SVT > Kultur

Tuesday, 28 January, 15:50

SVT - 15 jan 20 kl. 12:55

Fejkade lyssnarsiffror påverkar Digilistan i P3 – programmet kan göras omManipulerade lyssnarsiffror är ett allvarligt problem för musikbranschen eftersom artister därigenom kan framstå som mer populära än vad de egentligen är. För Digilistan i P3 är kan fenomenet innebära att man nu måste tänka om. Det rapporterar Kulturnytt i P4..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Digilistan, P3, Kulturnytt, P4

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fejkade, lyssnarsiffror, påverkar, Digilistani P3 , programmetkan , görasom
SVT - 24 jan 20 kl. 16:01

Efter misstänkt streamingfusk: Sveriges Radio stoppar Digilistan

Efter den senaste tidens debatt kring fejkade lyssningar på Spotify meddelar nu Sveriges radio att de kommer att ställa in Digilistan i P3 på söndag och en tid framöver, det rapporterar Kulturnytt..

DN - 15 jan 20 kl. 10:16

Risken för manipulation av strömningar kan förändra ”Digilistan i P3”

Problemet med köpta eller fejkade strömningar riskerar att påverka vilka låtar och artister som tar plats på musikens….

UNT - 08 nov 12 kl. 15:22

Fejkade konton bakom twittersuccé

Östhammars kommun blev plötsligt den överlägset populäraste svenska kommunen på mikrobloggen Twitter, men de flesta nya följarna verkar vara fejkade konton..

Dagensanalys.se - 13 mar 17 kl. 10:01

Uppfinnaren av internet varnar för fejkade nyheter och andra negativa trender

Uppfinnaren av Word Wide Web, Tim Berners-Lee, går nu ut med en varning om fejkade nyheter och andra trender som påverkar internet. Han ska nu med sitt team jobba fram en lösning som kan komma att förändra allt. Tim Berners-Lee ser just nu tre negativa trender med internet.

Expressen - 25 jan 11 kl. 20:44

Montana Fishburne fejkade självmordsförsök

Porrfilm, misshandelsanklagelse och ett fejkat självmordsförsök. Laurence Fishburne verkar ha all anledning att vara orolig för sin dotter Montana. Så orolig att han har anställt en privatdetektiv, skriver TMZ..

SvD - 02 nov 12 kl. 16:43

Fejkade handikapp ? avslöjades

?Verkar har duperat hela samhället?. Tros ha lurat till sig 20 miljoner..

Nyheter 24 - 28 jan 14 kl. 11:31

Fejkade arrestering – för att fria till flickvännenKreativiteten flödar

USA. Här är ännu ett filmat frieri som cirkulerar på nätet. Den här gången är det Matt Van Vliet som överraskar flickvännen Samantha Labo genom att engagera den lokala poliskåren.

DN - 06 jul 17 kl. 19:18

Martin Gelin: Trump verkar mer bekymrad över pressfriheten än Nordkorea

Att döma av Donald Trumps tal i Polen är han mer bekymrad över pressfriheten än hotet från Nordkorea. Tillsammans med Polens president Andrzej Duda klagade Trump på ohederliga journalister och attackerade vid fyra tillfällen USA:s nyhetsmedier som “fejkade nyheter”..

Dagensanalys.se - 17 maj 17 kl. 08:42

‘Fake news’ förvirrar hälften av britterna inför det kommande valet

Mer än hälften av alla britter (52%) har svårt att se skillnaden mellan verkliga nyheter och ‘fake news’, visar ny forskning från ICM Unlimited. Fake news är ett växande problem i den digitala världen – så mycket så att Facebook nyligen tog fram annonser som förklarar hur man kan skilja på verkliga nyheter och fejkade. En fjärdedel av deltagarna i studien (25%) berättar att de sett fake news kring det kommande valet i Storbritannien och bland 18-24-åringar stiger siffran till 43%.

