Nyteknik > Teknik

Monday, 27 January, 20:30

Nyteknik - 15 jan 20 kl. 14:05

Expert om nedskjutna planet: ”Det finns ingen teknisk lösning”Enligt en ny film besköts det ukrainska passagerarplanet av två luftvärnsrobotar. Iran har lovat att förhindra att tragedin upprepas - men enligt en svensk expert finns ingen bra teknisk lösning..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expertom , nedskjutna, planetDet finns ingen , teknisk, lösning
DN - 18 jan 20 kl. 14:51

Svarta lådor från nedskjutna planet skickas till Ukraina

De svarta lådorna från det nedskjutna UIA-planet i Iran ska skickas till Ukraina, rapporterar nyhetsbyrån Tasnim i….

SVT - 14 jun 14 kl. 16:12

Här söker de igenom spillrorna efter det nedskjutna planet

Separatister sökte på lördagseftermiddagen igenom spillrorna från det nedskjutna flygplanet i Ukraina, i jakt på ammunition. Samtidigt påstår separatisterna att de skjutit ner ännu ett plan..

SR - 18 jul 14 kl. 12:12

Sammanfattning av direktrapport om det nedskjutna planet fredag 18/7

Fortfarande har ingen tagit på sig ansvar för det kraschade planet från Malaysian Airlines. Det var strax före 17.30 på torsdagen som planet störtade i det konfliktdrabbade området i östra Ukraina..

Sydsvenskan - 19 jun 19 kl. 12:32

Fyra misstänks för nedskjutna planet MH17

Fyra personer kommer att ställas inför rätta för nedskjutningen av flygplanet MH17 över Ukraina för fem år sedan. Rättegången inleds i Nederländerna i mars 2020. Alla 298 personer som befann sig ombord på planet den 17 juli 2014 dödades.

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 19 kl. 12:32

Fyra misstänks för nedskjutna planet MH17

Fyra personer kommer att ställas inför rätta för nedskjutningen av flygplanet MH17 över Ukraina för fem år sedan. Rättegången inleds i Nederländerna i mars 2020. Alla 298 personer som befann sig ombord på planet den 17 juli 2014 dödades.

SVT - 11 jan 20 kl. 08:06

Ukraina och Kanada utkräver ansvar för nedskjutna planet

Ukraina och Kanada, som förlorade elva respektive 63 medborgare när Iran sköt ned det ukrainska Boeing-planet med 176 personer ombord, kräver nu att ansvar tas. – Vi inväntar en officiell ursäkt och att ekonomisk kompensation utbetalas, säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj enligt nyhetsbyrån Reuters..

SvD - 24 nov 15 kl. 12:38

Expert: ”Ryssland kommer att tona ner händelsen”

Fastän Ryssland hävdar att det nedskjutna planet inte kränkte turkiskt luftrum kommer man inte att söka konfrontation efter händelsen. Det säger Rysslandskännaren Jörgen Elfving, före detta överstelöjtnant..

SvD - 28 jun 16 kl. 10:21

Turkiet ersätter Ryssland för nedskjutna stridsplanet

Banden mellan Turkiet och Ryssland har varit ansträngda sedan ett ryskt stridsflygplan sköts ned av turkisk militär förra året. Nu erbjuder sig regeringen i Ankara att betala för det nedskjutna planet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är filmstjärnans osmakliga skämt om nedskjutna planet

Hela världen chockades när nyheten om att ett flygplan från Malaysia Airlines med närmare 300 personer ombord hade blivit nedskjutet i Ukraina. Större delen av världen – utom skådespelaren Jason Biggs då. Biggs, känd från American Pie-filmerna och tv-serien Orange Is The New Black, kände sig i stället manad att skämta om det hela.

SR - 18 jul 14 kl. 19:19

Obama talade om både nedskjutna planet och krisen i Mellanöstern

En våldshandling av onämnbara proportioner - så sa USAs president Obama när han uttalade sig om flygkraschen i Ukraina..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Flygbolag automatiserar bussar – ska kapa personalkostnaden

En perfekt miljö med potentiellt enorma vinster. I Japan utför flygbolaget ANA tester med självkörande bussar på flygplatsen Haneda..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Neste svarar inte på vår fråga om palmoljan”

(SLUT)REPLIK. Vi är glada att Neste välkomnar ett öppet samtal om hållbarhet. Då bör de svara på frågan hur mycket råvaror av olika slag de använder i tillverkningen av förnybar diesel HVO, skriver Gröna Bilister..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Uppgifter: Volkswagen köper in sig i kinesisk batteritillverkare

Volkswagen sägs stå redo för att köpa 20 procent av en kinesisk batteritillverkare. Priset för andelen i Guoxuan förväntas vara drygt fem miljarder kronor..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Fotbolls-hackare tar på sig "Luanda Leaks"

Den portugisiske hackare som sagt sig ligga bakom skandalerna kring Football Leaks häromåret är även ansvarig för de nya avslöjandena som fått namnet Luanda Leaks, uppger hans advokater..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Rattlösa bilen ska spara användare tiotusentals kronor om året

En autonom taxilösning som ska spara upp till 5 000 dollar om året för användare. Nu har Cruise Automation presenterat Origin som helt saknar ratt och pedaler..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Bomber desarmeras inför Teslas fabriksbygge

Sju bomber från andra världskriget har oskadliggjorts på den tomt utanför Berlin där elbilstillverkaren Tesla ska bygga sin första europeiska fabrik. Bomberna kunde oskadliggöras utan problem, säger en talesman för den tyska polisen..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Trafikflygplan kraschat i Afghanistan

Ett trafikflygplan tillhörande det statsägda flygbolaget Ariana har kraschat i provinsen Ghazni i centrala Afghanistan, uppger en företrädare för de regionala myndigheterna..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Nu kan svenskar beställa den extrema elbilen från Lucid

En räckvidd på 65 mil, topphastighet på 300 km/h och acceleration som en racerbil. På pappret är uppstickaren Lucids modell Air ett elbilsmonster. Och nu går den att beställa i Sverige..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Hundratals anställda sågar Amazons klimatplan

Mer än 300 anställda vid Amazon i USA har skrivit under ett öppet brev där de menar att e-handelsföretagets klimatplan är otillräcklig. Planen som företagets vd Jeff Bezos presenterade i höstas innebär att Amazon ska bli klimatneutralt till år 2040, och nyttja enbart grön energi redan 2030. Bland åtgärderna finns en jätteorder på eldrivna leveransbilar..

Nyteknik - 11 timmar sedan

LKAB pressas på bred front: ”Var oroliga innan”

Den statliga gruvjätten LKAB är under press. I världen sjunker järnmalmspriset och konjunkturen sviktar. På hemmaplan råder tveksamheter kring malmtillgången samtidigt som bolaget har mångmiljardkostnader för flytt av två städer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.