IDG > IT

Friday, 21 February, 07:55

IDG - 17 jan 20 kl. 13:36

Nu landar en ny cio på SAS
Charlotte Svensson tar över som cio på flygbolaget SAS efter Mattias Forsberg. Han blir i sin tur cio på Svenska Handelsbanken..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
SAS, Svensson, Mattias Forsberg, Svenska Handelsbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu landaren ny , cio, SAS
Dagens PS - 05 dec 19 kl. 09:29

SAS landar året med starkt fjärde kvartal

Flygbolaget SAS redovisar ökad omsättning och vinst under fjärde kvartalet. Samtidigt är vd:n missnöjd med årsresultatet. ”Hela räkenskapsåret 2018/2019 kännetecknades av betydande utmaningar för SAS, som högre flygbränslekostnader, ogynnsamma valutakurser och en sjudagarsstrejk.

Dagens PS - 06 dec 19 kl. 09:50

SAS kapar julbonus till anställda: ”Smakar illa”

Efter SAS ”icke tillfredsställande” årsrapport skär företaget ner på bonusen till sina anställda. Totalt kapas den med två tredjedelar och anledningen sägs vara pilotstrejken i våras. Årets bonus till de anställda på SAS skulle totalt landa på sammanlagt 100 miljoner kronor, utlovade vd:n Rickard Gustafson förra året.

IDG - 29 aug 13 kl. 15:02

SAS cio: "70 procent har fått gå"


SAS cio berättar om hur jobbet går med att pressa ned it-kostnaderna för det krisande bolaget..

IDG - 03 sep 13 kl. 16:38

USA:s federale CIO vill se fler innovationer

I morgon landar Barack Obama tillsammans med sin stora personalstyrka på Arlanda. En som däremot stannar hemma är USA:s federale CIO Steven VanRoekel. Han planerar hur han bäst ska satsa sin rekordbudget 82 miljarder dollar..

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 07:38

Wallenberg hoppar av från SAS styrelse

Flygbolaget SAS kallar aktieägarna till årsstämma den 10 april 2018 och föreslår Carsten Dilling till ny styrelseordförande. Han väntas därmed ersätta Fritz Schur som väljer att lämna sitt uppdrag. Valberedningen pekar på att med Carsten Dilling som ordförande får SAS ett tydligt industriellt ledarskap samtidigt som hans fyra år som ordinarie ledamot säkrar djup kunskap om bolaget.

Dagens PS - 30 maj 18 kl. 08:04

SAS landar mjukare än väntat

Flygbolaget SAS redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad nettoförlust. Utsikterna upprepas.

Dagens PS - 03 maj 19 kl. 07:50

TV: Pilotstrejken slut – SAS vd kommenterar

Flygbolagets chef uttalar sig nu på morgonen i SVT:s Morgonstudion. Så här säger han om den skyhöga notan för konflikten. Sent på torsdagskvällen stod det klart att pilotstrejken på SAS är över efter 30 timmars förhandlade.

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 07:23

Ännu en blytung smäll hotar SAS

Enligt uträkningar riskerar flygbolaget att gå miste om cirka 250 miljoner kronor. Det handlar om utebliven konfliktersättning efter den nyligen avslutade pilotstrejken, som pågick i sju dagar och som enligt SAS kostade runt 35 miljoner kronor om dagen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio och konstaterar att den totala summan utifrån dessa beräkningar landar på närmare 250 miljoner kronor, det vill säga omkring en kvarts miljard. Om arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv finner att de två avtal om löneökningar som SAS tecknat med piloterna, för det är två avtal och inte ett,  bryter mot normen och samordningen för löneökningar kan konsekvensen bli att SAS inte får den förväntade konfliktersättningen.

Dagens PS - 05 dec 19 kl. 12:58

SAS aktie rasar – största tappet på tio år

SAS redovisade i dag sin delårsrapport för fjärde kvartalet. När flygbolaget nu stänger böckerna för 2019 är det med ett resultat i linje med prognosen – men 1,3 miljarder lägre än ifjol. Aktien rasar på rapporten.

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 14:20

Sas aktie lyfter efter nya glädjerapporten

I en ny rapport beräknar Sas att årets resultat landar på 700-800 miljoner kronor. Detta går emot tidigare beräkningar, som slog fast att man skulle få svårt att göra vinst. Som ett resultat har aktien stigit med över 10 procent.

Fler nyheter från IDG

IDG - 30 minuter sedan

Googles AI slutar göra skillnad på man och kvinna


Googles AI-verktyg kommer inte längre kategorisera könstillhörighet i bilder för att undvika fördomsfull och vinklad data..

IDG - 1 timme sedan

Nu ger sig Google in i matchen. Hur påverkar det stordatorns framtid?


Google köper upp Cornerstone, specialist på migreringar från stordatorer till molnet. Är det ett hot mot stordatorn eller går trotjänaren rent av mot en ny vår?.

IDG - 13 timmar sedan

Apple Music får efterlängtad funktion i Mac OS 10.15.4


En av nyheterna i nästa uppdatering av Mac OS Catalina blir synkroniserade låttexter i Apple Music, en funktion som redan finns i IOS och Ipad OS..

IDG - 13 timmar sedan

Många filkonverteringsappar saknar stöd för kryptering


Utan stöd för kryptering är det lätt för obehöriga att ta del av känslig information i dokumenten som konverteras..

IDG - 14 timmar sedan

Spotify ser ut att vara på väg med karaoke-funktion


Flera beta-användare rapporterar att de nu kan se kompletta låttexter som synkar med musiken..

IDG - 14 timmar sedan

Microsofts virusskydd kommer till mobiler


Microsoft Defender släpps till både Android och Ios senare i år..

IDG - 17 timmar sedan

Mannen bakom copy/paste har gått bort


Larry Tesler gick ur tiden den 17 februari 2020. Han blev 74 år gammal. .

IDG - 16 timmar sedan

Data om 10 miljoner gäster på MGM Grand ute på hackerforum


Personuppgifter om över 10 miljoner gäster som bott på hotellet MGM Grand i Las Vegas har publicerats på ett hackerforum. Läckan skedde förra sommaren, men gick under radarn..

IDG - 16 timmar sedan

Linux Foundation: så blir din kod bättre och säkrare


Linux Foundation släpper tre nya rapporter om öppen källkod där vi får veta vilka typer av öppen källkod som är vanligast och vad man bör tänka på när det gäller säkerhetsfrågor..

IDG - 16 timmar sedan

Tim Cook skriver på Weibo angående coronaviruset


Apples vd Tim Cook lovar att fördubbla donationerna till organisationer som bekämpar virussjukdomen Covid-19..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.