Världen Idag > Nyheter

Monday, 27 January, 20:29

Världen Idag - 15 jan 20 kl. 14:04

Hänsynslös förföljelse mot världens kristna fortsätterFörföljelsen av kristna i världen slår nytt rekord, enligt Open Doors årliga sammanställning, där tilltagande militant islamism är en av huvudorsakerna.  – De kristna har i ett antal år varit världens mest förföljda religiösa grupp, konstaterar Peter Paulsson, generalsekreterare på Open Doors i Sverige..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Open Doors, Peter Paulsson, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hänsynslös, förföljelsemot världens , kristnafortsätter
Dagen - 07 apr 15 kl. 03:05

Kristna var måltavla i dådet i Kenya

Först skildes kristna och muslimer åt. Sedan började den hänsynslösa skolmassakern som kostade 148 människoliv. Kenya är ett land i djup sorg – när påskens glädje över Jesu uppståndelse förbytts i förtvivlan över förlorade syskon och barn..

DalaDemokraten - 24 nov 16 kl. 15:12

Polis åtalas för sms-terror – "Beteendet har varit hänsynslöst"

Polisen ska ha skickat en våg av hotfulla sms till en Borlängekvinna. I ett av dem skrev polisen något som kunde uppfattas som en hot mot kvinnans dotter. Nu åtalas polisen för olaga förföljelse..

Sydsvenskan - 02 feb 13 kl. 06:30

Stalin får sin stad till låns

I dag heter den världsberömda miljonstaden vid Volga i södra Ryssland återigen Stalingrad. Men i morgon får staden tillbaka sitt vanliga namn, Volgograd. Det namnet ska gälla fram till segerdagen den 9 maj.

Nerikes Allehanda - 30 sep 14 kl. 05:12

Finns det något hopp i denna sörja?

I fredagens NA berättar en kristen kvinna som flytt till Örebro om den Islamiska statens härjningar. Islamiska statens framväxt är ett resultat av omvärldens nonchalans.Hösten 2007 blev den Islamiska staten känd som företeelse i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 13 kl. 19:24

Ofredade ex-flickvän med 1 000 sms

En värmländsk man i 30-årsåldern döms till fyra månaders fängelse för olaga förföljelse av sin ex-flickvän. Mannen har hotat och ofredat kvinnan i över 1 000 sms och en stor mängd telefonsamtal, skriver Värmlands Folkblad på nätet. De två var ett par i sju månader.

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 15 kl. 13:23

Stalkare döms till fängelse

En man i 50-årsåldern som förföljde en tonårsflicka under halvtannat år har i Eksjö tingsrätt dömts till fängelse i sex månader för olaga förföljelse.Stalkningen pågick från hösten 2013 till våren i fjol och mannens motivering har varit att han är förälskad i flickan och ville gifta sig med henne.Enligt åtalet har mannen, skriver Vetlandaposten på nätet, aldrig rört flickan fysiskt men flickan själv har berättat att han förföljde henne i princip varje dag.

Sydsvenskan - 20 okt 15 kl. 13:23

Stalkare döms till fängelse

En man i 50-årsåldern som förföljde en tonårsflicka under halvtannat år har i Eksjö tingsrätt dömts till fängelse i sex månader för olaga förföljelse.Stalkningen pågick från hösten 2013 till våren i fjol och mannens motivering har varit att han är förälskad i flickan och ville gifta sig med henne.Enligt åtalet har mannen, skriver Vetlandaposten på nätet, aldrig rört flickan fysiskt men flickan själv har berättat att han förföljde henne i princip varje dag.

Västerbottens Folkblad - 18 feb 16 kl. 15:18

Åtalas för 526 oönskade sms

Mannen skickade 526 sms och mer än 200 mejl till kvinnan – som inte alls var intresserad av bekantskapen Nu åtalas den 33-årige mannen för olaga förföljelse, ett hänsynslöst beteende enligt åklagaren Det hela har hänt i Skellefteå kommun från 2015 och ett antal månader framåt. Mannen ska också ha följt efter kvinnan, bland annat på en buss. Några dagar senare fick han ett […].

Skånskan - 31 aug 19 kl. 15:30

Förföljare döms till fängelse

LUND När kvinnan inte svarade på hans tusentals samtal ringde mannen 112 och fick räddningstjänsten att bryta sig in hos henne.
Inte ens ett kontaktförbud stoppade honom. Nu döms 52-åringen till sex månades fängelse för olaga förföljelse.

