PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 09:14

PrivataAffärer - 17 jan 20 kl. 12:56

Dr Doom: Överhängande risk för stor börskorrektionNouriel Roubini blev världskändis på förutsägelsen att husmarknaden i USA skulle kollapsa, och öknamnet ”Dr Doom” fick han efter förutsägelsen om finanskrisen 2008 – två år innan den tog sin början. Inför 275 investerare på Skagens Nyårskonferens på Waterfront i Stockholm på fredagsförmiddagen skissade Dr Doom på fyra olika scenarier för global tillväxt, beroende bland annat på utfallet av konflikten mellan Iran och USA. Han talade också om de skuldsatta amerikanska bolagen, och om pressen på marginalerna som hotar att öka ytterligare i takt med att lönehöjningarna i USA ökar. Men Roubini anser själv att han snarare är realistisk än pessimistisk. Fast det gäller inte alltid, förstås.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Doom, Roubini, USA, Dr Doom, Skagens Nyårskonferens, Waterfront, Stockholm, Iran, Och, Just, Kina, Nouriel Roubini, Huawei, Internet, Things, Mellanöstern, Trump, Donald Trump, När Nouriel Roubini, Trots, EU, Italien, Spanien, Därefter, Hormuzsundet, New Yorks Stern School, Business, Clinton, Internationella Valutafonden, IMF, Fed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dr Doom, Överhängande, riskför , stor, börskorrektion
Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 09:12

Överhängande risk för gökunge

Region Skåne hotar nu att dra tillbaka sin del av finansieringen av forskningsanläggningen Max IV i Lund, 168 miljoner kronor. Totalt beräknas bygget kosta mer än en miljard.
För att regionen ska bidra med sin investering måste antingen lagen ändras eller så vill regionen att det ska bildas ett internationellt konsortium som tar över Max IV.

SR - 10 aug 14 kl. 19:32

Bildt: "Överhängande risk för folkmord i Irak"

Om inte hjälpinsatserna når fram till de yazidier som fortfarande hålls isolerade i norra Irak, finns risk för folkmord, säger utrikesminister Carl Bildt (M)..

DI - 23 sep 19 kl. 12:05

EU-ministern: Risk för hård brexit överhängande

Risken är överhängande och har ökat för att det blir en hård brexit, att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal, den….

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 15 kl. 06:00

Byggde bort de mest överhängande riskfaktorerna

Nej, någon ny Hallsbergskatastrof tror vare sig serviceförvaltningen eller räddningstjänsten ska uppstå i Degerfors. Här har man byggt bort de överhängande riskfaktorerna..

Länstidningen i Jämtland - 13 jul 18 kl. 05:30

Extra beredskap för maskinarbetarna när risken för skogsbrand är överhängande - "Det är allvarligt nu"

Skogsindustrin tar till extra beredskap med fler brandvagnar, bevakning och helikopter när brandrisken i Mellersta Norrland är överhängande. – Risken för brand pendlar mellan 5 och 5E på en sexgradig skala. Så det är allvarligt nu.

Skånskan - 20 sep 19 kl. 10:11

Överhängande fara för explosion vid Triangeln

Malmö Vid tiotiden på fredag inkommer ett larm om överhängande fara för explosion på Amiralsgatan, nära Triangeln i Malmö.Polisen får in samtal vid 08 47 om ett misstänkt farligt föremål utanför en fastighet på Amiralsgatan. Polisen är på plats och spärrar av delar av området.

GöteborgsPosten - 22 jan 20 kl. 06:18

Falsklarm om "överhängande" explosionsfara

Strax efter halv sex på onsdagsmorgonen kom ett larm från SOS om överhängande fara för explosion i Bräcke på Hisingen. Men enligt räddningstjänsten rör det sig om ett falsklarm..

Corren - 21 maj 13 kl. 15:37

"Överhängande risk för attacker"

Sverigedemokratisk ungdom, SDU, planerar att genomföra en demonstration i Linköping i helgen. Politiska motståndare förbereder en motdemonstration. Polisen förbereder sig nu inför eventuella oroligheter..

Expressen - 10 aug 14 kl. 05:51

Bildt: Överhängande risk för nytt folkmord

Irak är ett viktigt land för Sverige. De mänskliga banden mellan våra bägge länder är starka. Och det är också därför vi nu är så starkt engagerade i det hemska som sker i landets norra delar där Isil-gruppens terror rycker fram..

