SR > Nyheter

Monday, 20 January, 05:09

SR - 15 jan 20 kl. 13:17

”Ekonomin befinner sig i en avmattningsfas”



Tysklands BNP-tillväxt saktade in kraftigt under 2019, det visar nya siffror från den tyska statistikmyndigheten. Tillväxten ökade med 0,6 procent jämfört med 2018. Åren innan ökade BNP med 1,5 – respektive 2,5 procent..
Läs mer på SR
Läs mer om:
BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomin, befinnersig i en , avmattningsfas
HBL - 16 dec 14 kl. 20:04

Ryska ekonomin i fritt fall

Börskrasch i Moskva. Ett oljepris som rasar. En rubelkurs som störtdyker.

DI - 20 sep 11 kl. 15:21

IMF: Globala ekonomin i "farlig ny fas"

Den globala ekonomin befinner sig i en "farlig ny fas". Aktiviteten har försvagats och blivit mer ojämn, förtroendet har fallit kraftigt den senaste tiden och nedåtriskerna växer..

Affärsvärlden - 14 nov 12 kl. 07:22

Norge: Ekonomin är överhettad

 Den norska ekonomin befinner sig i mer än fullt kapacitetsutnyttjande och har i den meningen varit överhettad under det senaste halvåret..

Affärsvärlden - 11 dec 12 kl. 09:45

Berlusconi: Ekonomin var bättre på min tid

Silvio Berlusconi, före detta premiärminister i Italien, sade på tisdagen att den italienska ekonomin befinner sig i ett sämre skick än när han lämnade makten. Det sade han i en intervju med Canale 5 enligt Bloomberg News..

Realtid - 06 aug 19 kl. 09:54

KI: Tydlig avmattningsfas för svensk ekonomi

Det är tydligt att den svenska ekonomin gått in i en avmattningsfas, skriver Konjunkturinstitutet (KI) i sin konjunkturuppdatering och spår att Riksbanken skjuter på sin planerade räntehöjning till hösten 2020. .

Dagens PS - 06 aug 19 kl. 10:17

Konjunkturinstitutet: Tydlig avmattning i ekonomin

Svensk BNP minskade oväntat i det andra kvartalet i år. Samtidigt föll sysselsättningen för andra kvartalet i rad och det är nu tydligt att den svenska ekonomin har gått in i en avmattningsfas. Det skriver Konjunkturinstitutet i sin nya rapport.

Expressen - 19 dec 18 kl. 10:16

Den svenska ekonomin bromsar in under 2019

Det mesta talar för att högkonjunkturen kulminerade under första halvåret, och ekonomin är nu på väg in i en avmattningsfas även om högkonjunkturen består de närmaste två åren.Det skriver Konjunkturinstitutet (KI) i sin konjunkturprognos på onsdagen..

Affärsvärlden - 19 dec 18 kl. 09:24

KI: Ekonomin bromsar in nästa år

Det mesta talar för att högkonjunkturen kulminerade under första halvåret, och ekonomin är nu på väg in i en avmattningsfas även om högkonjunkturen består de närmaste två åren..

NSD - 19 dec 18 kl. 10:18

Högkonjunkturen har kulminerat – så blir ekonomin under 2019

Det mesta talar för att högkonjunkturen kulminerade under första halvåret 2018, nu väntas en avmattningsfas..

DI - 07 apr 18 kl. 15:13

Norrlandsfonden om urstarka ekonomin: "Vi befinner oss på toppnivåer"

Efter en tillbakagång i den norrbottniska ekonomin åren 2011–2015 befinner sig konjunkturen åter på topp. ”Det finns en underliggande kraft i näringslivet”, säger Petter Alapää, företagsanalytiker på Norrlandsfonden..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Fler döda och smittade av kinesiska coronaviruset

I Kina har antalet bekräftade fall av den nya lungsjukdomen tredubblats. Mycket tyder nu på att smittan sprider sig i landet, då sjukdomen även bekräftats utanför den stad där viruset tros ha sitt ursprung..

SR - 2 timmar sedan

Cancermediciner allt dyrare i Europa

En ny svensk rapport visar på ojämlik cancervård i Europa och mycket höga priser på nyare cancermediciner..

SR - 6 timmar sedan

V och M: Mer pengar till kommunerna

Moderaternas och Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talespersoner intervjuades i SVT:s Agenda under kvällen..

SR - 6 timmar sedan

Kravet: Ge hedersbrott en egen brottsrubricering

Att ge hedersbrott en egen brottsrubricering i brottsbalken – det är ett av de 64 krav som föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime, lämnade över till regeringen på Fadimegalan, som hölls i dag på Berns i Stockholm..

SR - 7 timmar sedan

Afrikas rikaste kvinna drog in hundratals miljoner dollar i misstänka affärer

En omfattande granskning som publiceras nu ikväll sägs visa hur Afrikas rikaste kvinna, Isabel dos Santos från Angola, har tillskansat sig hundratals miljoner dollar genom misstänkta affärer. Affärer som bland annat har koppling till svenska Ericsson..

SR - 9 timmar sedan

Besked från stormaktsmötet om Libyen

I Berlin har i dag en rad internationella ledare samlats till mötet som syftar till en vapenvila i det krigshärjade Libyen..

SR - 11 timmar sedan

Man anhållen misstänkt för mord och mordförsök

En person har anhållits efter gårdagens skottlossning på en bensinstation i Kungens kurva i södra Stockholm där en man dödades. Han är på sannolika skäl misstänkt för ett mord och två mordförsök..

SR - 12 timmar sedan

Minst 80 soldater dödade i attack i Jemen

I Jemen har minst 80 soldater från regeringsstyrkorna dödats när houthirebeller attackerade en moské i en militärförläggning. Attacken är en av de värsta hittills i det snart sex år långa inbördeskriget i Jemen, och skedde i den annars relativt förskonade Márib-regionen..

SR - 13 timmar sedan

Vandringsavgift ska hjälpa naturen på Färöarna

Efter debatt om turismens inverkan på känsliga naturområden kommer det nu kosta mer pengar för turister att vandra på delar av Färöarna..

SR - 14 timmar sedan

Påhopp på SD under P3:s Guldgala

En av de artister som prisades på P3:s direktsända Guldgala i går använde sitt tacktal till ett påhopp på Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.