Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 09:10

Cornucopia - 15 jan 20 kl. 15:51

Butiksdöden: Teknikmagasinet begärs i konkurs - julhandelns räkningar knackar på dörren?Efter ytterligare rekonstruktionsförsök begärdes idag Teknikmagasinet i konkurs. 2018 hade man 306 anställda.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Teknikmagasinet, Kom, FireWire, Stefan Löfven, Macforum, Kungsbacka, IT, MSEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Butiksdöden, Teknikmagasinet, begärsi , konkurs, julhandelns, räkningar, knackar, dörren
Dagens PS - 03 jun 19 kl. 10:27

Fler konkurser i Sverige – butiksdöden ett faktum

Antalet konkurser i detaljhandeln ökade med 30 procent jämfört med förra året, visar alarmerande statistik från UC för maj månad.  Det rapporterar Di Digital. Totalt sett har antalet konkurser i Sverige ökat med en procent, men detaljhandeln är hårdast drabbad.

Skånskan - 22 maj 18 kl. 14:00

Butiksdöden ett allt större problem

Butiker i skånska stadskärnor får allt svårare att hävda sig. Det är dels köpcentra, men framför allt e-handeln som gör konventionella butikers ställning osäker. Malmö har haft problemet länge, men även Lund märker av butiksdöden.

Cornucopia - 01 nov 19 kl. 13:58

Butiksdöden: Gamestop avvecklas under kontrollerade former

Butiksdöden fortsätter med ett slag mot många köpcentrum då spelkedjan GameStop avvecklar sin svenska verksamhet. Avveckling ska ske under kontrollerade former under 2020 och ett trettiotal butiker, oftast eller alltid i köpcentrum, lägger ner.
Gamestop, komplett med Minecraftgubbar i och utanför butiken.

Cornucopia - 18 jan 20 kl. 13:08

Butiksdöden på bild: Tomma lokaler i Kungsmässan - och snart blir minst tre till tomma

Dags för lite foton med en butiksdödanekdot från gräddhyllan Kungsbackas köpcentrum Kungsmässan. Flera lokaler gapar tomma både i den äldre och i den nyss färdigställda delen, och inom kort kommer ytterligare tre lokaler gapa tomma - Macforum, konkursade Teknikmagasinet och GameStop.
Kungsmässans nya del.

Aftonbladet - 20 jan 20 kl. 06:08

Butiksdöden: Så hårt slår konkurserna

▸ Allt oftare ser vi stora svenska butikedjor begäras i konkurs. I lokaler som tidigare inhyst leksaks- eller klädaffärer….

Cornucopia - 25 apr 19 kl. 12:08

Butiksdöden: JC i konkurs

Gamla klädbutikskedjan JC avbryter sin företagsrekonstruktion och sätter sig istället i konkurs rapporterar Breakit. Ett trettiotal butiker och cirka 250 anställda berörs. Konkursansökan sker idag på lönedagen den 25:e, så frågan är om de anställda fick sin lön?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Butiksdöden: Ny konkurs på utsatt marknad

Apoteksgruppen har drabbats av sin första konkurs när apoteket Orfeus, nära Hötorget i Stockholm, försätts i konkurs..

Trelleborgs Allehanda - 12 nov 13 kl. 04:01

Butiksdöd ger butiksdöd

Foto: Claes Nyberg
Handelns kris riskerar att skada Trelleborg. Det gäller att vända spiralen innan det är för sent.
Det upprepas så ofta att det har blivit till en floskel, ”Handel föder handel”.

Cornucopia - 26 mar 19 kl. 12:19

Sova-butikernas konkurs - e-handel, bostadsbubblan eller konjunktur?

Sovakoncernens konkurser i huvudbolagets kvarvarande sju egna butiker är en möjlig intressant studie kring butiksdöden. Handlar det om konjunkturen, bostadsbubblans och bostadsbankomatens nedstängning eller om konkurrens från e-handel? Kedjans hälsosammare butiker lever vidare via lite internaffärer inom koncernen.