Kristianstadsbladet - 17 okt 15 kl. 03:00

Bionalen – överhängande risk för rejäl filmfrossa i helgen

Filmfestivalsgeneralen själv, Regionmuseets Ronny Jönsson, har redan konstaterat det. Kvalitetsmässigt är det den bästa Bionalen hittills..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Här är onsdagens köprekar och analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Fagerhult till köp från tidigare behåll. Riktkursen är oförändrat 65 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Kraftigt ökande förvaltningsresultat för SBB

Driftöverskottet blev 362 miljoner kr (274) och förvaltningsresultatet uppgick till 137 miljoner (28). Efter skatt blev resultatet 1.287 miljoner kr (691).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Poolia: Sämre resultat men högre utdelning

Nettoomsättningen uppgick till 393 miljoner kr (476). Rörelseresultatet blev 4,2 miljoner kr (6,3) och rörelsemarginalen var 1,1 procent (1,3). Resultatet före skatt uppgick till 3,5 miljoner kr (4,9).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Stillfront ökade vinsten

Jämförelsestörande poster uppgick till -5 miljoner kronor (-5) och avskrivningar av förvärvsrelaterade poster uppgick till 38 miljoner (-9). Rörelseresyultatet (ebit) blev 135 miljoner kronor (123). Nettoomsättningen i kvartalet blev 551 miljoner kronor (366).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Embracer i mångmiljardaffär

Köpeskillingen består av ett initialt belopp om 150 miljoner dollar, varav 100 miljoner betalas kontant och resten utgörs av drygt 6,2 miljoner B-aktier i Embracer. Därutöver kan en tilläggsköpeskilling, förutsatt att överenskomna milstolpar uppfylls, om högst 375 miljoner dollar falla ut, där 100 miljoner dollar är en kontantdel som kan betalas ut två år efter affärens genomförande. Resten av det eventuella tillägget utgörs av aktier i Embracer och vissa av milstolparna kan falla ut sex år efter affären.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Aktie-Ansvar: Strategibyte från verkstad till skog

I investeringsstrategin för februari skriver Lars-Erik Lundgren att han tror på en sidledes konjunktur under den närmste framtiden, och att Aktie-Ansvar därför underviktat verkstad och sencykliska bolag till förmån för skogsbolagen. Ökande miljöhänsyn gör att vår syn på skogen kommer att förändras, menar han. Samtidigt befinner sig massamarknaden på botten, men har visat en del tecken på återhämtning.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Nordea: Överdriven kursnedgång för Catena Media

Det skriver Nordea, med en köprekommendation på aktien sedan tidigare, i en kommentar till affiliatebolagets kursras efter tisdagens vinstvarning. ”Samtidigt som den sekventiella tillväxten inte var så hög som vi hade väntat oss för fjärde kvartalet, så lyckades bolaget att växa i förhållande till det tredje kvartalet”, skriver Nordea. Den justerade ebida-resultatet, exklusive nedskrivningarna som föranledde vinstvarningen, på 11,8 miljoner euro är förvisso under Nordeas estimat om 12,7 miljoner euro, men resultatet var samtidigt, precis som tillväxten, en förbättring jämfört med det tredje kvartalet, konstaterar banken.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ecomb handelsstoppad

Vid tidpunkten för handelsstoppet hade aktien stigit med över 95 procent för dagen. Det framgår av Infront. Bolaget är verksamt inom effektivisering av förbränningsprocesser inom industrisektorn  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Kepler/Swedbank: Styrkebesked från fastighetsbolagen

Det är fastighetsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux som gjort analyserna. Han ser att det fanns en oro på marknaden inför rapporterna, eftersom en del fastighetsbolag redovisade fallande nettouthyrning under tredje kvartalet. – Kommer det fler rapportsäsonger som den här blir inte värderingar ett tillräckligt argument för att man ska sälja sektorn, säger han.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Trading Direkt – om börsens bästa teleoperatör

Teknisk analys i tisdagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, KOPPAR, GULD, OLJA, Telia, Tele2, Elisa, Telenor, SSAB, EG7 (fd. Toadman), Azelio, Trelleborg, Tesla, TerraNet, Ferroamp, Astrazeneca, Millicom, Oncopeptides.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.