Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 22:34

Cornucopia - 15 jan 20 kl. 14:29

Tingsrätten dömer möp till ett års fängelse för foton på skyddsojbektGöteborgs tingsrätt dömde enhälligt i enlighet med åklagarens vilja en militärt överintresserad person (numera ett juridiskt begrepp i en dom) till ett års fängelse för att ha fotograferat ett antal skyddsobjekt och systematiserat bilderna av dessa, samt delat två av dem med en annan person. Brottet kallas grov behörig befattning med hemlig uppgift och tingsrätten har ingen aning om hur ett sådant brott ska bedömas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Aeroseum, Göteborgs, FRO, Internet, Sveriges, Muskö, Försvarsmakten, Högsta, HD, Säpo, FTN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tingsrätten, dömer, möptill ett , års, fängelseför , foton, på skyddsojbekt
HBL - 04 dec 13 kl. 20:26

Tingsrätten synar "gula fackförbund"

Två kollektivavtal konkurrerar i Helsingfors tingsrätt om giltighet för Finlands reklamutdelare. Fackföreningen PAU anklagar arbetsgivarsidan för att ha slutit avtal med sig själv på arbetstagarnas vägnar.Ett gult fackförbund.

YLE - 24 apr 17 kl. 12:01

Tingsrätten: Inget straff för öppet bogvisir

Befälhavaren som åtalats efter att Viking Lines färja Rosella kört nästan en timme med öppet bogvisir går ostraffad. Ändå döms han för handlingen. Domen kom nyligen i Ålands tingsrätt.

Skånskan - 01 mar 16 kl. 16:15

”Nöjesresa” höll inte i tingsrätten

Malmö De döms för människosmuggling, men hävdar att utlandstrippen i själva verket var en ren nöjesresa.De båda männen, som är bosatta i Västsverige fastnade i kontrollen på Lernacken i början av september i fjol. I bilen fanns tre irakiska passagerare som de plockat upp i Danmark.

Dalarnas tidningar - 18 okt 17 kl. 17:45

Bilförare döms för grovt rattfylleri – tingsrätten anser att hans förklaring är en efterhandskonstruktion

Hedemorabon hävdar att han drack alkohol först efter att han parkerat bilen vid en rastplats, för att gå de återstående 2,5 kilometerna in till Borlänge.
Falu tingsrätt anser att mannens förklaring om eftersupning är en efterhandskonstruktion. Tingsrätten dömer mannen för grovt rattfylleri och grov olovlig körning, det sistnämnda brottet begicks i Säter..

DalaDemokraten - 18 okt 17 kl. 17:45

Bilförare döms för grovt rattfylleri – tingsrätten anser att hans förklaring är en efterhandskonstruktion

Hedemorabon hävdar att han drack alkohol först efter att han parkerat bilen vid en rastplats, för att gå de återstående 2,5 kilometerna in till Borlänge.
Falu tingsrätt anser att mannens förklaring om eftersupning är en efterhandskonstruktion. Tingsrätten dömer mannen för grovt rattfylleri och grov olovlig körning, det sistnämnda brottet begicks i Säter..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 14:12

Hovrätten dömer man för nätvåldtäkter

Övergrepp via nätet kan jämställas med våldtäkt, konstaterar Svea hovrätt och fäller en 41-årig man för flera sådana fall. Jämfört med tingsrätten bedömer hovrätten fler av handlingarna som våldtäkt. – Vi har kommit fram till att det är betydligt fler f.

Sydsvenskan - 16 apr 18 kl. 14:12

Hovrätten dömer man för nätvåldtäkter

Övergrepp via nätet kan jämställas med våldtäkt, konstaterar Svea hovrätt och fäller en 41-årig man för flera sådana fall. Jämfört med tingsrätten bedömer hovrätten fler av handlingarna som våldtäkt. – Vi har kommit fram till att det är betydligt fler f.

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 14:45

Hovrätten dömer man för nätvåldtäkter

Övergrepp via nätet kan jämställas med våldtäkt, konstaterar Svea hovrätt och fäller en 41-årig man för flera sådana fall. Jämfört med tingsrätten bedömer hovrätten fler av handlingarna som våldtäkt..

Vimmerby Tidning - 24 nov 17 kl. 16:30

Hyresgäster förlorade tvist i tingsrätten

Två ägare till bostadsrätter förlorade en tvist mot Bostadsrättsföreningen. Tingsrätten dömer nu de båda lägenhetsinnehavarna att betala bostadsrättsföreningens rättegångskostnader..