Länstidningen i Jämtland - 22 mar 18 kl. 16:06

Inredningsbutik i Östersund i konkurs

För knappt två år sedan ville butiksägaren trotsa butiksdöden och flyttade Syster M från Lit till Östersuds stadskärna. Nu har butiken försatts i konkurs..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Valueguard: Svag prisutveckling för både villor och lägenheter i Göteborg

Valueguards data visar på svag säsongsmässig utveckling för både villapriserna och lägenhetspriserna i Göteborg, som gick sämre än normalt för januari månad, som ska bjuda på årets största uppgångar.
En villa i Göteborg.Lägenhetspriserna i Göteborg steg med +1.

Cornucopia - 1 timme sedan

Två veckors bildelar kvar för Jaguar Land Rover - många biltillverkare har stängt fabriker utanför Kina

Jaguar Land Rovers VD sade igår att den brittiske biltillverkaren har bildelar från Kina för ytterligare två veckors produktion, men sedan är det slut på produktionen om inte delar från Kina kommer in igen. I Kina ska deras fabrik klara en vecka när den öppnar igen. Jaguar Land Rover är inte den enda biltillverkaren som medgett problem på grund av coronavirusutbrottet i Kina.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Guldpriset över 500:- SEK per gram

För den som gillar siffermagi, så gick guldpriset över 500:- svenska kronor per gram igår kväll, och kostar just nu 503:82 SEK.Guld.Drivande var en hastig försvagning av svenska kronan mot USD, vilket drar upp guldpriset.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Volvo Car-underleverantör i Trollhättan i rekonstruktion - kan ej leverera på grund av coronaviruset

Ett första konkret svenskt företagsoffer för coronavirusutbrottet i Kina hittas nu i Trollhättan. Spectra Premium, som är underleverantör till Volvo Cars, har satts i företagsrekonstruktion eftersom de itne kan leverera bränsltankar till Volvo Cars på grund av coronaviruset. 100 anställda berörs och får nu statlig lönegaranti.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Malmö: Svagaste januari för lägenhetspriserna sedan 2012 - bra månad för villor

Bostadspriserna i Malmö spretar. För lägenheter var siffrorna mycket svaga och visade på den lägsta uppgången i priserna sedan 2012. Villor kom dock in starkare än de brukar i januari, som normalt är årets starkaste månad för bostadspriserna.

Cornucopia - Igår: 07:55

Apple vinstvarnar på grund av coronaviruset - når inte sina prognoser - tillgång till iPhone begränsad

Apple vinstvarnar enligt ett pressmeddelande. Man uppger nu att man inte kommer nå sin prognos från den 28:e januari på grund av coronaviruset, som innebär att man inte kan tillverka iPhone i normal takt, och på grund av att kineserna dragit ner på sin konsumtion.
En Apple-logga.

Cornucopia - Igår: 06:44

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 är den näst sämsta någonsin, kraftigt under säsongsmedlet på +2.

Cornucopia - Igår: 16:21

Enkät: Har du personligen fått det bättre sedan 2017?

Dags för en liten enkät. Har du personligen fått det bättre sedan 2017? Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 15:12

Icke-inflationen: Höjd sophämtningstaxa i Västervik med 55%

Den hyllade icke-inflationen firar en stor seger i Västerviks kommun, som  höjer priserna med 55% om man komposterar sitt eget avfall.Soptunnor.Någon officiell inflation att tala om finns förstås inte, så egentligen har inte Västervik kommun höjt soptaxorna för villor med mellan 55% om man har ett 140-liters kärl.

Cornucopia - Igår: 11:53

Nya börsrekord under förmiddagen

Förmiddagen har än så länge bjudit på nya börsrekord, även om Stockholmsbörsen sedan fallit tillbaka lite igen.Bullen är stark.I sammanhanget kan man fråga sig om centralbankerna hittat den perfekta lösningen på allt - permanenta krisräntor och så kallad kvantitativa lättnader så fort marknaden kräver högre räntor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.