Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 27 February, 02:30

Kristianstadsbladet - 17 jan 20 kl. 00:01

Kulturbyggnad på Österlen säljs för 7,6 miljonerGamla Kabusa konsthall är såld. Den nya ägaren Britta Sjunnesson från Beddingestrand är konstälskaren som upptäckte att hon hade för lite utrymme hemma för utställningar. Nu blåser hon nytt liv i den gamla byggnaden i Kabusa med utställningar, events och arrangemang av olika slag..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Österlen, Kabusa, Britta Sjunnesson, Beddingestrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturbyggnad, Österlen, säljsför , 7,6miljoner
YA - 12 sep 16 kl. 03:00

Gård på Österlen säljs med andel i vinföretag

Ekesåkra gård, som är hem för Österlenvin, är till salu. Gården i sig har inga vinstockar men säljs tillsammans med 50 procent av ägandet i Österlenvin, som har ett par tusen stockar i området..

YA - 17 jan 20 kl. 00:01

Kulturbyggnad på Österlen säljs för 7,6 miljoner

Gamla Kabusa konsthall är såld. Den nya ägaren Britta Sjunnesson från Beddingestrand är konstälskaren som upptäckte att hon hade för lite utrymme hemma för utställningar. Nu blåser hon nytt liv i den gamla byggnaden i Kabusa med utställningar, events och arrangemang av olika slag..

Kristianstadsbladet - 17 jan 20 kl. 00:01

Kulturbyggnad på Österlen säljs för 7,6 miljoner

Gamla Kabusa konsthall är såld. Den nya ägaren Britta Sjunnesson från Beddingestrand är konstälskaren som upptäckte att hon hade för lite utrymme hemma för utställningar. Nu blåser hon nytt liv i den gamla byggnaden i Kabusa med utställningar, events och arrangemang av olika slag..

Skånskan - 05 jul 16 kl. 06:45

Årets Street Art Österlen goes allmoge

Österlen Konstnärer håller på att skapa graffitikonst vid Christinehofs slotts- och ekopark och i Hammenhög har arbetet med en jättelik väggmålning påbörjats.
Festivalen Street art Österlen goes allmoge pågår hela veckan.26 konstnärer tar sig an 34 träpålar som de bearbetar med sprejburkar och penslar.

Skånskan - 08 maj 17 kl. 23:09

Österlen lägger ner sin elitverksamhet

BORDTENNIS Österlens BTK lägger hela sin elitsatsning. ERWP.fif(0)– Ett tungt beslut att fatta, medger Peter Johansson, klubbens ordförande.

YA - 16 feb 13 kl. 06:30

Österlen från startpallen

Foto:
Överkalix. Pajala. Borgholm.

Kristianstadsbladet - 03 nov 12 kl. 20:42

En upplyst kväll

Foto: Annica Jönsson
Alla helgons dag uppmärksammas på olika sätt i bygden. I Linderöd har byagillet placerat ut 500 ljuskällor längs med vägarna.
I korsningen med E22 lyser det åt alla håll i Linderöd.

Skånskan - 28 jun 16 kl. 16:11

”Dråpligt komiskt i bästa Monty Python-anda”

Kultur Marsvinsholmsteatern har fått en lätt förkylning. Men publiken kan vara lugna – i årets sommarteater Nysningen, av Anton Tjechov, där flera av karaktärerna ställer till det för sig, är det bara skratten som ska vara smittande.
– Det blir drastiskt och dråpligt komiskt i bästa Monty Python-anda, säger regissören Aksel Morisse.

Skånskan - 13 jan 19 kl. 17:29

SMHI varnar för plötslig ishalka

Väder SMHI varnar för plötslig ishalka i Skåne.
Från midnatt kan det blir ordentligt halt då det klarar upp och temperaturerna sjunker. Definition för Varning klass 1 plötslig ishalka
Väderförhållanden som medför plötslig ishalka, exempelvis underkylt regn, regn på kalla vägbanor eller regn som följs av snabbt tillfrysande vägbanor.

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 13 kl. 09:54

New Orleans-musik i Mariakyrkan

På onsdagskvällen är det dags för sommarkonsert i Mariakyrkan. Klockan 20 börjar Dreamboat jazzband från Österlen spela New Orleans-jazz och gospel. Ensemblen har funnits i över 20 år och besöker Mariakyrkan för tredje gången.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Med hästens hjälp synas vår tid

När konstnärerna Anna Brag och Gertrud Alfredsson möts i en gemensam utställning på Kristianstads konsthall står hästen i centrum. Och samtidigt... inte.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Hur mår journalistiken? Lukas Ernryd från USA

I USA försvann 25 procent av journalistkåren mellan åren 2008 och 2018. Kristianstadsbladets journalist Lukas Ernryd åkte dit för att göra studiebesök på två vitt skilda redaktioner; lokala tv-kanalen Fox11 och nonprofit-tidningen Fairwarning..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:18

Essä: Det våras för undergången

Hur ter sig framtiden? De senaste åren har flera nordiska dystopier – i såväl skönlitteratur, filmer, serier som i poddar – fått stor uppmärksamhet. Men vad är det för framtidsbilder som målas upp?

Kristianstadsbladet - 23 feb 20 kl. 18:55

Frustrerande övertydlig kärlekshistoria

Linda Holmes debuterar med en roman som flödar över av naiv dialog, menar Anne Pihlo som läst ”Evvie Drake börjar om”..

Kristianstadsbladet - 23 feb 20 kl. 18:55

Heta känslor i glossiga miljöer i ny svensk romance

Heléne Holmströms nya bok är en klassisk romance med heta känslor i glossiga miljöer, men ”Sikta högt” har också tänkvärda saker att säga om att våga drömma och börja om efter tunga motgångar. .

Kristianstadsbladet - 23 feb 20 kl. 18:57

Bilderboken om stadslivet sprakar av färg

Bildverket ”Staden” belyser hur staden förändras och är i ständig rörelse. Eva Wahlström har läst..

Kristianstadsbladet - 23 feb 20 kl. 18:58

Det sprakar om tredje barnboken om Kerstin

En åttaårig flickas möte med döden skildras initierat och omsorgsfullt i Helena Hedlunds ”Kerstin, livet och döden”. Ämnet är tungt men författaren hanterar det med spirituell lätthet och inte utan humor. Realismen göds av en frodig fantasi, skriver Peter Grönborg..

Kristianstadsbladet - 23 feb 20 kl. 18:45

Barn i framtida flyktingläger fängslar

”Lilo” är en långsam postapokalyptisk berättelse med ett språk som fängslar. Lisa Marques Jagemark läser en debutroman som hittar en egen väg genom genren..

Kristianstadsbladet - 22 feb 20 kl. 00:10

Förvirrat med hen-skylt på toa

Nya tider, nya seder. Jag var på musikalpremiär förra helgen och blev förvirrad när jag skulle gå på toaletten före föreställningen. Toaletten hade en hen-skylt, fast det fattade jag såklart inte.

Kristianstadsbladet - 20 feb 20 kl. 14:12

Jönson och Sem-Sandberg kan få nordiskt pris

De svenska författarna Steve Sem-Sandberg och Johan Jönson är nominerade till Nordiska rådets litteraturpris..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.