Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 18 February, 20:53

Cornucopia - 17 jan 20 kl. 08:44

Ellevio och E.On sänker elnätpriserna - men inte statliga VattenfallElnätsjättarna Ellevio och E.On sänker sina elnätpriser efter åtstramade regler från svenska regeringen via Elnätsinspektioenn.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Vattenfall, Ellevio, Elnätsinspektioenn, Stockholm, SEK, Västra Svealand, Ny Teknik, Elmarknadsinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elleviooch , E.On, sänker, elnätprisernamen inte , statliga, Vattenfall
Cornucopia - 24 maj 17 kl. 10:19

FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm

Elnätmonopolisten Ellevio har beslutat att inte höja elnätpriserna utanför Stockholm för första gången. Fast det handlar bara om att man inväntar ett myndighetsbeslut om att få höja elnätpriset så alla betalar lika mycket.
Nu blev det konstigt.

Cornucopia - 13 okt 15 kl. 19:59

Icke-inflationen: Även Vattenfall höjer elnätpriserna med 11%

Icke-inflationen slår till igen. Nu följer Vattenfall efter Ellevio med en andra höjning av elnätpriset i år. Prishöjningen är 11% och har förstås ingenting med Vattenfalls katastrofala affärer på kontinenten att göra, utan på något mystiskt sätt har Vattenfall nu upptäckt att deras elnät är eftersatt sedan miljarder pumpats in i projekt nere i Europa.

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 09:50

Replik från Ellevio - endast 9% höjning av elnätpriserna

Nedanstående är en replik från Ellevio angående förra veckans blogginlägg om 16% prishöjning. I sedvanlig ordning försöker jag publicera eventuella officiella repliker.

Avsändare är Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Cornucopia - 16 jul 17 kl. 15:16

Icke-inflationen: Vattenfall höjer elnätpriserna med 6% (igen)

Icke-inflationen fortsätter sitt segertåg genom Sverige. Nu höjer statliga Vattenfall sina elnätpriser igen, denna gång blir det 6% från årsskiftet.
Vattenfall skyller höjningarna på att 87% av deras elnätabonnenter i norr har haft elavbrott det senaste året och 64% totalt i landet.

Cornucopia - 05 jul 15 kl. 13:51

Skäliga elnätpriser? Ellevio 93% dyrare än grannen

En läsare har tittat på hur mycket dyrare elnätavgifter vederbörande har för att bo på fel sida om kommungränsen Kungsbacka - Varberg. Det landar i att Ellevios elnätpriser i Kungsbacka är 93% dyrare än Varbergs Energis elnät tre kilometer bort. Priserna kallas ändå för skäliga och är alltså tillåtna.

Cornucopia - 05 jul 16 kl. 10:40

Ellevio: Det kan bli lägre elnätpriser på landsbygden

Ellevio ser möjligheter för lägre elpriser på landsbygden framöver, sedan ett domstolsutslag gett dem möjlighet att börja en utjämning mellan elnätpriserna mellan stad (Stockholmsområdet främst) och landsbygden. Dock vill man på sikt få högre avkastningskrav än de 4.53% som är reglerat tillåtet idag, vilket i så fall kommer höja allas elnätpriser.

Cornucopia - 09 jul 15 kl. 12:26

Ellevio - Sveriges lönsammaste större bolag?

Under ursäkten att prishöjningarna är skäliga har  numera AP-fondsägda Ellevio, tidigare Fortum Distribution, flera gånger höjt priset på sina elnättjänster det senaste halvåret. Detta trots att man verkar varit ett av Sveriges lönsammaste storbolag 2014, vilket väcker frågan om vad som är skälig elnättaxa.
Baserat på Fortums årsredovsining 2014 får man fram följande siffror för förra året, för det som idag utgör Ellevio.

Cornucopia - 18 maj 17 kl. 17:16

Icke-inflationen: I snitt 7.5% högre elnätpriser i landet

Årets sk Nils Holgersson-undersökning har nu presenterats. Elnätpriserna höjdes i snitt med 7.5% riket runt, med i snitt högre höjningar hos de tre stora elnätbolagen Ellevio, Vattenfall och E.