DalaDemokraten - 27 feb 15 kl. 10:57

Tacka vet jag Jesus!

I den kristna veckotidningen Inblick läste jag vid morgonkaffet om förre Hangögangstern Stefan Lindström och hans upprättelse från ett totalt urspårat liv till ett fullt upprättat liv med Jesus. Efter 35 år i drogsvängen, 20 år bakom galler och ett liv kantat av våld stölder och misshandel var han hela Hangös stora skräck. Han beskriver sig själv som en grym och fullständigt hänsynslös människa som levde för att plåga och skada folk..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Kungligheter och politiker hedrar Förintelsens offer i Auschwitz

Den 27 januari 1945 befriades förintelselägret Auschwitz-Birkenau av trupper från den sovjetiska armén. I dag, måndag, högtidlighålls dagen i Sverige och runt om i världen. I en stor minnesceremoni i lägret i Polen deltar bland annat kronprinsessan Victoria och statsminister Stefan Löfven.

Världen Idag - 4 timmar sedan

USA splittrat i riksrättsfrågan

Riksrättsrättegången mot Donald Trump fortsätter. Trump har missbrukat sin makt, menar Demokraternas åklagare. Riksrättsprocessen är ett försök att upphäva valresultatet, menar Trumps advokat..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Trump unik – talade på prolife-marsch

Trump blev i fredags den första amerikanske presidenten som rent fysiskt talade inför deltagare i abortmotståndsmarschen ”March for Life” i Washington D.C. – När vi ser bilden av ett barn i livmodern så får vi en glimt av Guds skapelses majestät, sade han..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Barns rätt att be i skolan får stöd av Trump

Det behövs krafttag för att skydda elevernas konstitutionella rätt att uttrycka sin religion i skolan. Det menar Trump-administrationen som nu uppdaterar USA:s riktlinjer kring bön i statliga skolor..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Debattör lyfter kristnas betydelse för samhället

Kanske borde människorna kring Klara kyrka gå ut i strejk, föreslår journalisten och juristen Paulina Neuding. ”De skulle ställa in soppluncherna och själavården och låta politiken städa upp efter sina egna misslyckanden”, skriver hon i en ledare där hon lyfter fram kyrkornas betydelse för det svenska samhället..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Vad gör jag åt väninnan som sårar mig, och hur får jag barnen att sluta bråka?

Jag har en väninna som jag upplever är snäll men som ibland kan säga förminskande saker till mig. Jag är rädd överlag att bli påhoppad, för att jag upplever inte att jag kan försvara mig. Hur ska jag hantera det?.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Landskapsdjur återhämtar sig

Flera av Sveriges landskapsdjur hade det tufft när de röstades fram 1988. Nu är läget betydligt bättre för flera av dem..

Världen Idag - 20 timmar sedan

75 år sedan Auschwitz befriades

Av förklarliga skäl kommer världens uppmärksamhet under Förintelsens minnesdag måndagen den 27 januari ha ett särskilt fokus på förintelselägret Auschwitz-Birkenau i nuvarande Polen, där den våldsbejakande och brutala tyska national-socialistiska ideologins yttersta konsekvenser och bottenlösa mörker som tydligast kom att manifesteras under andra världskriget. Det skedde i form av ett ofattbart, oförsvarbart och oförlåtligt folkmord – i syfte att utplåna Europas hela judiska befolkning på 12 miljoner människor. Blickarna och tankarna kommer att riktas såväl framåt som bakåt vid måndagens markering på Förintelsens minnesdag av att 75 år förflutit sedan trupper från sovjetiska Röda armén befriade de kvarvarande utmärglade och tillspillogivna fångarna, de

Världen Idag - Igår: 19:00

Auschwitzmuseet slår besöksrekord

Under 2019 hade det polska museet Auschwitz-Birkenau 2 320 000 besökare, vilket slår rekordet från året innan med 170 000 personer. Antalet studiebesök i det tidigare nazityska koncentrationslägret ökade med 20 procent jämfört med 2018..

Världen Idag - Igår: 13:00

Lewi Pethrus kan få en andra gata uppkallad efter sig

Den legendariske pingströrelseledaren Lewi Pethrus kan snart få ytterligare en svensk gata uppkallad efter sitt namn. Det är de lokala Kristdemokraterna i Sundbybergs kommun som vill byta namn på en lokal gata, där Pethrus en gång bodde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.