YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 February, 23:17

YLE - 17 jan 20 kl. 05:03

Mild vinter sparar inte nödvändigtvis pengar för gatuunderhållet: "Vi får sanda nästan varje dag och har massor med nya gropar i våra vägar"Man skulle kanske tro att bristen på snö gör att gatuunderhållet i kommunerna besparas mycket arbete och att man därmed också sparar pengar. Men istället är det ofta halt och behöver sandas. Och på sikt far vägytorna riktigt illa..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mild, vinter, spararinte , nödvändigtvis, pengarför , gatuunderhålletVi , får sanda nästan varje dag och har massor med nya gropar i våra vägar
YLE - 09 feb 17 kl. 05:09

Januari var en mild månad i Österbotten

Januari månad var 2-4 grader varmare än normalt i hela landet. Den allra största avvikelsen uppmättes i Österbotten. Enligt mätningarna har uppvärmningsbehoven av fastigheter ända sedan 1987 i huvudsak varit lägre än normalt.

YLE - 22 jul 16 kl. 06:12

Stora båtmotorer blir vanligare – ekonomisk körstil sparar flera liter bränsle i timmen

Motoreffekten för nyregistrerade båtar har ökat sedan början av förra året och större motorer betyder större bränsleförbrukning. Enligt Jussi Lehti, servicechef på båtförsäljningsföretaget Waltic, går det med några enkla knep att spara över 10 liter bränsle per körtimme med en vanlig motorbåt. Mellan januari och juni registrerades det 2 056 nya motorbåtar i Finland, visar siffror från Trafiksäkerhetsverket.

YLE - 10 maj 17 kl. 11:40

Alpo Suhonen: Jag tror att NHL är med i OS nästa vinter

När den enda finländska tränaren som någonsin varit chefstränare i NHL – eller assisterande dito för den del – säger sig tro på att NHL-spelarna uppenbarar sig i Pyeonchang är det skäl att lyssna. Alpo Suhonen har dessutom coachat Lejonen bland annat i OS, så perspektiv finns. Andra januari 1978 gick det hett till inne i Helsingfors ishall på Nordenskiöldsgatan.

YLE - 27 jan 15 kl. 04:38

Vasa centralsjukhus sparar på bäddplatser och personal

I och med beslutet om att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus fortsätter har sjukhuset minskat på närmare femtio bäddplatser. Det igen påverkar personalbehovet. Personalen arbetar under allt hårdare press.

YLE - 28 nov 15 kl. 09:45

Vissa förköper sig - andra sparar

Finländarna konsumerar allt mera. Detta trots att de ekonomiska trenderna i övrigt pekar neråt. Men vad är hållbar konsumtion och vad är ändamålsenligt för national- och privatekonomin?

YLE - 18 apr 16 kl. 08:38

Vasa stad sparar och stänger gruppfamiljedaghem

När småbarnspedagogiken i Vasa ska spara drygt 700.000 euro betyder det att flera gruppfamiljedaghem kommer att stängas. Ett av gruppfamiljedaghemmen som ska stängas är Nyckelpigan, där går Katri Hansells son.

YLE - 29 dec 16 kl. 05:00

Slutlunchat för denna vinter i Dalsbruk

I Dalsbruks hamn håller ms Stella på att lossa. Isen har ännu inte lagt sig över Bruksfjärden och solen skiner från en klarblå himmel. Från det gula stenhuset sprids doft av bacon och inne på restaurangen sitter män i arbetsoveraller och njuter av lunchmaten.

DI - 20 apr 18 kl. 14:18

Byggmax vd: En kall vinter betyder inte dålig årsförsäljning

Byggmax, vars vinstvarning för drygt två veckor sedan pressade ner aktiekursen rejält, fick nytt liv på börsen efter fredagens kvartalsrapport. Försäljning och resultat är ned i linje med vad som aviserats, men vd Mattias Ankarberg påpekar att ett svagt första kvartal inte nödvändigtvis ger ett dåligt helår. .

Cornucopia - 03 feb 20 kl. 13:37

Elbil och vinter: Avfrostning strålkastare

Ett problem vintertid med elbilar är att de inte genererar en massa överskottsvärme. Uppvärmning av kupé är inte ett problem, men exempelvis så värms inte motorhuven upp av motorn, och inte heller strålkastarna. Med bara energieffektiva LED-strålkastare blir det helt enkelt värme nog för att smälta frost eller snö och både strålkastare såväl motorhuv kan behöva manuellt röjas från snö.

