Skånskan > Nyheter

Friday, 24 January, 04:15

Skånskan - 15 jan 20 kl. 11:52

90-årig kvinna rånad av falsk polisMalmö En kvinna i 90-årsåldern rånades på tisdagskvällen av en person som utgav sig för att vara polis.
När kvinnan inte ville lämna ifrån sig sina värdeföremål slet den falske polisen dem ur händerna på henne.Rånet är det senaste fallet av bedrägerier mot äldre. Kvinnan blev, liksom fler än hundra andra mycket gamla kvinnor den senaste månaden, uppringd av en person som sade sig vara polis.
Kvinnan uppmanades att lägga alla sina värdesaker i en påse och lämna den till en polis som skulle åka hem till henne.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Nils Norling, Malmöpolisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 90-årig, kvinna, rånadav , falsk, polis
Helsingborgs Dagblad - 04 jun 13 kl. 10:05

91-årig kvinna bestulen av falsk hemtjänst

En 91-årig kvinna bestals i måndags på 4 000 kronor när hon släppte in en kvinna som utgav sig för att vara från hemtjänsten.Den gamla kvinnan hade just varit och handlat när det ringde på hennes ytterdörr. En kvinna i 45-50-årsåldern presenterade sig som hemtjänstpersonal och blev insläppt under förevändningen att hon skulle städa..

Skånskan - 11 dec 15 kl. 17:04

95-årig kvinna bestulen av falsk hemtjänstpersonal

Kävlinge En 95-årig kvinna blev i torsdags förmiddag bestulen av en kvinna som utgav sig för att komma från hemtjänsten.Kvinnan hade ringt en stund tidigare och sagt att hon var från kommunen och skulle kontrollera äldre personers mathållning. Därför ville hon komma hem och prata med den gamla kvinnan.

GT - 18 nov 15 kl. 17:54

87-årig kvinna lurades av falsk hemtjänst

Under tisdagen bestals en 87-årig kvinna i hemmet i Jönköping. Gärningsmännen kom in i kvinnas lägenhet genom att utge sig för att vara från hemtjänsten. – Det är så lågt att det inte finns att ge sig på gamla, säger Lasse Johansson, presstalesman på polisen i Jönköping..

Expressen - 04 mar 19 kl. 22:17

92-årig kvinna bestulen – av falsk polis

En 92-årig kvinna i Ulricehamn blev under måndagskvällen utsatt för ett fräckt brott, skriver BT.Enligt tidningen ska en man som utgav sig för att komma från polisen ha stulit kvinnans plånbok..

Skånskan - 30 aug 13 kl. 17:03

80-årig kvinna rånad

En 80-årig kvinna blev under fredagseftermiddagen rånad av två personer i Oxie..

Dalarnas tidningar - 16 okt 13 kl. 16:01

84-årig kvinna rånad av väskryckare

En 84-årig kvinna blev på måndagskvällen rånad på sin väska då två väskryckare attackerade henne på en cykelväg i Tjärna Ängar..

Expressen - 30 mar 14 kl. 21:46

80-årig kvinna rånad – förd till sjukhus

En 80-årig kvinna blev på söndagseftermiddagen rånad och fick föras till sjukhus med ambulans..

Kristianstadsbladet - 15 jun 17 kl. 22:30

21-årig kvinna rånad i hembygdsparken

En 21-årig kvinna blev rånad av två unga killar i Hembygdsparken i Hässleholm. Hon knuffades omkull och blev av med mobiltelefonen..

Expressen - 18 jun 17 kl. 20:11

85-årig kvinna rånad av tre män

En 85-årig kvinna har blivit rånad på Fredriksdal i Helsingborg.Männen följde efter henne in i trapphuset och slet av hennes halsband.Hon ska ha klarat sig utan fysiska skador..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 17 kl. 16:48

89-årig kvinna rånad på Södergatan

En 89-årig kvinna blev rånad på sin handväska under onsdagen..

Expressen - 08 okt 18 kl. 21:38

40-årig kvinna rånad av gärningsmän på cykel

En 40-årig kvinna ska på måndagskvällen ha blivit rånad i centrala Kristianstad.Till polisen uppgav hon att två gärningsmän på cykel hade tagit hennes väska.De ska därefter ha cyklat från platsen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Snart dags att tycka till om översiktsplanen

MALMÖ Översiktsplanen håller på att ses över och från mars månad är det tänkt att Malmöborna ska kunna tycka till om förslaget.Stadsbyggnadsnämnden beslutade på sitt sammanträde på torsdagen att lämna över förslaget till kommunstyrelsen för beslut om samråd. Tanken är att samrådet ska pågå från mars månad till och med juni.

