YLE > Svenskfinland

Thursday, 27 February, 12:59

YLE - 16 jan 20 kl. 15:50

Pälsfarmare fortsätter protestera mot transport av blårävar till Kina – höll vakt över nattenPälsfarmarnas protest mot transporten av ett par tusen blårävar som ska föras från Karleby till Kina fortsätter idag. Några pälsfarmare har vaktat transportbilarna på en bensinstation hela natten och rävarna har ännu inte lastats..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kina, Karleby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pälsfarmarefortsätter , protesteramot , transportav , blårävartill , Kina, höll vakt över natten
YLE - 16 jan 20 kl. 15:50

Pälsfarmare protesterar mot transport av blårävar till Kina – Myndigheter: djurexport övervakas noggrant

Pälsfarmare samlades i Karleby på torsdagseftermiddagen för att försöka stoppa en transport av blårävar till Kina. Pälsfarmarna oroar sig bland annat för djurens välmående under transporten. Myndigheterna försäkrar att djurtransporter granskas noggrant innan de släpps iväg..

YLE - 16 jan 20 kl. 15:50

Pälsfarmare protesterar mot transport av blårävar till Kina – håller vakt över natten

Pälsfarmare samlades i Karleby på torsdagseftermiddagen för att försöka stoppa en transport av blårävar till Kina. Pälsfarmarna oroar sig bland annat för djurens välmående under transporten. Myndigheterna försäkrar att djurtransporter granskas noggrant innan de släpps iväg.

YLE - 24 apr 17 kl. 05:14

Mats Nylund: Det finns ingen gräddfil för pälsfarmare

För en svinfarmare som inte följer miljöbestämmelser blir det konsekvenser. Men i Jakobstad leder pälsfarmare orenat vatten förbi reningsverk utan påföljder. Trots det säger riksdagsledamot Mats Nylund (SFP) att det inte finns någon gräddfil för pälsfarmare.

YLE - 11 sep 18 kl. 18:12

Etik och moral diskuterades under Svenska Yles debatt om pälsnäringen – "Visst känner man sig påhoppad" säger pälsfarmare

Det blev häftig debatt om pälsnäringen på tisdagen, när pälsfarmare, politiker och djurrättsaktivister diskuterade pälsnäringens framtid i Nykarleby. Ansvar och respekt för företagarna var ämnen som lyftes upp..

YLE - 31 mar 16 kl. 11:34

Kauppalehti: Affärer med Ahola Transport aktier har backats på börsen

Två små affärer med Ahola Transports aktier har backats av marknadsövervakningen vid Nasdaq First Notes marknadsplats i Helsingfors. Missförstånd mellan köp i svenska kronor och euro ledde till en nästan tiofaldig kursökning för Karlebyföretaget och marknadsövervakningen reagerade. Aktieförsäljningen fortsätter på börsen Marknadsövervakningen har enligt vd Hans Ahola vid transportföretaget Ahola Transport reagerat på två mindre affärer som bara omfattar några hundra aktier.

YLE - 31 mar 16 kl. 11:34

Affärer med Ahola Transport aktier har backats på börsen

Två små affärer med Ahola Transports aktier har backats av marknadsövervakningen vid Nasdaq First Notes marknadsplats i Helsingfors. Missförstånd mellan köp i svenska kronor och euro ledde till en nästan tiofaldig kursökning för Karlebyföretaget och marknadsövervakningen reagerade. Aktieförsäljningen fortsätter på börsen Marknadsövervakningen har enligt vd Hans Ahola vid transportföretaget Ahola Transport reagerat på två mindre affärer som bara omfattar några hundra aktier.

Magazin24 - 19 apr 13 kl. 09:29

Transport stannar Sverige för att köra sönder märket

Om Transports varsel om storstrejk. Transports varsel om storstrejk från 24 april handlar om en sak: Att knäcka industrins märke för löneökningarna. Vad LO-förbund som IF Metall, Handels och Seko har gjort upp på i avtalsrörelsen spelar ingen roll.

BT - 23 apr 13 kl. 14:39

Transport kräver orimligt mycket

Transports varsel om storstrejk från 24 april handlar om en sak ? att knäcka industrins märke för löneökningar. Vad LO-förbund som IF Metall, Handels och Seko har gjort upp på i avtalsrörelsen spelar ingen roll.

