PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 09:15

PrivataAffärer - 17 jan 20 kl. 09:38

Carnegie: Därför ska du sälja HolmenCarnegie konstaterar att aktien gått upp nästan 60 procent sedan starten av 2019, trots att konsensus och Carnegies egna estimat har sänkts under samma period. ”Omvärderingen av skogstillgångarna (bokförda värdet upp) och aktieåterköpsprogrammet gav stöd till aktien under 2019. Nu är det dags att fokusera på resultat- och kassaflödesutsikterna, som enligt oss i stora drag är oförändrade från början av 2019”, skriver Carnegie i morgonbrevet. Holmen handlas ner cirka 3,5 procent under den inledande handeln på fredagen.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Holmen, Carnegies, Carnegie

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: CarnegieDärför ska du , sälja, Holmen
PrivataAffärer - 04 okt 19 kl. 06:33

Carnegie: Köpläge i massa- och pappersjätten

Carnegie skriver att skogsbolagen varit börsvinnare sedan i somras. Bolagens skogstillgångar hamnade i fokus efter affären i juni då Billerud sålde skog för 12 miljarder till pensionsförvaltaren AMF. Och störst andel skog bland börsbolagen har just nu SCA och Holmen följt av Stora Enso.

Affärsvärlden - 11 jan 13 kl. 13:53

Carnegie flaggar upp i Holmen

Carnegie har ökat sitt innehav i Holmen från cirka 3,99 miljoner till cirka 4,32 miljoner aktier..

PrivataAffärer - 06 nov 19 kl. 10:00

Förvaltarens svidande kritik mot analytikerkårens syn på Holmen

Den stora nyheten i Holmens delårsrapport häromveckan var inte att resultatet var bättre än väntat. Det var i stället det faktum att bolagets skogsinnehav värderades upp till drygt dubbla det tidigare värdet. Det fick aktien att lyfta nästan 8 procent på rapportdagen och sett en månad tillbaka i tiden är kursen nu upp över 26 procent.

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 09:56

Carnegie höjer SCA till köp

Investmentbanken förutser förbättrad lönsamhetsutveckling för SCA under nästa år och tror att analytikernas estimat i allmänhet har hittat botten. Carnegie tror å sin sida att SCA:s vinst per aktie kommer att öka med 17-19 procent under de två kommande åren. Här hänvisas till stigande massapriser, stabiliserade priser på kraftliner och tryckpapper i kombination med minskade inputkostnader.

PrivataAffärer - 17 jan 19 kl. 22:25

Carnegie Fonder lägger ner Afrikafond

När Carnegie Afrikafond startades 2006 fanns en optimistisk syn bland investerare gällande Afrika. Efterfrågan på råvaror var stark, flera länder genomgick demokratiseringsprocesser och regelverk kring äganderätt och företagande stärktes. Men sedan har utvecklingen varit knackigare.

PrivataAffärer - 04 jul 18 kl. 07:29

Carnegie minskar risken i portföljerna

Ett handelskrig som snarare ökar än avtar kan komma att slå mot bolagens vinster och därmed även tillväxten i världen. Intensiteten i åtgärder och motåtgärder fortsätter sannolikt fram till det amerikanska mellanårsvalet i november, Från stål- och aluminiumtullar har handelskriget spridit sig till biltullar och eventuella nya tullar mot Kina, som också är målet för Trumps retorik. Den amerikanska ekonomin är dock stark men Carnegie Private Banking anser att ekonomin växer över sin potential, samtidigt som den nye Fedchefen Jerome Powell talar om ännu högre räntor och snabbare räntehöjningstakt än tidigare.

Dagens PS - 03 dec 18 kl. 10:55

Carnegie: Konkurs kan inte uteslutas

Det är både nödvändigt och ”väldigt väntat” att Starbreeze vd Bo Andersson Klint lämnar spelutvecklingsbolaget. Detta efter ”flera strategiska misstag och spelförseningar under de senaste åren”, skriver Carnegie i en kommentar. Starbreeze meddelade tidigare under måndagen att styrelsen och Bo Andersson Klint har kommit överens om att han ska lämna vd-posten.

Affärsvärlden - 17 jan 20 kl. 10:26

Därför sänker Carnegie skogsbolaget

Carnegie sänker sin rekommendation för Holmen till sälj från behåll. Riktkursen dras ned till 220 från 235 kronor..