Sydsvenskan - 10 jun 16 kl. 11:18

Tingsrätten dömer ut romregistret

Staten gjorde sig skyldig till etnisk diskriminering i samband med Skånepolisens registrering av romer, enligt Stockholms tingsrätt..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Nu fungerar det att kommentera med Safari igen - om du stänger av spårningsskyddet

Apple har rullat ut en ny uppdatering 10.15.3 macOS Catalina till Mac-datorer, och med den nya versionen av Safari 13.

Cornucopia - 7 timmar sedan

DN/Ipsos: S inte längre största parti i opinionen - 38 månader kvar till under 4%

Socialdemokraterna är enligt DN/Ipsos opinionsundersökning för januari 2020 inte längre största parti, även om ändringen uppges vara inom den statistiska felmarginalen. Trenden för partiet är tydlig och partiet tappar drygt en halv procentenhet i väljarstöd i månaden det senaste året. Skulle den takten i raset för väljarstödet fortsätta är partiet alltså under 4%-spärren om 38 månader, eller våren 2023.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Konjunkturbarometern kraftigt upp på positiv industri - men fortfarande lågkonjunktur

Konjunkturinstitutets barometerindikator ("konjunkturbarometern") studsade upp kraftigt i januari, drivet av en rejäl återhämtning i optimismen hos tillverkningsindustrin, som inte längre är kvar i lågkonjunktur.Konjunkturbarometern.Återhämtningen i konjunkturbarometern kommer främst från tillverkningsindustrin som gjorde en mycket kraftig återhämtning om sju punkter, och inte längre är kvar i lågkonjunktur, utan upplever en svag högkonjunktur.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Antalet fall av 19-nCoV coronavirus - andelen dödsfall minskar

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn. Antalet fall är nu 4 593, men andelen dödsfall har fallit till 2.

Cornucopia - Igår: 15:22

Hur länge har du varit anställd hos samma arbetsgivare?

Det verkar vara att få fram statistik för hur länge folk jobbar hos samma arbetsgivare, vilket aktualiseras i debatten kring avgångar hos polisen. Hur ser det ut generellt hos arbetsgivare, vad verkar mönstren vara? Och längst ner ges en möjlighet att svara hur länge du själv varit anställd.

Cornucopia - Igår: 13:10

Busstrafiken stoppad i Kinas största stålstad - järnmalmspriset faller

Agerandet på utbrottet av den nya coronavirusstamnen 19-nCoV börjar nu få konkreta konsekvenser för ekonomin, alltså inte bara reaktioner på finansmarknaderna. Bloomberg rapporterar att busstrafik i Kinas största stålstad Tangshan har stoppats. Priset på järnmalm uppges falla, vilket om detta fortsätter förstås även kommer få ekonomiska konsekvenser för Sverige, och svenska järnmalmsgruvor som LKAB i Kiruna.

Cornucopia - Igår: 10:02

Antalet fall av 19-nCoV coronavirus - lägsta ökningstakten sedan 22:e januari

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn. Antalet fall är nu 2798, men ökningstakten om 39% på en dag är den lägsta sedan den 22:e januari.

Cornucopia - Igår: 08:19

LRF-konsult: Beskattning av fyrhjulingar gäller bara aktiebolag

Angående gårdagens artikel om beskattning av fyrhjulingar uppger konsultbolaget LRF Konsults skattechefi en debattartikel hos Land Lantbruk att förmånsbeskattningen av fyrhjulingar bara gäller om de ägs av ett aktiebolag. Har man dem i enskild firma ska bara faktisk användning av dem privat beskattas som eget uttag.Svenskt jordbrukslandskap.

Cornucopia - Igår: 07:20

Årets börsuppgång utraderad - nytt guldprisrekord - WHO höjer internationell riskbedömning till hög

Årets börsuppgång är nu utraderad för det svenska storbolagsindexet OMXS30, efter en kraftig nedgång under gårdagen. Många andra index, inklusive OMXSPI och S&P-500 är fortfarande på plus, men ligger under stängningskurserna från 2:a januari. Orsaken sägs förstås vara utbrottet av coronaviruset 19-nCoV.

Cornucopia - I förrgår: 15:43

MÖP-måndag: Specialförbanden utvecklas för nationellt försvar - och 31:a bataljon ska stödja

Dags för lite MÖP-måndag igen. De svenska specialförbandsystemet ska utvecklas för ökad förmåga inom nationellt försvar. Samtidigt ska 31:a lätta (luftburna) infanteribataljonen på K 3 Livregementets husarer ombildas till en jägarbataljon och inriktas för att stödja just specialförbanden på den sk Udden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.