Dagensanalys.se - 22 dec 17 kl. 09:31

Facebook hittar bättre sätt att bekämpa fejknyheter

Facebook har länge haft problem med att fejkade nyheter får stor spridning och tas som sanning av många människor. De har gjort försök med att märka dessa artiklar som har tveksamt eller omstritt innehåll, men det tar lång tid och kan i vissa fall ha motsatt effekt, därför har de nu hittat ett nytt sätt att bekämpa spridningen av fejknyheter på nätverket. För ganska precis ett år sedan började Facebook med sin ”disputed”-märkning av artiklar som bedömdes som fejkade eller som innehåll omdebatterad ”fakta”.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Kulturministern om kritiken: Inte mitt jobb

Kulturminister Amanda Lind (MP) hamnade i skottgluggen när hon erkände att hon inte sett en enda av de Guldbaggenominerade filmerna i år. I en intervju med Sveriges Radios ”Kulturnytt” slår hon nu tillbaka mot kritiken. – Mitt jobb som kulturminister är inte primärt att titta på film eller ta del av kultur, säger hon i inslaget..

SVT - 2 timmar sedan

Kina kräver ursäkt efter dansk satirteckning

I måndags publicerade den danska dagstidningen Jyllands-posten en satirteckning av den kinesiska flaggan, där flaggans stjärnor ersatts av coronaviruset. Nu kräver Kina en offentlig ursäkt från tidningen för teckningen. Det rapporterar Jyllands-posten..

SVT - 7 timmar sedan

Hollywoodversionen av Turist sågas i USA

Downhill – så heter Hollywoodversionen av Ruben Östlunds film Turist. Och utför, det är precis vad det går, rent recensionsmässigt. Efter premiärvisningen på Sundancefestivalen har kritikerna inte varit nådiga..

SVT - 7 timmar sedan

Bea Uusmas bok om Andréexpeditionen blir film

Bea Uusmas Augustprisade bok ”Expeditionen. Min kärlekshistoria” blir spelfilm. Boken tilldelades Augustpriset i fackbocksklassen 2013.

SVT - 19 timmar sedan

Gynekologisk bio i Anna Odells nya konstverk

I sitt nya videoverk Undersökningen utmanar konstnären Anna Odell elva män med makt genom att be dem sätta sig i en gynekologstol. Verket har specialbeställts av Göteborg Filmfestival som i år har temat jämställdhet. Men det är inte bara männen i verket som ombeds sätta sig i stolen, även besökarna kan uppleva verket från en gynekologstol.

SVT - 20 timmar sedan

Recension: Candide – Kungliga operan

Trots dårpippiga kostymer, effektfulla dråpligheter och en operakör med oanad koreografisk talang så svänger det inte riktigt om Kungliga operans uppsättning av Leonard Bernsteins satiriska operett, det skriver Kulturnyheternas operakritiker Camilla Lundberg i sin recension..

SVT - 22 timmar sedan

SVT-fotografer nominerade till Årets bild

SVT-fotograferna Mikael Eriksson och Niclas Berglund är bland de 30 svenska fotografer som är nominerade i den prestigefyllda tävlingen Årets bild. – De kännetecknas av sin nyfikenhet, säger deras chef Maria Ihlstedt..

SVT - Igår: 14:38

Hon tog hem kortfilmspriset Startsladden

Julia Lindström är årets vinnare av kortfilmspriset Startsladden för sin film Daddy's girl..

SVT - Igår: 14:33

STIM:s vd om streamingfusket: ”Fullständigt oacceptabelt”

Debatten kring fejkade lyssnarsiffror och fusk på strömningstjänster fortsätter. I ett uttalande kallar upphovsrättsorganisationen STIM:s vd, Karsten Dyhrberg Nielsen, strömningsfusket för ”fullständigt oacceptabelt” – och skriver att det licensbolag som Stim samarbetar med upptäckt flera fall av misstänkt manipulering..

SVT - Igår: 11:57

Artistikoner sluter upp för Taubes minne

Håkan Hellström, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Sven-Bertil Taube står alla bakom en nybildad stiftelse som ska främja minnet av makarna Evert Taube och Astri Bergman Taube. – Det känns som att de unga generationerna inte vet vem han var, men för mig är Taube Sveriges största singer/songwriter genom tiderna, säger Björn Ulvaeus till Göteborgs-Posten via sms..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.