PrivataAffärer - 27 jul 15 kl. 11:28

Carnegie: Därför ska du sälja Lundin Petroleum

Carnegie ger rådet att sälja Lundin Petroleum och i stället köpa den norska sektorkollegan DetNor. Det framgår av ett morgonbrev från investmentbanken....

Affärsvärlden - 11 maj 17 kl. 07:03

Nordic Capital vill sälja innehavet i Capio

Nordic Capital har anlitat Carnegie och SEB för att undersöka förutsättningarna att sälja den resterande delen av innehavet i Capio. Det framgår av ett pressmeddelande från Carnegie..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Här är onsdagens köprekar och analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Fagerhult till köp från tidigare behåll. Riktkursen är oförändrat 65 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Kraftigt ökande förvaltningsresultat för SBB

Driftöverskottet blev 362 miljoner kr (274) och förvaltningsresultatet uppgick till 137 miljoner (28). Efter skatt blev resultatet 1.287 miljoner kr (691).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Poolia: Sämre resultat men högre utdelning

Nettoomsättningen uppgick till 393 miljoner kr (476). Rörelseresultatet blev 4,2 miljoner kr (6,3) och rörelsemarginalen var 1,1 procent (1,3). Resultatet före skatt uppgick till 3,5 miljoner kr (4,9).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Stillfront ökade vinsten

Jämförelsestörande poster uppgick till -5 miljoner kronor (-5) och avskrivningar av förvärvsrelaterade poster uppgick till 38 miljoner (-9). Rörelseresyultatet (ebit) blev 135 miljoner kronor (123). Nettoomsättningen i kvartalet blev 551 miljoner kronor (366).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Embracer i mångmiljardaffär

Köpeskillingen består av ett initialt belopp om 150 miljoner dollar, varav 100 miljoner betalas kontant och resten utgörs av drygt 6,2 miljoner B-aktier i Embracer. Därutöver kan en tilläggsköpeskilling, förutsatt att överenskomna milstolpar uppfylls, om högst 375 miljoner dollar falla ut, där 100 miljoner dollar är en kontantdel som kan betalas ut två år efter affärens genomförande. Resten av det eventuella tillägget utgörs av aktier i Embracer och vissa av milstolparna kan falla ut sex år efter affären.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Aktie-Ansvar: Strategibyte från verkstad till skog

I investeringsstrategin för februari skriver Lars-Erik Lundgren att han tror på en sidledes konjunktur under den närmste framtiden, och att Aktie-Ansvar därför underviktat verkstad och sencykliska bolag till förmån för skogsbolagen. Ökande miljöhänsyn gör att vår syn på skogen kommer att förändras, menar han. Samtidigt befinner sig massamarknaden på botten, men har visat en del tecken på återhämtning.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nordea: Överdriven kursnedgång för Catena Media

Det skriver Nordea, med en köprekommendation på aktien sedan tidigare, i en kommentar till affiliatebolagets kursras efter tisdagens vinstvarning. ”Samtidigt som den sekventiella tillväxten inte var så hög som vi hade väntat oss för fjärde kvartalet, så lyckades bolaget att växa i förhållande till det tredje kvartalet”, skriver Nordea. Den justerade ebida-resultatet, exklusive nedskrivningarna som föranledde vinstvarningen, på 11,8 miljoner euro är förvisso under Nordeas estimat om 12,7 miljoner euro, men resultatet var samtidigt, precis som tillväxten, en förbättring jämfört med det tredje kvartalet, konstaterar banken.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ecomb handelsstoppad

Vid tidpunkten för handelsstoppet hade aktien stigit med över 95 procent för dagen. Det framgår av Infront. Bolaget är verksamt inom effektivisering av förbränningsprocesser inom industrisektorn  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Kepler/Swedbank: Styrkebesked från fastighetsbolagen

Det är fastighetsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux som gjort analyserna. Han ser att det fanns en oro på marknaden inför rapporterna, eftersom en del fastighetsbolag redovisade fallande nettouthyrning under tredje kvartalet. – Kommer det fler rapportsäsonger som den här blir inte värderingar ett tillräckligt argument för att man ska sälja sektorn, säger han.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Trading Direkt – om börsens bästa teleoperatör

Teknisk analys i tisdagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, KOPPAR, GULD, OLJA, Telia, Tele2, Elisa, Telenor, SSAB, EG7 (fd. Toadman), Azelio, Trelleborg, Tesla, TerraNet, Ferroamp, Astrazeneca, Millicom, Oncopeptides.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.