Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 21 January, 22:14

Dagens Medicin - 10 jan 20 kl. 09:51

Region Uppsala vill inte betala ApotekstjänstRegion Uppsala uppmanar berörda verksamheter att inte betala för produkter som inte har levererats av Apotekstjänst. –  De är dåliga på att betala, säger Örjan Frid, vd för Apotekstjänst..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Uppsala, Apotekstjänst, Örjan Frid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Region, Uppsalavill inte , betala, Apotekstjänst
Dagens Medicin - 10 jan 20 kl. 09:51

Region Uppsala vill inte betala Apotekstjänst

Region Uppsala uppmanar berörda verksamheter att inte betala för produkter som inte har levererats av Apotekstjänst. –  De är dåliga på att betala, säger Örjan Frid, vd för Apotekstjänst..

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 16:14

Även krisläge i Region Örebro på grund av Apotekstjänst - Sörmland, Västmanland och Dalarna hotade

Även Region Örebro har nu gått upp i krisorganisationen stabsläge på grund av avsaknad av förbrukningsvaror inom vården. I Region Uppsala har alla planerade operationer på Akademiska sjukhuset ställts in från och med fredag. Apotekstjänst har även vunnit upphandlingen för Sörmland, Västmanland och Dalarna, även om dessa ännu inte gått in i krisorganisation ännu.

Alliansfritt Sverige - 19 nov 13 kl. 10:40

Apotekstjänst nästa haveri sker i Uppsala

Vi har gång efter annan rapporterat om det privata företaget Apotekstjänst som sedan i våras levererar dosförpackade läkemedel till patienter i Halland och Västra Götaland. Listan över deras brister är lång, jättelång. Några exempel, i somras tvingads Apotekstjänst låna 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland, efter att företaget drabbats av akut likviditetskris.

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 11:35

Inställda operationer i Dalarna, Köping, Västerås och Uppsala - tack vare Apotekstjänst

Sammanbrottet för sjukvården hos Dalarna, Örebro, Västmanland, Södermanland och Uppsala landsting tack vare bolaget Apotekstjänst och landstingsupphandlarnas kompetensnivå ökar. Operationer ställs från måndag in i Region Dalarna, Västerås, Köping och fortsatt även på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Region Uppsala vill nu bygga upp ett beredskapslager, hur det nu ska gå till när man inte kan få leveranser till en början.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 15:48

När ska Göran Hägglund ta ansvar för kaoset som Apotekstjänst skapar varje dag?

Detta inlägg skrivs med en oerhörd trötthet. Som vanligt är Apotekstjänst boven i dramat. Ni minns kanske detta haveri till företag?

Alliansfritt Sverige - 15 apr 14 kl. 08:39

Apotekstjänst har kostat Halmstad 94 000 kronor

Och så var det dags igen. Det privata företaget Apotekstjänst, som sedan i våras levererar dosförpackade läkemedel till patienter bland annat i Halland och Västra Götaland har ställt till det ännu en gång. Dos-strulet när Apotekstjänst blev ny leverantör av mediciner i Halland har redan kostat hemvårdsförvaltningen i Halmstad hela 94 000 kronor.

SR - 28 okt 19 kl. 11:09

Regioner kräver besked om Apotekstjänst

Efter Ekots avslöjande i fredags om att Apotekstjänst tappat bort tusentals doser med narkotikaklassade läkemedel håller sju mellansvenska regioner idag möte både med Apotekstjänst och Läkemedelsverket. Nu uppger Thomas Lindqvist vid Region Uppsala att de vill få ett besked från Läkemedelsverket så fort som möjligt om huruvida Apotekstjänst får ett förlängt tillstånd..

Alliansfritt Sverige - 26 aug 13 kl. 07:49

Privata Apotekstjänst får Hallands skattepengar att rulla

Det har knappt gått en vecka sedan vi rapporterade om skandal nummer två kring företaget Apotekstjänst som skickar medicindoser till patienter i Halland. Nu är det dags för nästa, på grund av Apotekstjänsts strulande, som lett till stora brister i leveransen av mediciner, har Region Halland tvingats lösa en heltidstjänst i åtta veckor, rapporterar SR. Detta för att regionen ska kunna försäkra sig om att patienternas medicin faktiskt blir levererad, något Apotekstjänst alltså helt misslyckats med.

UNT - 14 okt 19 kl. 20:05

Apotekstjänst tidigare i strid med Uppsala

Region Uppsala har tidigare drivit en rättsprocess mot Apotekstjänst..

UNT - 10 jan 20 kl. 19:53

Apotekstjänst kräver betalt utan leverans

Region Uppsala varnar på sitt intranät för Apotekstjänsts fakturahantering..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Uppsala får ny regiondirektör

Johan von Knorring blir ny regiondirektör i Region Uppsala..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Extrapengar går inte till Stockholmssjukhusen

I går kom beskedet från regeringen att regionerna får 1,5 miljarder extra för 2020. De pengarna kommer inte att påverka sjukhusens budgetar, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M) till Dagens Medicin..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Sju regioner möter minister om ekonomin

I många kommuner och regioner vittnas det om ett tufft ekonomiskt läge. Den 27 januari har civilminister Lena Micko (S) bjudit in sju regioner till ett möte..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Sus kritiseras för cancerköer

Väntetiden till operation för cancerpatienter vid Skånes universitetssjukhus är så orimligt lång att den fått allvarliga konsekvenser för de sjuka, enligt Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. De långa väntetiderna har i vissa fall gjort att det varit för sent för att ge patienten en botande behandling..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Premiär för car T-cellsläkemedel mot lymfom

Ett av de nya läkemedlen för car T-cellsterapi har för första gången i Sverige använts i behandlingen av lymfom. En patient vid Skånes universitetssjukhus i Lund fick i förra veckan en infusion med sina egna modifierade immunceller som förhoppningsvis ska bota hens sjukdom..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

WHO håller möte om virusutbrottet

Fler än 200 personer har smittats i den sarsliknande lungsjukdomen. Nu meddelar kinesiska myndigheter att viruset smittar mellan människor. Dessutom bekräftas sjukvårdspersonal ha insjuknat..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Mindre hårda bevis när läkemedel godkänns i USA

Altt fler läkemedel godkänns i USA på grundval av mindre robusta vetenskapliga bevis, visar en stor kartläggning av myndighetens FDA:s verksamhet. Samtidigt har företagens finansiering av myndigheten ökat. En svensk expert ser paralleller till hur lagstiftningen utvecklats inom EU men också brister i forskarnas analys..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

”Stad förutsätter land, land förutsätter vård”

Läkaren som alla känner vid namn; det är här hon eller han allra först måste bli verklighet, skriver riksdagsledamoten Lina Nordquist (L)..

Dagens Medicin - Igår: 15:05

Lugnaste trettonhelgen på Östra sjukhuset på 20 år

Medan situationen på Stockholms akutmottagningar under slutet av julhelgen närmade sig kaos, hade man på Östra sjukhuset i Göteborg – trots ett högt inflöde av patienter och rekordfå vårdplatser – historiskt lugna dagar.  .

Dagens Medicin - Igår: 13:08

Kliniska prövningar rapporteras för sent

Resultaten av kliniska prövningar i USA ska inom ett år efter avslutad studie rapporteras in i en offentlig databas. Men det sker i under hälften av fallen, visar artiklar i Lancet och Science..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.