Expressen > Nyheter

Tuesday, 28 January, 18:34

Expressen - 15 jan 20 kl. 11:54

Hotet från M och KD – kan fälla LöfvenBåde KD och M hotar nu med att rikta ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven för att fälla regeringen. Och det blir därmed Vänsterpartiet som avgör regeringens öde. – Vi är beredda att lägga fram ett misstroendevotum, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
KD, Löfven, Stefan Löfven, Vänsterpartiet, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotetfrån M och KD kan , fälla, Löfven
YA - 08 maj 13 kl. 03:55

Löfven är inte största hotet

Det hettade till ordentligt i söndagens tv-sända partiledardebatt när regeringsfrågan kom upp.
?Du, bekymra dig mer om din kant, det här fixar jag.

Sydsvenskan - 30 sep 14 kl. 15:48

Löfven tvingas kohandla hela hösten

Stefan Löfven förhandlar mot klockan. På fredag presenterar den nyvalde statsministern sin rödgröna regering - och sin politik.Men i två frågor riskerar han svidande nederlag i riksdagen: skolan och vinst i välfärd.

Sydsvenskan - 06 maj 16 kl. 20:25

Vinden blåser inte Vänsterpartiets väg. För Löfven finns andra möjligheter.

Vänsterpartiets pågående kongress i Örebro handlar en hel del om att ställa ultimatum. Partiledaren Jonas Sjöstedt ställer ultimatum för fortsatt regeringssamarbete. Men Vänsterpartiets Skånedistrikt vill gå ännu tuffare fram.

SVT - 19 jan 19 kl. 15:18

Jonas Sjöstedt: Hotet är reellt

När Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tidigare i veckan meddelade att hans parti släpper fram Stefan Löfven (S) som statsminister var han tydlig med att partiet kommer att försöka fälla regeringen om den går fram med att införa marknadshyror och inskränkningar i arbetsrätten. I Ekots lördagsintervju säger han nu att det hotet är ”100 procent reellt”..

Expressen - 07 feb 18 kl. 18:56

Nya pressen på Löfven –  V kräver plats i regeringen 

Nya hotet mot statsminister Stefan Löfven: Varannan V-politiker svarar i Expressens stora enkätundersökning att partiet framöver bör ställa krav på regeringsmedverkan för att stödja en S-budget. – Vi är självklart ett parti som är redo att sitta i regeringen, svarar Vänsterledaren Jonas Sjöstedt – inför kvällens "Bara Politik" i Expressen TV, där partiets inflytande diskuteras. .

Expressen - 29 nov 19 kl. 07:01

V-hotet mot ministern skakar Stefan Löfven

Vänsterpartiets misstroendehot mot Eva Nordmark har skakat om S-ledningen, och källor till Expressen beskriver det som ”ett nytt läge” i svensk politik.Att Jonas Sjöstedt försöker göra gemensam sak med M, KD och SD för att bilda en majoritet mot regeringen var inget man hade räknat med.– Det här är en helt ny komponent som kommer göra det svårare att regera landet, säger en tung S-källa.

BT - 29 jun 14 kl. 11:38

S överväger förslag om pappamånad

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven lovar höjt tak i a-kassan redan efter nyår om han vinner valet. Han överväger också ett nytt förslag för ytterligare en pappamånad.Löfven sade i TT:s intervju i Visby att han vill pröva en modell där en eventuell ytterligare pappamånad kombineras med en ekonomisk kompensation för familjer som förlorar mycket pengar på om fler månader måste tas av den ene föräldern.

BT - 29 jun 14 kl. 17:02

S lovar mindre grupper i förskolan

Socialdemokraterna vill införa ett tak i förskolan där grupperna med 1-3-åringar som mest ska bestå av 15 barn. Partiledaren Stefan Löfven överväger också ett nytt förslag för ytterligare en pappamånad.I dag går fler än 23 000 barn i åldrarna 1-3 i för stora grupper, med 17 barn eller fler, hävdar Stefan Löfven på Socialdemokraternas pressträff.

