Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 21 January, 13:13

Sydöstran - 15 jan 20 kl. 12:29

De är de äldres favoriterLyhörd, glädjespridare, ambitiös, plikttrogen och en medarbetare som brinner för sitt uppdrag. När äldrenämndens kvalitetspris 2019 delades ut i dag blev det Alexander Bergenäs som fick ta emot förstapriset. – Otroligt. Det trodde jag aldrig, säger han..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Alexander Bergenäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De är de äldres, favoriter
Politologerna - 05 dec 17 kl. 08:00

Lucka #5: Äldres politiska inflytande

Den senaste tiden har ämnet äldrefrågor och äldres politiska inflytande kommit upp i olika sammanhang. Med tanke på de stora välfärdsutmaningar Sverige och många andra västländer står inför med en allt större åldrande befolkning är det kanske inte så konstigt att fokus riktas just mot äldrefrågor och äldre väljare. Med äldre väljare avses personer som är 65 år eller äldre, det vill säga personer från pensionsålder och uppåt.

YLE - 26 feb 16 kl. 10:35

Tabu att prata om äldres alkoholproblem

Att prata om äldres alkoholkonsumtion är fortfarande tabubelagt. Det säger Pirjo Knif som leder äldreomsorgen i Jakobstad. Hon efterlyser mera och öppnare diskussion om saken.

News55 - 19 feb 18 kl. 13:08

Hälften av landstingen saknar resurser för äldres självmord

I en undersökning gjord av SVT:s Agenda frågades samtliga landsting om de har äldrepsykiatri med inriktning mot psykisk ohälsa bland äldre. På frågan svarade 11 ja och 10 nej, skriver SVT. Ingmar Skoog, professor i psykiatri uttalar sig för SVT: – Depression är den vanligaste orsaken till självmord bland äldre och därför är de så viktigt att det finns specialistmottagningar för äldrepsykiatri, säger han.

SVT Debatt - 10 okt 13 kl. 15:54

Låt inte ekonomin styra över de äldres behov

ÄLDREOMSORG Många äldre nekas plats på servicehus, fast de inte längre vill bo hemma. I Stockholm avslås 40 procent av de äldres ansökningar, trots att platser finns. De styrande politikerna tycker att det är mer lönsamt att bygga om servicehus till andra boenden, skriver Torun Boucher inför kvällens Debatt i SVT1 kl 22.

News55 - 19 apr 17 kl. 15:56

Så vill Moderaterna bryta äldres ofrivilliga ensamhet

I ljuset av den rapport som bygger på statistik från det nationella kvalitetsregistret Senior alert och Socialstyrelsen som visar att närmare 40 000 äldre inom äldreomsorgen lider av undernäring höjs kritiska röster. Tre av dem tillhörandes moderaterna Cecilia Widegren, Katarina Brännström och Margareta Pålsson kom till uttryck i en debattartikel i Dagens Samhälle. Enligt artikelförfattarna är undernäring ofta kopplat till ofrivillig ensamhet och de anser att det är skamligt att äldre inte får den mat och det sällskap de behöver för att leva ett värdigt liv.

News55 - 19 feb 18 kl. 13:08

Hälften av landstingen saknar resurser för äldres självmord

I en undersökning gjord av SVT:s Agenda frågades samtliga landsting om de har äldrepsykiatri med inriktning mot psykisk ohälsa bland äldre. På frågan svarade 11 ja och 10 nej, skriver SVT. Ingmar Skoog, professor i psykiatri uttalar sig för SVT: – Depression är den vanligaste orsaken till självmord bland äldre och därför är de så viktigt att det finns specialistmottagningar för äldrepsykiatri, säger han.

Sydöstran - 29 aug 18 kl. 16:05

S lovar miljoner för äldres hälsa

Träning och umgänge är viktig för äldres hälsa. Valet närmar sig och nu väljer Socialdemokraterna att presentera en miljonsatsning på äldres hälsa..

Regeringen - 03 jul 12 kl. 15:46

Äldres psykiska hälsa diskuterades i Almedalen

Psykisk ohälsa hos äldre och hur den kan förbättras diskuterades på ett seminarium arrangerat av Socialdepartementet i Almedalen den 3 juli. Eva Nilsson Bågenholm, nationell äldresamordnare och flera experter inom området gav sina perspektiv. Äldres psykiska hälsa diskuterades i Almedalen Socialdepartementet, 3 juli 2012.

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 12 kl. 09:24

Äldres dag i Brunnby

På söndag anordnar Brunnby församling en dag för alla äldre församlingsbor.?De äldres dag? inleds med högmässan kl 10 i Brunnby kyrka där Raus Vokalensemble medverkar.

BT - 20 dec 12 kl. 08:54

Äldres smärta ett nederlag för vården

En av de stora anledningarna till att smärtvården brister är vårdpersonalens dåliga kunskaper i smärtbehandling. Patienter som behöver smärtspecialisters kunskaper i ett tidigt skede får inte det, vilket gör att rätt åtgärder sätts in för sent. Många äldre får idag inte den smärtbehandling som de behöver.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Flera åtalade i stor bidragshärva

Sydöstran - 15 minuter sedan

Nytt pris till unga företagare

Nytt för i år på årets företagsgala är utmärkelsen Årets unga företagare. Priset går till en företagare under 35 år och som fungerar som en förebild för andra unga företagare och som utfört en prestation inom sitt område. .

Sydöstran - 30 minuter sedan

Överenskommelse ska skydda Titanic

Sydöstran - 30 minuter sedan

Napolistjärna bad gråtande barn om ursäkt

När är det dags att be om ursäkt för hur dålig fotboll ditt lag spelar? Napolis lagkapten Lorenzo Insigne drar sitt streck i sanden när ett barn börjar gråta..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Herrhockeyspelare tjänar mer än helt damlag

Den genomsnittliga månadslönen för en manlig hockeyspelare på elitnivå i Sverige är 121 000 kronor – mot 5 500 kronor för damerna. Men Brynäs landslagsstjärna Erika Grahm är ändå optimistisk..

Sydöstran - 30 minuter sedan

”Rädda skolorkestern med välfärdsmiljoner”

Oppositionsledaren vill att kommunalrådet bjuder in till överläggningar. Socialdemokraterna vill att de 10 extra miljoner Ronneby får från Jök-partierna ska användas till att rädda skolorkestern från nedläggning. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Trump: Ny runda Kinasamtal inleds snart

Förhandlingarna om ett så kallat Fas 2-avtal med Kina inleds inom kort, enligt USA:s president Donald Trump..

Sydöstran - 1 timme sedan

Fängelsestraff för tidigare Interpolchef

Den före detta kinesiske Interpolchefen Meng Hongwei har dömts till 13,5 års fängelse för mutbrott. Han försvann i samband med en resa till Peking 2018 och greps kort därefter..

Sydöstran - 1 timme sedan

Huawei-chef räknar med fortsatt USA-konflikt

Ren Zhengfei, koncernchef för den kinesiska telekomtillverkaren Huawei, räknar med att konflikten med Trumpregeringen fortsätter i år. Men han tror inte att det kommer att ge några betydande effekter på bolagets affärer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.