Nyteknik > Teknik

Tuesday, 21 January, 22:11

Nyteknik - 15 jan 20 kl. 13:12

Svenskt datacenter uppmärksammas internationelltStora mängder värme går varje år till spillo i världens datacenter. Glesys är ett hostingbolag som bestämt sig för att på ett innovativt sätt ta tillvara på energin. En satsning som väcker stort intresse internationellt..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, datacenter, uppmärksammas, internationellt
Blekinge Läns tidning - 27 jul 17 kl. 03:00

Diplomatarbete uppmärksammas internationellt

Runt om i världen har Republiken Lettland ett hundratal honorärkonsuler. Sedan tio år tillbaka är Agrita Martinsone både rektor vid Litorina folkhögskola och en av dem. Något som nu ska uppmärksammas i internationell UD-tidning..

SVT - 03 nov 17 kl. 15:04

Liv Strömquists utställning i Stockholms tunnelbana uppmärksammas internationellt

Just nu visas serietecknaren och konstnären Liv Strömquists konst i Stockholms tunnelbana. En utställning som uppmärksammats även internationellt..

SR - 15 aug 13 kl. 12:21

Svenskornas protest uppmärksammas internationellt

Emma Green Tregaro och Moa Hjelmer valde att tävla i regnbågsfärgade naglar på VM i Moskva under torsdagen. En tysk protest mot de ryska anti-gaylagarna som skapat uppmärksamhet inför mästerskapet. Nu får deras aktion uppmärksamhet in internationell media..

Barometern - 08 okt 19 kl. 14:44

Kommunens träbyggnader uppmärksammas internationellt

Mönsterås kommuns träbyggnader lyfts fram som ett föredöme internationellt. Under ett seminarium i Warszawa visades stort intresse för både biblioteket och förskolan Galaxen..

Resume - 25 maj 15 kl. 15:37

Reagerade mot vithetsnormen – uppmärksammas internationellt

Beckmansstudentens examensarbete World White Web som ifrågasätter och försöker motarbeta vithetsnormen har fått internationell uppmärksamhet..

Expressen - 09 dec 16 kl. 22:39

Mystiska musrestaurangen uppmärksammas internationellt

Malmökrogen i musstorlek är på väg att bli en global angelägenhet.BBC News och Huffington Post har redan uppmärksammat restaurangen – och skaparna AnonyMouse lovar redan mer."...

YLE - 25 nov 16 kl. 04:48

Morgonkollen: Våldet mot kvinnor uppmärksammas, oroligt på flyktingläger i Bulgarien

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Våldet mot flickor och kvinnor uppmärksammas i dag, såväl här hemma som internationellt. Våld mot kvinnor är vanligare hos oss än i många andra EU-länder.

YLE - 01 dec 13 kl. 10:14

Diskriminering uppmärksammas på aidsdagen

I dag uppmärksammas den internationella aidsdagen både i Finland och i resten av världen. FN:s program för hiv och aids UNAIDS meddelade i dag om en ny kampanj med målet att utrota diskrimineringen av hiv- och aidssjuka personer. Kampanjen uppmärksammas med hjälp av en ny internationell temadag, Zero Discrimination Day, nolldiskrimineringsdagen.

Blekinge Läns tidning - 11 nov 16 kl. 04:15

Sillbloggare uppmärksammas utrikes

BLT:s före detta ledarskribent Erik Hultgren är en välkänd sillentusiast. Nu har hans blogg ”Sköna Sillar” uppmärksammats internationellt..

YLE - 26 jun 12 kl. 09:35

Tortyroffer uppmärksammas

Omkring hälften av de flyktingar och asylsökande som kommer till Finland har upplevt tortyr, uppger Rehabiliteringscentret för torterade. I dag uppmärksammas tortyroffren på flera håll i världen. Största delen av tortyroffren bor i huvudstadsregionen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Mitsubishi misstänkt i ännu ett dieselgate

Den japanska fordonstillverkaren Mitsubishi utreds i Tyskland för misstänkt om fusk med utsläppshalter från dieselmorer, uppger åklagarmyndigheterna i Frankfurt enligt nyhetsbyrån AFP..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Här är Amazons svenska drag i molnkriget mot Google och Microsoft

AWS Outposts låter kunderna flytta molntjänsterna till sina egna datacenter. Nu kommer tjänsten till Sverige..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Nytt samarbete om e-valutor

Riksbanken och en rad andra stora centralbanker, inklusive Europeiska centralbanken (ECB), har inlett ett samarbete inför lanseringen av digitala valutor..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Boeing ska testflyga nytt flygplan

Den krisdrabbade amerikanska flygplanstillverkaren Boeing planerar att senare i veckan för första gången göra testflygningar med det försenade 777X-planet, rapporterar Reuters med hänvisning till två källor..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Subarus satsning – då ska alla modeller vara eldrivna

Om 15 år ska alla Subarus modeller vara elektrifierade. Det meddelade chefen Tomomi Nakamura i ett uttalande. Men konkurrenterna har mer aggressiva strategier..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Minibrandbilen släcker bränder i p-hus

Panasonic och Tropos Motors har presenterat två koncept för trånga miljöer. Deras lilla brandbil har en vändradie under fyra meter och kan samtidigt bära med sig en vattentank.  .

Nyteknik - 8 timmar sedan

Överenskommelse ska skydda Titanic

Titanic ska skyddas från äventyrare och turister enligt ett avtal mellan flera länder, bland annat Storbritannien och USA..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Huawei-chef räknar med fortsatt USA-konflikt

Ren Zhengfei, koncernchef för den kinesiska telekomtillverkaren Huawei, räknar med att konflikten med Trumpregeringen fortsätter i år. Men han tror inte att det kommer att ge några betydande effekter på bolagets affärer..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Avancerat batteriskydd förebygger bränder i elfordon

Dafo Vehicle har lanserat ett brandskyddssystem till el- och hybridfordon som aktiveras innan en brand i ett batteri uppstår. Brandskyddet är utvecklat för bussar, men kommer även bli tillgängligt för andra tunga elfordon..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Frankrike kan skynda på reaktorstängningar

Frankrike kan tidigarelägga stängningen av två kärnkraftsreaktorer till 2025–2026, enligt ett regeringsdokument. Det är cirka två år tidigare än det besked som lämnats hittills..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.