Skånskan > Nyheter

Monday, 27 January, 20:30

Skånskan - 15 jan 20 kl. 14:02

Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna



Sjöbo Det kommunala bostadsbolaget Sjöbohem höjer hyrorna från den 1 februari – dock blir det inte lika mycket som bolaget yrkat på.Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Sjöbohem är avslutade. Parterna landade i en överenskommelse som innebär en hyreshöjning på 1,85 procent från den 1 februari i år.
– Genom förhandling lyckades vi få ner Sjöbohems ursprungliga krav på 3,25 procent och senarelägga höjningen en månad, säger Thomas Lindgren, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen. Sjöbohems vd Morgan Johnsson har tidigare sagt till Skånskan att deras yrkande har att göra med ökade kostnader för bland annat vatten, avlopp och fjärrvärme samt sophantering och personal.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sjöbohem, Det, Hyresgästföreningen, Sjöbohems, Thomas Lindgren, Morgan Johnsson, Skånskan, Sjöbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , höjer, Sjöbohem, hyrorna
Jönköpingsnytt - 21 dec 17 kl. 16:03

Så mycket höjer Vätterhem hyrorna

Det kommunala bostadsföretaget Vätterhem har kommit överens med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning med 0,58 procent för 2018. Det betyder en ökning med 29 kronor i månaden för dem som bor i en trea.<br/>.

Jönköpingsnytt - 21 nov 18 kl. 15:54

Så mycket höjer bjässen hyrorna

Hyran för Vätterhems hyresgäster höjs med 1,7 procent under 2019. Det står klart sedan bostadsbolagets och Hyresgästföreningens förhandlingar är avslutade.
– Det är en realistisk höjning, säger Simon Brehmer vid Hyresgästföreningen.

Blekinge Läns tidning - 11 dec 19 kl. 13:21

Så mycket höjer Karlshamnsbostäder hyrorna

Skånskan - 24 feb 16 kl. 14:00

Sjöbohem höjer hyran från 1 mars

Sjöbo AB Sjöbohem höjer hyrorna med 0,9 procent i sina 258 hyreslägenheter i Sjöbo. Bostadsbolaget hade egentligen önskemål om att höja hyran mer. Nu flyttar man istället fram planerade åtgärder i husen.

Skånskan - 05 dec 19 kl. 16:16

Sjöbohem vill höja hyrorna

Sjöbo Det kommunala bostadsbolaget Sjöbohem vill höja hyrorna för deras lägenheter med 3,25 procent nästa år.
Förhandlingar med Hyresgästföreningen ska inledas inom kort.Enligt vd Morgan Johnsson beror det på ökade kostnader för bland annat vatten, avlopp och fjärrvärme, sophantering och personal.

Skånskan - 30 jan 17 kl. 11:19

Sjöbohem höjer hyrorna

Sjöbo Det kommunala bostadsbolaget Sjöbohem höjer hyrorna med 0,85 procent. ERWP.fif(0)Sjöbohem och hyresgästföreningen kom i förra veckan överens om en hyreshöjning på 0,85 procent för bolagets samtliga lägenheter.

YA - 22 dec 17 kl. 16:18

Måttlig hyreshöjning hos Sjöbohem

Sjöbohem höjer också hyrorna med 0,92 procent, precis som de privata hyresvärdarna i kommunen..

Skånskan - 20 nov 19 kl. 05:00

Sjöbohem måste lösa råttproblemet

SJÖBO Det går inte att göra så mycket åt råttproblemen i och kring Färsingahallen eftersom Anticimex inte vill lägga ut gift i en idrottshall.
Men det svaret från fastighetsägaren Sjöbohem nöjer sig inte kommunens miljöenhet med.Efter skrivelsen från Sjöbo bordtennisklubb om problemen med kyla, söndrig hiss – och en råtta som åskådare såg springa över hallgolvet har mejlkorrespondensen varit omfattande mellan hyresgästen, kommunens tekniska förvaltning, och fastighetsägaren Sjöbohem.

YA - 12 nov 13 kl. 10:03

Trots inflyttning dröjer nytt hyreshus

Foto: Anette Sjöstrand
Trots att många vill flytta till Sjöbo kommer de mest centrala tomterna att gapa tomma ännu några år. 2017 eller 2018 kan dock kommunala Sjöbohem tänka sig att bygga hyreshus vid Södergatan, Hotellgatan och Silogatan.
Eftersom Sjöbohem har fullt upp med simhall, sporthall och skola har man inte varit intresserad av att bygga bostäder i kvarteret Viljan i centrala Sjöbo - i alla fall inte under de närmaste åren.