YLE - 20 sep 13 kl. 05:16

Tvära kast för pälsfarmare: rik ett år, fattig nästa år

På torsdagen betingade blårävsskinnen rekordhöga priser på skinnauktionen i Vanda: 226 euro för ett enda skinn blev medelpriset. Just nu är farmarna rika, men det är inte länge sen de var fattiga, priset var då bara 45 euro skinnet och farmen gav ingen inkomst. - Det är otroligt så det svänger, kommenterar rävfarmaren Greger Spik i Kronoby rekordpriserna på rävskinn.

YLE - 18 jan 19 kl. 04:35

Pälsfarmare: "Kriserna var inte så långa förr"

SÖP:s traditionella skinnutställning ordnades i Munsalagården i Nykarleby på torsdagen. Stämningen var inte på topp men en viss tveksam optimism kunde skönjas..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Läkare: Österbottens första coronafall kommer inom närmaste veckorna

Det är mycket sannolikt att Österbotten inom de närmaste veckorna kommer att ha misstänkta fall av coronavirus. Och ganska säkert även positiva resultat, säger infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus..

YLE - 2 timmar sedan

Stor fiskodling planeras utanför Kaskö – ska producera en miljon kilo fisk årligen

En fiskodling ute till havs planeras i Kaskö. Det är det åländska företaget Nordic Trout som har inlett tillståndsprocessen..

YLE - 3 timmar sedan

Kasköbor oroliga över avverkningar på Sälgrund: "Vi vill inte att det ska se ut så här"

Planerade skogsgallringar på det populära rekreations- och turistmålet Sälgrund i Kaskö har väckt kritik och ett invånarinitiativ har startats. Enligt beslutsfattare i staden är gallringar ändå nödvändiga..

YLE - 21 timmar sedan

Nu kan misstänkta coronafall undersökas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors - såhär förbereder sig Svenskfinland för eventuella fall

Nu kan man undersöka blodprov tagna av möjliga coronafall även på universitetssjukhusen i Tammerfors och Åbo..

YLE - 21 timmar sedan

Sallad och smörgåsar till mat och regelbundna hälsokontroller - ålänningar och österbottningar berättar om livet i karantän

Finländarna på hotellet i Teneriffa har nu suttit i karantän i över ett dygn efter att en italiensk hotellgäst testade positivt för corona-viruset. Informationen är knapphändig och mat levereras i påsar till rummen. När de får åka hem vet ingen..

YLE - Igår: 12:26

70-årig man på snöskoter körde genom isen i Korsholm

En snöskoterförare kunde räddas ur vattnet i Hylpetfjärden i Korsholm på onsdagen. En pilkfiskare bevittande snöskotern köra genom isen och efter det hördes rop på hjälp..

YLE - Igår: 10:31

Upprop för skogen på Sälgrund i Kaskö – motsätter sig stadens planer på avverkning

Dryga 50 personer har skrivit under en namninsamling mot skogsavverkning på Sälgrund i Kaskö. De som står bakom adressen vill bevara naturen både för djur och för rekreation..

YLE - Igår: 05:12

Karleby kan tvingas låta finskspråkiga barn gå i svenska högstadiet – kritiken mot stadens språkbad fortsätter

Staden tar inte missnöjet med språkbadet i svenska på allvar, anser föräldrar i Karleby. För andra gången vänder föräldrarna sig nu till Regionförvaltningsverket. Det kan leda till att Karleby tvingas tillåta barn från språkbadet att gå högstadiet på svenska..

YLE - Igår: 18:14

Världscupen en viktig morot för Julia Häger – litar på formen trots förkylning efter skrällsilvret: ”Men det är svårt att säga var jag ligger”

I FM-sprinten i Vörå var IF Minkens Julia Häger näst snabbast av alla. Nu får hon ladda upp för säsongens första världscupstävling – där ett distanslopp för första gången står på programmet. Tidigare har det ju varit över på några minuter, säger hon för Yle Sporten..

YLE - Igår: 15:19

Åländska Harriet Strandvik ser poliser och kravallstaket runt isolerade hotellet på Teneriffa, men håller sig lugn – "Det känns overkligt"

Bland de tusen turister som försatts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa finns Harriet Strandvik från Åland, som sitter inlåst på sitt hotellrum tillsammans med sin man och två barn, samt Lena Smeds-Furu och Peter Furu från Jakobstad. De säger att det råder brist på både information och mat, men att familjerna väntar tålmodigt på att få besked om när de får åka hem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.