Cornucopia - 17 jun 15 kl. 13:54

Fortum Distribution byter namn till El Dummio

Så var försäljningen av Fortums svenska lokala prishöjande elnätmonopol färdig. Namnet på det nya bolaget blir El Dummio1.. Men det finns hopp för den som inte vill se sina nätavgifter höjas sextio gånger snabbare än inflationen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Volvo Car-underleverantör i Trollhättan i rekonstruktion - kan ej leverera på grund av coronaviruset

Ett första konkret svenskt företagsoffer för coronavirusutbrottet i Kina hittas nu i Trollhättan. Spectra Premium, som är underleverantör till Volvo Cars, har satts i företagsrekonstruktion eftersom de itne kan leverera bränsltankar till Volvo Cars på grund av coronaviruset. 100 anställda berörs och får nu statlig lönegaranti.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Malmö: Svagaste januari för lägenhetspriserna sedan 2012 - bra månad för villor

Bostadspriserna i Malmö spretar. För lägenheter var siffrorna mycket svaga och visade på den lägsta uppgången i priserna sedan 2012. Villor kom dock in starkare än de brukar i januari, som normalt är årets starkaste månad för bostadspriserna.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Apple vinstvarnar på grund av coronaviruset - når inte sina prognoser - tillgång till iPhone begränsad

Apple vinstvarnar enligt ett pressmeddelande. Man uppger nu att man inte kommer nå sin prognos från den 28:e januari på grund av coronaviruset, som innebär att man inte kan tillverka iPhone i normal takt, och på grund av att kineserna dragit ner på sin konsumtion.
En Apple-logga.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 är den näst sämsta någonsin, kraftigt under säsongsmedlet på +2.

Cornucopia - Igår: 16:21

Enkät: Har du personligen fått det bättre sedan 2017?

Dags för en liten enkät. Har du personligen fått det bättre sedan 2017? Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 15:12

Icke-inflationen: Höjd sophämtningstaxa i Västervik med 55%

Den hyllade icke-inflationen firar en stor seger i Västerviks kommun, som  höjer priserna med 55% om man komposterar sitt eget avfall.Soptunnor.Någon officiell inflation att tala om finns förstås inte, så egentligen har inte Västervik kommun höjt soptaxorna för villor med mellan 55% om man har ett 140-liters kärl.

Cornucopia - Igår: 11:53

Nya börsrekord under förmiddagen

Förmiddagen har än så länge bjudit på nya börsrekord, även om Stockholmsbörsen sedan fallit tillbaka lite igen.Bullen är stark.I sammanhanget kan man fråga sig om centralbankerna hittat den perfekta lösningen på allt - permanenta krisräntor och så kallad kvantitativa lättnader så fort marknaden kräver högre räntor.

Cornucopia - Igår: 09:13

Försäljningen av digitala böcker ökade - själv var 64% av antalet digitalt

Förläggareföreningens rapport om bokförsäljningen 2019 visar på ökad försäljninng under 2019, både i antal och pengar. Det är framför allt de digitala abonnemangstjänsterna som ökade. Justerar man försäljnignen i pengar för inflationen och/eller BNP är dock inte tillväxten imponerande.

Cornucopia - I förrgår: 19:24

Att vara statsminister är att ta ansvar - inte skylla på andra

Att vara statsminister är att ta ansvar för landet, så som det är idag och oavsett vad som kommit innan. Det är därför beklämmande att se hur Sverige har en statsminister som efter snart sex år vid makten väljer att skylla på tidigare regeringar i väldigt långsökta resonemang. Politiker får gärna skylla på andra, men då ska man inte inneha en ministerpost, som innebär att ta ansvar för landet.

Cornucopia - I förrgår: 11:01

Lite långvarigare strömavbrott - batteribackup inkopplad

Det smällde till rätt rejält här för en stund sedan, elledningarna gungade till och strömmen bröts. Lågtrycket Dennis drog ner en fullvuxen trettiometers tall, som slet av ledningen upp hit. Så nu är batteribackup inkopplat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.