YA - 13 dec 13 kl. 11:15

Nya hyror dröjer till nästa år

Alla som bor i Sjöbohems lägenheter kan få vänta en bit in på nästa år innan nya hyran blir klar. Förhandlingarna mellan bolaget och Hyresgästföreningen har på nytt brutit samman.
I fjor kom parterna inte överens vid förhandlingsbordet utan hänsköt avgörandet till Hyresmarknadskommittén.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Djuren blev räddningen

Hålabäck För några år sedan blev musikern Ola Oskarsson sjuk på scen och fick hela sin tillvaro omkullkastad.
Djuren – däribland sex alligatorer – blev en räddning i kampen om att bli återställd.Vi sitter i köket i Ola Oskarssons hus, som i flera generationer varit i familjens ägo.

Skånskan - 30 minuter sedan

Större camping kan ge bättre hälsa

SJÖBO Ett mer tillgängligt camping- och rekreationsområde kommer att bidra till bättre hälsa.Det skriver politikerna i familjenämnden om förslaget till ny detaljplan för Orebackens camping.
Förslaget är bra på flera sätt.

Skånskan - 30 minuter sedan

Önskar återfå kultursamordnare

Skurup I mars slutar kultursamordnare Lotta Oredsson Holm och ingen ersättare ska tillsättas.
– Jag hoppas att det bara gäller under 2020, säger kultur- och fritidschef Patrick Kronvall.Skånskan har tidigare berättat att Lotta Oredsson Holm ska gå i pension i vår.

Skånskan - 1 timme sedan

Anlagd brand på Folkets park

Malmö Fem unga mäns sågs på måndagskvällen anlägga en brand i ett sopkärl på Folkets Park i Malmö.Strax efter klockan sex på måndagskvällen larmades SOS om att fem unga män setts anlägga en brand i ett sopkärl vid ett gatukök inne på Folkets Park. Branden spred sig till gatukökets fasad.

Skånskan - 1 timme sedan

Camara Jönsson kvar i TFF

fotboll Trelleborgs FF har förlängt med Salif Camara Jönsson som skrivit på för ytterligare ett år med klubben. 37-årige Camara Jönsson gjorde sex mål under säsongen 2019.
Under Superettansäsongen 2019 stod han för 6 mål för Trelleborgs FF.

Skånskan - 1 timme sedan

Redhawks åter hemma i Malmö

ishockey Efter fem raka bortamatcher är Redhawks åter hemma i Malmö på tisdagskvällen. Tabellelvan Brynäs kommer på besök.Malmös bortasvit gav två segrar och tre förluster, även om det var väldigt nära poäng mot Frölunda senast.

Skånskan - 1 timme sedan

Fängelse efter omtalad åktur

Furulund/Lund I somras publicerade Kävlingepolisen en bild på en bil i en åker. Inlägget om avåkningen i Furulund handlade om alkoholproblem. Nu har kvinnan som körde bilen dömts till en månads fängelse.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ingen utredning efter 85-årings rymningar

SVEDALA
Inspektionen för våd- och omsorg, IVO, gör ingen tillsyn av Holmagården i Svedala.
I första hand är det verksamheten som ska utreda klagomål som lämnats in efter att en 85-årige dement man vid upprepade tillfällen tagit sig ut från boendet. Sista gången föll han så allvarligt att han för tio dagar sedan avled i sviterna av skadan och en efterföljande operation.

Skånskan - 2 timmar sedan

Simhall i Dalby ska utredas

LUND Kultur- och fritidsnämnden går vidare med Lundaförslaget om en ny simhall i östra Lund som kan byggas tidigast år 2021.Vid nämndsmötet i förra veckan beslöt politikerna att gå vidare med en utredning om förutsättningarna för att bygga en ny simhall. Utredningen ska ta reda på vilka verksamheter som kan få plats i en ny simhall, var den bör placeras och kostnaderna för projektet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Köksbrand på Per Albin Hanssons väg

Malmö Vid kvart i fem-tiden larmades räddningstjänsten till en lägenhetsbrand på Per Albin Hanssons väg i Malmö.Enligt larmet till SOS rörde det sig om en brand på spisen. – Det syns ganska mycket gråaktig rök komma från ett fönster på andra våningen, säger frilansfotografen Karsten Peterson som är på platsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.