Cornucopia - 06 jul 19 kl. 11:48

Tidsaspekten - "Börsen går alltid upp på sikt"

Vad många missar när de snällt tänker sitta kvar i den så kallade bankbåten, eftersom börsen alltid går upp på 30-40 års sikt, är tidsaspekten, och varför man sparar och investerar. Att det tog några decennier för börsen att återhämta sig efter kraschen 1929 var en klen tröst om man behövde pengarna innan dess. Och Hexagon sägs vara första offret för handelskriget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Nu kan misstänkta coronafall undersökas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors - såhär förbereder sig Svenskfinland för eventuella fall

Nu kan man undersöka blodprov tagna av möjliga coronafall även på universitetssjukhusen i Tammerfors och Åbo..

YLE - 8 timmar sedan

Sallad och smörgåsar till mat och regelbundna hälsokontroller - ålänningar och österbottningar berättar om livet i karantän

Finländarna på hotellet i Teneriffa har nu suttit i karantän i över ett dygn efter att en italiensk hotellgäst testade positivt för corona-viruset. Informationen är knapphändig och mat levereras i påsar till rummen. När de får åka hem vet ingen..

YLE - 10 timmar sedan

70-årig man på snöskoter körde genom isen i Korsholm

En snöskoterförare kunde räddas ur vattnet i Hylpetfjärden i Korsholm på onsdagen. En pilkfiskare bevittande snöskotern köra genom isen och efter det hördes rop på hjälp..

YLE - 12 timmar sedan

Upprop för skogen på Sälgrund i Kaskö – motsätter sig stadens planer på avverkning

Dryga 50 personer har skrivit under en namninsamling mot skogsavverkning på Sälgrund i Kaskö. De som står bakom adressen vill bevara naturen både för djur och för rekreation..

YLE - 18 timmar sedan

Karleby kan tvingas låta finskspråkiga barn gå i svenska högstadiet – kritiken mot stadens språkbad fortsätter

Staden tar inte missnöjet med språkbadet i svenska på allvar, anser föräldrar i Karleby. För andra gången vänder föräldrarna sig nu till Regionförvaltningsverket. Det kan leda till att Karleby tvingas tillåta barn från språkbadet att gå högstadiet på svenska..

YLE - Igår: 18:14

Världscupen en viktig morot för Julia Häger – litar på formen trots förkylning efter skrällsilvret: ”Men det är svårt att säga var jag ligger”

I FM-sprinten i Vörå var IF Minkens Julia Häger näst snabbast av alla. Nu får hon ladda upp för säsongens första världscupstävling – där ett distanslopp för första gången står på programmet. Tidigare har det ju varit över på några minuter, säger hon för Yle Sporten..

YLE - Igår: 15:19

Åländska Harriet Strandvik ser poliser och kravallstaket runt isolerade hotellet på Teneriffa, men håller sig lugn – "Det känns overkligt"

Bland de tusen turister som försatts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa finns Harriet Strandvik från Åland, som sitter inlåst på sitt hotellrum tillsammans med sin man och två barn, samt Lena Smeds-Furu och Peter Furu från Jakobstad. De säger att det råder brist på både information och mat, men att familjerna väntar tålmodigt på att få besked om när de får åka hem..

YLE - Igår: 14:56

Beredskapen mot coronaviruset god vid de österbottniska centralsjukhusen – infektionsläkare efterlyser snabbare diagnostiseringsmetoder

Vid de österbottniska centralsjukhusen förbereder man sig på att ta emot eventuella smittade av coronavirus. Juha Salonen, infektionsöverläkare på Vasa centralsjukhus, hoppas på effektivare metoder för att diagnostisera misstänkta fall..

YLE - Igår: 10:24

Soite svarar på kritiken från Kronoby: Vi gör allt vi kan men kan inte tvinga läkare att byta arbetsplats

Kronoby kan räkna med att Soite gör vad man kan för att få läkare till hälsocentralerna i kommunen. Men trots bonus och nya sorts kontrakt är det svårt att få läkare till Kronoby..

YLE - Igår: 09:01

Efterlysningen 25.2

Bland annat pappersdockor, duschskåp och sidofönster till Fiat 600 efterlystes denna gång. Här hittar du kontaktuppgifterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.