassiskt pianospel och en delegation som visade honom fram till sin plats vid podiet. Det välorganiserade och alltigenom högtidliga programmet får till och med uttryck som pompa och ståt att låta som en underdrift.

YLE - 08 apr 17 kl. 11:06

Våga drömma i Virkby

Under temaveckan fick eleverna i Källhagens skola i Virkby bekanta sig med sitt lands historia bland annat genom matlagning och musik. Kända finländare besökte också skolan för att inspirera de unga. Oliver Österberg och Ebba Lindblom går i nionde klass.

YLE - 18 maj 17 kl. 11:38

Virkby skola kan pusta ut - skolflytten uppskjuten på obestämd tid

Skolflytten i Virkby skjuts upp på obestämd framtid. Det blev klart efter stadsfullmäktiges möte i går (17.5).

YLE - 19 apr 17 kl. 08:03

Skolrenovering i Virkby kostar nästan halv miljon för Lojo och Ingå

Avtalet mellan Lojo stad och grannkommunerna om renoveringen av Källhagens skola och Virkby gymnasium i Lojo låter vänta på sig. Lojo stadsstyrelse beslöt på tisdagen (18.4) enhälligt att bordlägga frågan för extra utredningar.

YLE - 13 feb 14 kl. 16:45

Rektor: Orealistiskt att flytta hela Virkby skola

Det är orealistiskt att flytta hela Virkby skola till Källhagens fastighet i Virkby. Det anser Källhagens rektor, sfp-politikern Monica Grönmark, efter den svenska bildningssektionens förslag i Lojo.
Spela upp klipp på Arenan
- Det var en väldigt intressant svängning, konstaterar Grönmark, efter bildningssektionens möte.

YLE - 14 dec 15 kl. 20:13

Skolelever i Virkby får behålla viktig busstur

Skoleleverna i Virkby kan andas ut. Pohjolan Liikenne drar in turen klockan 16.15 från Virkby till Degerby i Ingå, men bussbolaget Amper träder in i stället.

YLE - 11 maj 16 kl. 06:35

Lojo stad planerar skolrenovering i Virkby

Källhagens skola i Virkby måste renoveras och nu sätter Lojo stad i gång med planeringsarbetet. Tanken är att Virkby skolas elever får flytta in i nyrenoverade lokaler i skolfastighetens norra del i augusti 2017. Specialundervisningen och ungdomsverksamheten som i dag finns i den norra ändan av skolbyggnaden flyttar till andra delar av fastigheten då årskurserna 1 - 6 från Virkby skola flyttar in.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Bromarv byaråd förhandlar vidare om skärgårdshamnen med en företagare

Bromarv byaråd sade i vintras upp avtalet med den hamnföretagare som hade skött den nybyggda skärgårdshamnen i två somrar. Nu behöver man en ny företagare för att få i gång verksamheten från och med 1 maj i vanlig ordning..

YLE - 2 timmar sedan

Efterlysning: Äventyrslysten murare - gärna från Tenala - för bygge av värmelagrande eldstad i Etiopien

En finsk-etiopisk familj efterlyser experthjälp till sitt nybygge i huvudstaden Addis Abeba i Etiopien. Den lokala befolkningen kan inte bygga rätt sorts eldstad..

YLE - 4 timmar sedan

Estnisk försvarsexpert: "Nato har inga planer på att försvara Finland om Ryssland anfaller" - det finländska medlemskapet i snabbinsatsstyrkan hjälper inte

Trots att Finland är medlem i Natos snabbinsatsstyrka JEF sedan flera år tillbaks finns det inga garantier för att den sätts in för Finland i fall vi blir anfallna av Ryssland. Det här konstaterar den brittiska kommendören för Nato-bataljonen i Estland, Paul Clayton, i en intervju i dag för Lännen Media..

YLE - 8 timmar sedan

Kallade sig själv fascist - utesluts av Sannfinländarna

Sannfinländarna kommer att utesluta Finsk ungdoms andra vice ordförande Toni Jalonen ur partiet. Jalonen kallade i ett tal under veckoslutet sig för fascist..

YLE - 8 timmar sedan

Mats Sjöholm är polisen och ishockeytränaren som verkar ha fler timmar i dygnet än de flesta: "Man får försöka göra det bästa av den tid man har"

För de flesta västnylänningar är Mats Sjöholm den bekante kriminalkommissarien som uttalar sig i media då det skett något större brott. Men Sjöholm är också ishockeytränare och träningschef i den lokala ishockeyklubben..

YLE - 8 timmar sedan

Sannfinländarna utesluter ungdomsförbundsaktivist efter uttalande om fascism

Sannfinländarna kommer att utesluta Finsk ungdoms andra vice ordförande Toni Jalonen ur partiet. Jalonen kallade i ett tal under veckoslutet sig för fascist..

YLE - 9 timmar sedan

Posti Group köper svenskt logistikbolag

Posti Group meddelade på måndagen att de köper upp det svenska logistikbolaget Aditro Logistics. Aditro sysselsätter för tillfället över 1 000 personer..

YLE - 9 timmar sedan

Lovisa har en plan för översvämningar - Skeppsbron det mest utsatta området

Lovisa är i riskzonen för översvämningar. Strandvägens vall skyddar mot högt vatten, men vid Skeppsbron måste staden bygga tillfälliga vallar om vattennivån blir mer än 140 centimeter över det normala..

YLE - 10 timmar sedan

Italien det mest utsatta landet för coronaviruset i Europa - Utrikesministeriet uppmanar resenärer till särskild försiktighet

Minst 190 människor har smittats av coronaviruset i Italien och fyra människor har avlidit till följd av viruset..

YLE - 10 timmar sedan

Växande oro inom hemvården i Esbo - vårdarna vittnar om utmattning: "Om jag vore yngre skulle jag säga upp mig genast"

Hemvården i Esbo stad får kritik av personalen. Vårdare är oroliga över orken både för egen del och bland kollegerna. Dessutom oroar de sig över kvaliteten på vården som klienterna får.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.