Skånskan - 8 timmar sedan

The Point i Hyllie får inte fler skyltar

MALMÖ The Point, Malmös nästa högsta byggnad invigdes i förra veckan. De företag som blir hyresgäster här kan dock inte räkna med att synas utanpå byggnaden.Stadsbyggnadsnämnden sade på sitt sammanträde på torsdagen nej till att bevilja bygglov för 47 reklamskyltar.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hedin hemma i Ystad

Han har verkat som förbundskapten i Norge i sex år och varit med om att bygga upp det landslag som den kommande helgen spela om EM-guldet i Stockholm.
Nu är han mitt uppe i ett annat landslagsuppdrag, som förbundskapten för USA:s herrar.
På torsdagseftermiddagen visade Ystadsonen Robert Hedin upp sitt amerikanska landslag i hans hemstad Ystad i en träningsfajt mot klubben i hans hjärta, YIF.

Skånskan - 10 timmar sedan

Huset på Karlarp Mossvägen 3 i Tjörnarp sålt igen – andra gången på kort tid

Tjörnarp Mustafa Lazem, 26 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Karlarp Mossvägen 3 i Tjörnarp. Köpet gjordes klart i januari 2020 och priset på huset blev 700 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som september 2018 för 675 000 kronor.

Skånskan - 10 timmar sedan

Offra inte eleverna

Svensk skola brottas med stora problem på många håll. I en del skolor är det ett stort antal barn som inte klarar de kunskapsmässiga kraven, där det råder stora disciplin- och ordningsproblem och stöket har passerat sådan gränser att det behövs såväl vakter som inpasseringskontroller.
I dag är huvudprincipen att skolelever får gå i skolor nära hemmet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Väljarna vill se rent spel i politiken

När jag i samband med 1970 års val blev politiskt aktiv, var jag den första i min familj som engagerade mig partipolitiskt. Med viss häpnad märkte jag hur introvert miljön kunde vara i de politiska partierna som jag kom i kontakt med. Engagemanget trängde in i en väldigt stor del av de aktivas liv och attityden var ofta att människor ur de egna leden var mer helylle än de med annan politisk uppfattning.

Skånskan - 10 timmar sedan

Gated communities har vi haft länge

I Staffanstorp vill M och SD bygga in trygghet mot brott i nya bostadsområden, i form av gated communities. Utanför Ystad rånades den kände greven Carl Piper på onsdagskvällen. Ingen kan numera säga att mitt hem är min borg, inte ens en slottsägare.

Skånskan - 11 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken efter olycka

Malmö/Svedala All tågtrafik mellan Svågertorp och Svedala stoppades på torsdagen vid 17-tiden på grund av en olyckshändelse.Det finns i nuläget ingen prognos på när trafiken åter kan komma i gång. Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Oxie, Svedala, Simrishamn, Billeberga, Burlöv, Eslöv, Gantofta, Gärsnäs, Ramlösa, Hyllie, Hjärup, Köpingebro, Lund, Lunnarp, Malmö, Marieholm, Rydsgård, Smedstorp, Skurup, Stångby, Svarte, Svågertorp, Tågarp, Tomelilla, Teckomatorp, Triangeln, Vallåkra, Ystad, Åkarp, Örtofta, Helsingborg, Höör, Kävlinge, Persborg, Rosengård, Stehag, Sösdala, Tjörnarp, Östervärn och  Hässleholm..

Skånskan - 11 timmar sedan

Klagomål på många Måkläppenbesökare

MÅKLÄPPEN Antalet besökare på Måkläppen kunde i helgen närmast liknas vid en invasion.
– Besöksantalet har ökat väldigt mycket de senaste åren. Det är trevligt att så många vill ut i naturen, men märker vi att det stör och sälarna eller fåglarna flyttar, då måste vi titta på det, säger Karl-Johan Pålsson på länsstyrelsen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Gård i Kågeröd såld

Kågeröd Sofia Carlsen, 30, och Victor Andersson, 28, från Bjuv har köpt lantbruksfastigheten på adressen Oveshill 2959 i Kågeröd av säljaren Robert Adonis och Mirella Telander. Köpesumman blev 3 600 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i januari 2020. På gården står ett hus med en boyta på 120 kvadratmeter och 2 hektar betesmark.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.