Världen Idag > Nyheter

Monday, 27 January, 04:51

Världen Idag - 15 jan 20 kl. 14:05

”Tala klarspråk om islamismen och attackerna på kristna”Den militanta islamismen söder om Sahara är ett stort orosmoln, och Open Doors pekar på hur målmedvetet de militanta islamisterna sprider sin ideologi i regionen. Lars Adaktusson (KD) vill nu att den roll fundamentalistisk islamism spelar lyfts fram..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sahara, Open Doors, Adaktusson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tala, klarspråkom , islamismenoch , attackerna, kristna
DN - 26 jan 11 kl. 07:53

?Extremistiska islamismen en ny företeelse?

EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson är djupt involverad i kampen mot extremismen. Nu hoppas hon att kollegerna i riksdagen ska visa mod ? och våga tala klarspråk om rådande problem..

Cornucopia - 13 aug 14 kl. 20:01

Uppsamling om IS - islamism börjar diskuteras i svensk press

En konsekvens av IS-terroristernas massmord, folkmord och etniska rensning i Irak är att media nu börjat tala om vad islamism står för och innebär. Bonnier/Expressen har en mycket bra artikel som förklarar bakgrunden och våldets profet Qutbs läror och faktiska modernisering av den tidigare fredliga islam från 50-talet och framåt.

Ska ni läsa en enda artikel i gammelmedia idag så är det ovanstående artikel hos Bonnier/Expressen.

Dagens PS - 08 okt 18 kl. 11:23

Ledarkollen – Di: ”Prata med Åkesson”

Dagens ledarkoll handlar om det fortsatta politiska spelet, om islamismen i skolan, om vad som egentligen uppnåtts efter #metoo, om Kina och om att gifta sig… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Di: Tala med Åkesson Di skriver att man även bör tala med Jimmie Åkesson: ”Regeringsbildare Ulf Kristersson (M)  har sagt att han just nu inte tänker prata med Jimmie Åkesson. Det bör han göra.

YLE - 22 nov 15 kl. 05:17

Rädsla är radikaliseringens bränsle

Polisen, skolor och ungdomsorganisationer samarbetar tätare än någonsin för att fånga upp signaler från de unga som vittnar om radikalisering. Terrorberedskapen har höjts i hela Norden efter attackerna i Paris, och enligt Skyddspolisen har våldsam radikalisering blivit en realitet också här i Finland. Att peka ut potentiella terrorister är ändå en väldigt känslig fråga.

BT - 11 sep 11 kl. 08:59

Svenskhet i fokus efter 11 september

Flintastek, deckare och Melodifestivalen. Terrorattackerna den 11 september 2001 vände inte uppochner på svensk kultur. Men under ytan ser forskare ett nytt förhållningssätt till begreppet svenskhet.

BT - 04 jan 15 kl. 10:52

Nätattack mot banker i Finland över

Överbelastningsattackerna mot Nordea och OP i Finland är över. Efter fyra dagars störningar meddelar banken OP att kunder nu åter kan nå internetbanken från utlandet. För kunderna finns ingen anledning till oro.

BT - 11 feb 11 kl. 07:31

SD: "Islamismenväxer i Sverige"

Politisk islam, islamismen, är mer utbredd än många samhällsdebattörer tror. Därför bör Sverige införa en restriktivare invandringspolitik, anser Krister Maconi (SD). Invandringen till Sverige och Borås fortsätter med oförminskad kraft.

Sydsvenskan - 12 dec 11 kl. 08:59

Presidenten och filosofen


En av de första saker som Bernard-Henri Lévy stod bakom som intellektuell var ett upprop på sjuttiotalet för båtflyktingarna. Det var modigt och kontroversiellt eftersom Vietnam hade en hjältegloria då som inte fick röras. Han lyckades få Sartre och dennes gamle trätobroder, Raymond Aron, att ställa sig bakom uppropet.

Nyheter 24 - 28 feb 12 kl. 14:07

Eric Rosén: "Vem vill ha det konfliktfria samhället "


KRÖNIKA. Eric Rosén om faran med att fixera sig vid "kulturella motsättningar" utan att ens ha egna förslag på förändringar. Minns ni handskakningsdomen?

