YLE > Svenskfinland

Wednesday, 22 January, 13:16

YLE - 15 jan 20 kl. 12:28

Torrlagd hamn i Björkö väntar på muddring – men för det behövs kylaEn av hamnbassängerna för småbåtar i Svedjehamn i Björkö i Korsholm är helt torrlagd. Nu väntar Ralf Nybond och de andra i delägarlaget på kyla och frusen mark för att muddringsprojektet ska kunna inledas..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Björkö, Svedjehamn, Korsholm, Ralf Nybond

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torrlagd, hamni , Björkö, väntar, muddringmen för , det behövs kyla
YLE - 11 jun 14 kl. 14:39

Ryska svordomar ljuder i Nordsjö hamn

De flesta finska långtradarchaufförer har fått meddelande om stuvarnas strejk i tid och har därför inte satt sig bakom ratten i onödan vilket flera av chaufförernas utländska kolleger gjort. Vid informationsdisken inne i hamnens huvudbyggnad står några långtradarchaufförer och suckar. En rysk långtradarchaufför i en ärmlös skjorta står och talar i telefon.

LV - 18 feb 17 kl. 08:30

Antvarden säkrade seriesegern: "Vi väntar med den riktiga festen"

Grattis, IBF Antvarden! Nu är seriesegern i hamn. Till hösten väntar spel i division två.

YLE - 30 mar 15 kl. 05:01

20 000 tågvagnar färre i Karleby hamn i år

Efter alla tiders toppår i fjol ser 2015 ut att bli det svagaste på länge för Karleby hamn. Trafiken via hamnen väntas rasa med 20 procent jämfört med i fjol. Samtidigt väntar flera andra hamnar en ökning i år.

YLE - 15 maj 16 kl. 14:48

Destination: Ingå hamn
Destination: Ingå hamn Hamnen som inte för något väsen av sig Text och bilder: Marica Hildén, video: Tove Virta Den nederländska båten Lauwersborg har lossat kalksten från Norge i Ingå hamn. Kalkstenen tronar i stora högar vid kajplatsen och förs längs landsvägen till kalkförbränning i Lojo. Intill de grå högarna finns stora svarta berg av petrokoks som motsvarar kol.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

YLE - 07 apr 17 kl. 04:22

Karleby hamn slår rekord efter rekord

Karleby hamn har blivit den största transithamnen för export från Ryssland som går via Finland. Det senaste avtalet med ryska kunder är värt en halv miljard euro. En halv miljard euro.

YLE - 25 jun 12 kl. 05:15

Fartyg väntar på reparationer i Jakobstad

I Gamla hamnen i Jakobstad står två historiska fartyg och väntar på reparationer. Krigsskadeståndsfartyget Vega, som står i en hall, har en lång väntan kvar. Eldsjälen Jan-Erik Rajander uppskattar att man gjort fem procent av arbetet sedan 1997.

YLE - 02 feb 17 kl. 14:24

Hangö Stevedoring förhandlar om nedskärningar - Finnlines anlitar också annat stuveribolag i Hangö hamn

Det var igår (1.2) rederiet Finnlines sade upp sitt avtal med stuveribolaget Hangö Stevedoring. Bolaget flyttar över en del av verksamheten till konkurrenten Stevena.

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 17:02

Göteborgs hamn testar jättefartyg


Hamnen i Göteborg kan få besök av ett nytt stort containerfartyg. Via en fartygssimulator på Chalmers Lindholmen har hamnen testat om det nya fartyget från Maersk Line kan manövreras in via kobbar och skär till Göteborgs hamn.Testet gav klartecken.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:30

Han lotsar turister i hamn

Att vara trevlig och hjälpa båtturister att parkera är Olof Åsenius jobb. I sommar kör han gummibåt i Kalmar hamn. Solen skiner från en klarblå himmel.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Ishockeyligan håller fast vid sin linje: Sportspelarna Asplund och Vidgren stängs av för huvudtacklingar

Två tacklingar i matchen mot KalPa har resulterat i avstängningar för både Turo Asplund och Aaro Vidgren. Vidgren stängs av i sex matcher, medan Asplund kommer undan med fem. Ligan fattade i december beslut om hårdare straff för just huvudtacklingar..

YLE - 6 timmar sedan

Den bisarra vintern: tidigare pollensymtom, superivriga golfare och nya växtarter

Den milda vintern gagnar djur- och växtriket medan pollenallergikerna och de som vill ut i skidspåret knappast är nöjda över sitationen. Vi har tagit reda på vad den milda vintern innebär för näringslivet, djurriket och de som älskar vintersporter..

YLE - 8 timmar sedan

Snart kan ditt ansikte skannas när du går in i en butik – ska avslöja kön, ålder och vad du gillar

Inom några år kan butikerna fyllas av kameror som kan avgöra om du är man eller kvinna och hur gammal du är. - Tekniken är dyr men kommer helt klart att nå oss också, säger Halpa-Hallis vd Janne Ylinen i Karleby..

YLE - 16 timmar sedan

Social- och hälsovårdsnämnden i Vasa går emot stadsstyrelsens sparkrav – ''Vi kan inte vara olagliga''

Social- och hälsovårdsnämndens ordförande Thomas Öhman (SFP) berättar att nämnden under sitt möte på tisdag kväll konstaterade att de inte kan nå upp till de sparkrav som stadsfullmäktige har lagt på nämnden..

YLE - 23 timmar sedan

Med all makt försöker Vörå rädda FM på skidor – tävlingarna blir nog av, säger arrangör

Det är en hård kamp för att få snön att räcka till. Men med talkokrafter och fantastisk attityd ska det gå. FM på skidor blir nog av, vågar man lova i Vörå..

YLE - Igår: 12:18

Föräldrasnack: Hej kompis, varför hör du aldrig av dig längre?

Podden Föräldrasnack med Carro och Rebecka frågar dig - hur har dina sociala relationer förändrats sedan du blev förälder? Har du tappat kontakten med gamla vänner som inte har barn? Eller kanske du fått nya föräldravänner?.

YLE - Igår: 19:22

Åklagare yrkar på hårda straff i penningtvättshärva – två av de åtalade kommer från Mellersta Österbotten

Rättegången kring en stor penningtvättshärva inleddes på måndagen i Karleby. Fyra män står åtalade för två fall av penningtvätt, varav det ena utfördes i Toholampi. Två av de åtalade är bosatta i Mellersta Österbotten..

YLE - Igår: 04:39

En ny våg av arbetskraftsinvandring en utmaning för Närpes – Kaskö skulle mer än gärna ta emot dem

Närpes stad uppskattar att kring ett par hundra arbetskraftsinvandrare kan anlända till staden under de kommande åren. Men det finns också ett stort mörkertal, vilket gör att planeringen blir svår för staden..

YLE - Igår: 19:22

Åklagare yrkar på hårda straff i penningtvättshärvan - två åtalade kommer från Mellersta Österbotten

Rättegången kring den stora penningtvättshärvan inleddes på måndagen i Karleby. Fyra män står åtalade för två fall av penningtvätt, varav det ena utfördes i Toholampi. Två av de åtalade är bosatta i Mellersta Österbotten..

YLE - Igår: 16:37

Oklarheter kring transporten stoppade export av avelsrävar från Karleby till Kina

Det var oklarheter kring lastbilarna som stoppade rävtransporterna från Karleby till Kina, inte farmarnas protester. Miljöhälsovården i Karleby fick inte heller någon förfrågan om att utfärda exportintyg, säger Andréas Smeds som är direktör för hälsoövervakningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.