SmålandsPosten - 16 okt 14 kl. 00:31

Flyget håller samman landet

Stockholms rödgröna majoritet sätter nu press på regeringen att stänga Bromma flygplats. Det kommer att få långtgående följder eftersom flygplatsen är ett nav i inrikesflyget som förbinder landsortens städer med huvudstaden. Mer än två miljoner resor går varje år via flygplatsen som är Sveriges tredje största.

Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 11:45

Kinberg Batra pressas skrota julpakten

Moderatledaren Anna Kinberg Batra pressas allt hårdare att överge decemberöverenskommelsen (DÖ).På onsdagen presenterade hon Moderaternas vårbudget tillsammans med ekonomisk-politiske talesmannen Ulf Kristersson.Deras budskap: Alliansen är redo att när som helst ta över regeringsansvaret.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Föräldrarnas sorg – efter att dottern anslutit till IS

Hon lovade att hon bara skulle vara borta i två veckor.I stället tog sig IS-svenskan ”Emma”, 26, över gränsen från Turkiet till Syrien – där hon senare födde sitt första barn.– Det var den lyckligaste dagen på ett sätt, men fruktansvärt på ett annat, säger mamman till Sveriges Radio Ekot.

Expressen - 30 minuter sedan

Bensinupproret om nya skatten: ”Drömscenario”

Intäkterna från bensinskatten väntas minska när fler skaffar elbil. En ny rapport föreslår i stället en vägskatt – som inkluderar laddbara bilar.Dessutom slipper landsbygdsborna betala.

Expressen - 30 minuter sedan

Trump annonserar den nya fredsplanen

På tisdagen väntas USA:s president, Donald Trump, lansera en ny fredsplan för Israel och Palestina.Inför offentliggörandet har Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, rest till Washington DC och Vita huset, rapporterar New York Times.Trumpadministrationen har själva kallat planen för århundradets avtal..

Expressen - 1 timme sedan

Här är det förbjudet att Facebooka på jobbet

Ronneby kommun vill förbjuda sociala medier för de anställda på arbetstid – ett förslag som får kritik.I Olofström är förbudet verklighet sedan ett år. Skälet är att de anställda ska fokusera mer på jobbet..

Expressen - 1 timme sedan

Fall av mässlingen har hittats i Gävle

En person som insjuknat i mässlingen har hittats i Gävle under tisdagen.Det bekräftat Region Gävle i ett pressmeddelade..

Expressen - 2 timmar sedan

Två lastbilar i krock på E6

En trafikolycka mellan två lastbilar inträffade på E6 i höjd med Åkarp norr om Malmö strax före klockan 16 på tisdagen.Olyckan har medfört störningar i trafiken, skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 2 timmar sedan

Norska dödspunk och kristen hårdrock till Sweden Rock

Efter Guns n' Roses och In Flames släpps ytterligare två stora namn. Sweden rock fortsätter rada upp storheter och bekräftar Strypers och Turbonegros till årets festival. .

Expressen - 2 timmar sedan

4-åring dog – när han lekte med sin pappa

Tyler Shaw, 36, brottades med sin fyraårige son.
Då råkade pappans vapen avfyra ett dödande skott, rapporterar tidningen People.  .

Expressen - 2 timmar sedan

Våldsamma rånvågen: Två 17-åringar häktade

Ett antal våldsamma rån, där offren bland annat hållits fast under längre stunder, har ägt rum i Göteborg under januari.Nu har två 17-åringar som tros vara inblandade i rånvågen häktats – två andra unga män är också misstänkta men befinner sig på fri fot.– Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår, säger Kristina Åberg, åklagare.

Expressen - 3 timmar sedan

S får lägst stöd på 40 år i DN/Ip

Socialdemokraterna har fått sitt sämsta resultat någonsin i DN/Ipsos väljarbarometer. Sverigedemokraterna har gått om S i undersökningen och är största parti med 24 procent, att jämföra med Socialdemokraternas 23 procent.Det är Socialdemokraternas sämsta resultat sedan väljarbarometern började för 40 år sedan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.