BT - 24 okt 12 kl. 11:28

Muslimer jämförs med nazister

Den nederländske politikern och uttalande islamhataren Geert Wilders besöker Malmö på lördag för att tala om islam. Han är inbjuden av Tryckfrihetssällskapet, en förening som hävdar att etablerade medier censurerar sig själva när det gäller invandrarfrågor.
- Om man inte får lov att kritisera islamismen för att det finns muslimer som blir ledsna.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

75 år sedan Auschwitz befriades

Av förklarliga skäl kommer världens uppmärksamhet under Förintelsens minnesdag måndagen den 27 januari ha ett särskilt fokus på förintelselägret Auschwitz-Birkenau i nuvarande Polen, där den våldsbejakande och brutala tyska national-socialistiska ideologins yttersta konsekvenser och bottenlösa mörker som tydligast kom att manifesteras under andra världskriget. Det skedde i form av ett ofattbart, oförsvarbart och oförlåtligt folkmord – i syfte att utplåna Europas hela judiska befolkning på 12 miljoner människor. Blickarna och tankarna kommer att riktas såväl framåt som bakåt vid måndagens markering på Förintelsens minnesdag av att 75 år förflutit sedan trupper från sovjetiska Röda armén befriade de kvarvarande utmärglade och tillspillogivna fångarna, de

Världen Idag - 9 timmar sedan

Auschwitzmuseet slår besöksrekord

Under 2019 hade det polska museet Auschwitz-Birkenau 2 320 000 besökare, vilket slår rekordet från året innan med 170 000 personer. Antalet studiebesök i det tidigare nazityska koncentrationslägret ökade med 20 procent jämfört med 2018..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Lewi Pethrus kan få en andra gata uppkallad efter sig

Den legendariske pingströrelseledaren Lewi Pethrus kan snart få ytterligare en svensk gata uppkallad efter sitt namn. Det är de lokala Kristdemokraterna i Sundbybergs kommun som vill byta namn på en lokal gata, där Pethrus en gång bodde..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Kraftkällan hjälper par som ”testat allt”

Familjecentret Kraftkällan jobbar för att vara en källa till ny kraft, nytt hopp och ny glädje för familjer i Sundsvall. Verksamhetsansvarige Elisabet Edefors vill inspirera till fler liknande verksamheter runt om i landet. – Vi som kristna behöver erbjuda den här hjälpen, som komplement till samhällets insatser, i alla städer, säger hon..

Världen Idag - Igår: 19:00

Tigleth Malkey predikar om himlen i Sveriges Radio

På söndag predikar pingströrelsens riksevangelist Tigleth Malkey i gudstjänsten i Sveriges Radio P1. Världen idag ringde upp honom för att höra vad lyssnaren har att vänta sig..

Världen Idag - Igår: 14:00

EFK behåller ordet ”evangelikal” i profil

Ledordet ”evangelikal” kommer att finnas kvar i Evangeliska frikyrkans teologiska profil, men med reservation mot en ”politisering” av begreppet. Nu genomförs regionala forumsamlingar där medlemmar kan lämna synpunkter på förslaget till revidering av grunddokumentet..

Världen Idag - Igår: 11:00

Anna-Carin: ”Att ha ett jobb betyder allt”

Envishet är ett positivt karaktärsdrag hos Anna-Carin Skoglund, som fått trotsa Försäkringskassan och visa att hon klarar att jobba även om hon har funktionshinder. På förlaget där hon arbetar ser man det som en viktig uppgift att bereda plats även för den som har särskilda behov..

Världen Idag - Igår: 07:00

Kristen ledare i Nigeria halshöggs av islamister

En ekumenisk kristen ledare i nordöstra Nigeria avrättades av Boko Haram i måndags, rapporterar flera nyhetsmedier och den kristna organisationen Open Doors. Pastorn Lawan Andimi hade kidnappats i början av januari och ska nu ha blivit halshuggen..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Kristen tro är mycket mer än vackra ord

Vid millennieskiftet fick den nya ateismen en allt mer självklar plats i kulturen. Richard Dawkins och hans fan-klubb hade religionskritik högst på agendan. Religion tillhör det förgångna, menade de, och framtiden är sekulär, lyckligt befriad från Gud och religion.

Världen Idag - I förrgår: 16:50

Trump på toppmöte: Vi ska bevara Guds skapelse

USA tänker delta i ett projekt som har som mål att plantera tusen miljarder träd. Det sade Donald Trump under veckans toppmöte i Davos. – Vi är överlåtna att bevara Guds skapelses majestätlighet, sade han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.